שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

טראמפ ומפגינים נגד מושלים: "לשחרר מדינות"

מגפה בשנת בחירות: משבר הקורונה בארה"ב הפך לקרב פוליטי בין הנשיא הרפובליקני למושלים הדמוקרטים. טראמפ תומך במפגינים שקוראים לבטל את הסגר - והמושלים מאחדים כוחות. מושל ניו יורק: "אין תיאום בין המדינות לממשל, תוהו ובוהו. טראמפ צריך לעבוד במקום לראות טלוויזיה"

 

טראמפ על אסטרטגיית היציאה של ארה"ב    (צילום: רויטרס)

טראמפ על אסטרטגיית היציאה של ארה"ב    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משבר הקורונה בארה"ב הפך בסוף השבוע לפוליטי במיוחד, כשהנשיא דונלד טראמפ תקף ארבעה מושלים דמוקרטים על הטיפול במגפה - למרות שהודה שאותן מדינות רשאיות להחליט לבדן אם להסיר את המגבלות שהטילו, או להאריך אותן.

 

הנשיא הרפובליקני תקף את המושלים של שלוש מדינות שנחשבות "מתנדנדות" - ושניצחון בהן בנובמבר קריטי לזכייה שלו בכהונה נוספת - מישיגן, וירג'יניה ומינסוטה. באותן מדינות התקיימו בשבוע שעבר הפגנות. תומכי הנשיא קוראים למפגינים להמשיך לצאת לרחובות ולמחות נגד המושלים שדורשים להישאר בבתים. טראמפ אמר שהמדיניות של אותן מדינות "קשוחה מדי".

ארה
מפגינים בשבוע שעבר במישיגן(צילום: AFP)

ארה
(צילום: AFP)
 

טראמפ חזר על המסר של המפגינים בלאנסינג (בירת מישיגן), סיינט פול (בירת מינסוטה) וריצ'מונד (הבירה של וירג'יניה). בציוצים בטוויטר כתב טראמפ: "לשחרר את מישיגן!" "לשחרר את מינסוטה!" ו"לשחרר את וירג'יניה!". יש לציין שגם באוהיו וביוטה קראו מפגינים להסיר את המגבלות, אך באותן מדינות המושלים רפובליקנים. טראמפ לא התייחס לשתי המדינות.

 

בציוץ אחר הביע טראמפ תמיכה במפגינים ואמר שהמדינות חייבות להגביר את קצב הבדיקות. מושלים רפובליקנים ודמוקרטים הגיבו לדברי הנשיא ואמרו שהסרת המגבלות תתבצע בהדרגתיות ובצורה זהירה - ושהם לא מסוגלים להגדיל את הבדיקות ללא סיוע מוושינגטון.

ארה
(צילום: AFP)

"הם אנשים שמביעים את דעתם", אמר טראמפ על המפגינים נגד הסגר. "אני רואה איפה הם ואיך הם פועלים. הם נראים לי אנשים אחראים מאוד, אבל היחס שהם מקבלים מעט נוקשה".

 

מישיגן הפכה לאחד ממוקדי המחאה נגד הנחיות שמירת המרחק. ההנחיות במישיגן הן מהמחמירות בארה"ב. המושלת של המדינה, גרטשן וויטמר, האריכה את ההנחיות עד סוף אפריל.

 

כ-3,000 מפגינים, חלקם חמושים, מחו השבוע במישיגן נגד המושלת הדמוקרטית על מדרגות בניין הקפיטול במישיגן וצעקו "לכלוא אותה" - הקריאה שנשמעה בעצרות של דונלד טראמפ כשהנשיא התייחס להילרי קלינטון, היריבה שלו בבחירות 2016. חלק מהמפגינים במישיגן קראו "הייל וויטמר" ו"לעצור את הרודנית".

 

וויטמר נחשבת לאחת המועמדות לתפקיד סגנית הנשיא המיועדת של ג'ו ביידן, שיתמודד מול טראמפ בבחירות בנובמבר. ביום שישי אמרה המושלת שהיא מקווה שהמדינה שלה, שקצב התפשטות הקורונה בה הוא מהמהירים בארה"ב, תחזיר חלק מהמשק לפעילות ב-1 במאי. היא קראה לגלות זהירות רבה, ואמרה שהדבר האחרון שהיא מעוניינת בו הוא גל שני של נדבקים.

ארה
(צילום: AFP)
 

מושל וירג'יניה רלף נורתהאם הגיב לדברים ואמר: "אין לי זמן להשתתף במלחמות בטוויטר". מושל מינסוטה, טים וולץ, אמר שהוא שאל את אנשי הבית הלבן "מה הם היו עושים אחרת" - ולא קיבל תשובה.

  

טראמפ חידש בסוף השבוע את המתקפה שלו נגד מושל דמוקרטי נוסף – מושל ניו יורק אנדרו קואומו. טראמפ כתב בטוויטר שניו יורק – שסובלת מהמגפה יותר מכל מדינה אחרת בארה"ב – ביקשה סיוע גדול מדי ולעולם לא תשתמש בכולו. קואומו הוא אחד היריבים הבולטים של טראמפ במשבר הקורונה הנוכחי.

ארה
(צילום: רויטרס)

ארה
(צילום: EPA)
 

קואומו לא נשאר חייב, ואמר שטראמפ צריך "לקום וללכת לעבודה" במקום לצפות בטלוויזיה. "זה תוהו ובוהו", אמר קואומו. "אנחנו צריכים שיהיה תיאום בין הממשל הפדראלי למדינות". הוא אמר שתוכניות החילוץ האחרונות של טראמפ מראות שהוא מעדיף את חברות התעופה והעסקים על המדינות, שלא מקבלות מספיק סיוע.

 

בנימה פייסנית יותר אמר מושל ניו יורק שזו אינה העת לפוליטיקה ולמחלוקות, ושארה"ב מתמודדת עם "האתגר הכי גדול שלה מאז מלחמת העולם השנייה". קואומו ציין אמש שביממה האחרונה מתו מנגיף הקורונה עוד 540 בני אדם בניו יורק – הנתון היומי הנמוך זה יותר משבועיים.

ארה
הפגנה במישיגן(צילום: AP)

ארה
(צילום: AP)

ארה
(צילום: AP)
 

אנדרו קואומו ועוד 16 מושלים אחרים (רובם דמוקרטים), שמייצגים חצי מאוכלוסיית ארה"ב, החליטו להתאגד בשלוש קבוצות נפרדות כדי לשתף פעולה בתהליך פתיחת העסקים ובתי הספר. אדיסו דמיסי, אסטרטג דמוקרטי, אמר ששיתוף הפעולה הוא הכרה בכך שהממשל הפדראלי לא עושה מספיק כדי לעזור למדינות.

 

במקביל למתח בין טראמפ למושלים הדמוקרטים עלה מספר חולי הקורונה בארה"ב ליותר מ-700 אלף, הרבה יותר מכל מדינה אחרת בעולם. יותר מ-35 אלף איש מתו מהנגיף בארה"ב. כמעט חצי מהם מתו במדינת ניו יורק. בשעה שמספר הקורבנות ממשיך לטפס, מספר המאושפזים מתחיל להתאזן – מה שמוכיח שהנחיות הריחוק הפיזי שהוטלו ב-42 מ-50 מדינות ארה"ב מניבות תוצאות.

נשיא ארה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ(צילום: AFP)
 

ההנחיות להישאר בבתים וסגירת עסקים לא חיוניים מערימות קשיים על המסחר, גורמות למיליונים לאבד את מקומות העבודה ועלולות להוביל את ארה"ב למיתון הקשה ביותר מאז המשבר הכלכלי בשנות השלושים. כתוצאה מכך יש לחץ כבד להסיר את ההגבלות, מה שמוביל לעימותים בין טראמפ למושלים שמזהירים מהסרה מוקדמת של ההגבלות.

 

טראמפ, שבתחילת משבר הקורונה זלזל בנגיף, לוחץ להחזיר את המשק לפעילות ב-1 במאי. הוא אמר שיש לו את הסמכות המלאה לעשות זאת, ואמר שהמושלים שמתנגדים למדיניות שלו – שרבים מהם דמוקרטים – הם "מורדים".

 

בהמשך הודה טראמפ שהמושלים הם אלה שצריכים להחליט מתי ואיך לשנות את המגבלות שהם עצמם הטילו, ואמר שההנחיות הפדרליות החדשות שהוצגו בחמישי הן המלצות בלבד. אותן הנחיות ממליצות לחזור לשגרה בשלושה שלבים - כל אחד מהם יימשך 14 יום לפחות. מושל מינסוטה וולץ אמר שתוכנית שלושת השלבים זהה למדיניות של המדינות שטראמפ תקף.


פורסם לראשונה 18/04/2020 19:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים