יותר מאיראן: כבר 82 אלף נדבקים בטורקיה
הכי הרבה במזרח התיכון: מספר חולי הקורונה בטורקיה עלה ל-82 אלף. 1,890 מתו מהנגיף. באיטליה וספרד: הירידה במספר המתים והחולים עדיין אינה משמעותית כפי שקיוו המדינות, יותר מחודש אחרי הטלת הסגר. בריטניה: 888 מתים ביממה, המלכה אליזבת תחגוג יום הולדת צנוע
מספר חולי הקורונה בטורקיה עלה אמש (שבת) ל-82,329 בני אדם, אחרי שביממה האחרונה אובחנו עוד 3,783 נדבקים.
בעקבות הנתונים האחרונים עקפה טורקיה את איראן והפכה למדינה עם מספר החולים הגבוה במזרח התיכון. עם זאת יש לציין שיש דיווחים רבים על כך שהנתונים הרשמיים באיראן שקריים, ושמספר הנדבקים האמיתי גבוה בהרבה. דו"ח בפרלמנט שפורסם בשבוע שעבר מעלה חשש שמספר הקורבנות כמעט כפול מהנתונים שפורסמו, ושמספר החולים גבוה פי 8 עד 10.
מספר הנדבקים בטורקיה מתקרב לנתונים הרשמיים בסין. כמו באיראן, גם שם יש דיווחים שהמשטר מסתיר את ההיקף האמיתי של המגפה. שר הבריאות הטורקי, פהרטין קוג'ה, אמר שביממה האחרונה מתו מהנגיף עוד 121 חולי קורונה. מניין הקורבנות עומד על 1,890 איש.
עד כה החלימו מנגיף הקורונה 10,453 בני אדם בטורקיה. מספר בדיקות הקורונה במדינה מתקרב ל-600 אלף, ולפי שר הבריאות הטורקי רק ביממה החולפת התבצעו 40,520 בדיקות. "למרות העלייה בבדיקות, יש ירידה במספר החולים החדשים", אמר שר הבריאות. ביום שישי דיווחה טורקיה על 4,353 חולים חדשים.
משרד הפנים הטורקי החליט להאריך ב-15 ימים את המגבלות על כניסות ויציאות מ-31 מחוזות, שכוללים את איסטנבול והבירה אנקרה. באותם מחוזות הוחלט להטיל סגר בסוף השבוע. השלטון בטורקיה מתנגד להטלת סגר כולל, שלפי הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן יגרום לפגיעה קשה בכלכלה הטורקית.
איראן
לפי השלטון האיראני מספר המתים במדינה מנגיף הקורונה עומד על 5,031 ובסך הכול 80,868 נדבקו. דובר משרד הבריאות אמר שביממה החולפת מתו מהנגיף 73 בני אדם – הנתון היומי הנמוך ביותר מאז 12 במרץ – והיום החמישי ברציפות שבו יש פחות ממאה מתים באיראן.
משרד הבריאות האיראני מסר שב-24 השעות האחרונות אובחנו עוד 1,374 חולי קורונה. אחרי שבועות של סגר איראן אפשרה היום לחלק מהחנויות והעסקים בטהרן להיפתח, שבוע אחרי פתיחת עסקים באזורים נוספים. בטהרן הייתה אתמול תנועה ערה בכבישים. בחלק מהמשרדים הממשלתיים, שחזרו לפעילות בשבועות האחרונים, היו תורים של אזרחים שזקוקים לעזרה מהמדינה.
"נגיף הקורונה עדיין נמצא בשלב המגפה בטהרן, והתנועה הערה היא סיבה לדאגה גדולה", אמרה עלירזה זאלי, ראש הצוות הממשלתי למאבק בנגיף הקורונה בטהרן. חלק מתושבי העיר שחוששים מהידבקות נאלצו לחזור לעבודה כדי להתקיים. "אני לא חושב שמספיק בטוח עדיין", אמר רזה ג'עפרי, שמוכר תיקים בטהרן. "אם הייתה לי אפשרות לא להגיע לעבודה לא הייתי מגיע".
איטליה
ביממה שעברה מתו באיטליה 482 חולי קורונה – הנתון היומי הנמוך מאז 12 באפריל. הרשות להגנה אזרחית דיווחה על 3,491 חולים חדשים – כמעט כמו ביום שישי, אז דווח על 3,493 חולים.
בשבועיים האחרונים חלה ירידה במספר המתים והחולים החדשים, שהגיעו לשיא בסוף מרץ. עם זאת הירידה שלה ציפתה איטליה, שהטילה סגר לפני קרוב לשישה שבועות, לא משמעותית כפי שקיוותה.
ב-21 בפברואר דיווחה איטליה על חולים ראשונים בנגיף הקורנה. עד כה מתו מהנגיף 23,227 בני אדם – הכי הרבה אחרי ארה"ב, ומספר הנדבקים עומד על 175,925.
בריטניה
888 חולי קורונה מתו ביממה החולפת בבריטניה, ומספר המתים הכולל עלה ל-15,464 בני אדם. מספר החולים עומד על 114,217 בני אדם. לפי סקיי ניוז בריטניה ביצעה 460,437 בדיקות. הרשת ציינה שהיו מקרים של אזרחים שנבדקו יותר מפעם אחת.
שר השיכון הבריטי רוברט ג'נריק התייחס אתמול למצבו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שחלה בקורונה ושוחרר השבוע מבית החולים – אחרי שלושה לילות בטיפול נמרץ. ג'נריק אמר שג'ונסון, שמתאושש במעונו בפרברי לונדון, יצר קשר עם השרים אך מקפיד לנוח כפי שדרשו הרופאים. אחרי אשפוזו של ג'ונסון הועברו סמכויותיו לשר החוץ שלו, דומיניק ראב.
ביום שלישי תהיה המלכה אליזבת בת 94. בארמון בקינגהאם מסרו אתמול שלאור מגפת הקורונה הוחלט שלא לקיים אף אירוע רשמי לציון יום הולדתה של המלכה – כולל מטחי הכבוד המסורתיים. "לא יהיו מטחי כבוד. הוד מלכותה נחושה שלא לנקוט שום צעדים מיוחדים שיאפשרו זאת. היא מרגישה שבנסיבות הנוכחיות זה לא ראוי", נמסר בהודעת הארמון.
לקראת חג הפסחא, בנאום יוצא דופן, אמרה המלכה בנימה אופטימית: "אנחנו יודעים שנגיף הקורונה לא ינצח אותנו. אנחנו ניפגש שוב". היא הדגישה את החשיבות שבשמירה על הנחיות הסגר ואמרה ששמירת המרחק הכרחית. בריטניה הטילה סגר לפני יותר משלושה שבועות.
צרפת
נשיא צרפת עמנואל מקרון אמר בשבוע שעבר שהסגר שהוטל במדינה יישאר בתוקף לפחות עד 11 במאי. בארמון האליזה התייחסו לאסטרטגיית היציאה ואמרו שהמדינה תשתדל להימנע מהנחיות שונות לאוכלוסיות גיל שונות, ומכל אפשרות של אפליה נגד אוכלוסייה מסוימת.
צרפת נמצאת בסגר מאז 17 במרץ. עד כה מתו במדינה 19,323 חולי קורונה. ביממה האחרונה מתו 642 חולים. משרד הבריאות הצרפתי מסר שמגמת הירידה במספר המאושפזים בטיפול נמרץ נמשכת, זה היום העשירי ברציפות, וכרגע מאושפזים במחלקות 5,833 בני אדם.
ספרד
בספרד הגיע מספר קורבנות הקורונה ליותר מ-20,000. הממשלה מתכוננת לבקש מהפרלמנט הארכה נוספת, שלישית במספר, של הסגר שהוטל ב-14 במרץ.
אתמול דיווחה ספרד על עוד 565 מתים מנגיף הקורונה, לעומת 585 ביום שישי. מספר החולים עלה מ-188,068 ל-191,726 בני אדם. הרשויות מסרו שמספר המאושפזים והמונשמים ממשיך לרדת. במערכת הבריאות הביעו תקווה שהירידה תהיה משמעותית יותר בקרוב.
ספרד הסירה בשבוע שעבר חלק מהמגבלות שהוטלו על הכלכלה שלה, ובין השאר הורתה לפתוח מפעלים. רוב התושבים עדיין נדרשים להישאר בבתים, ורשאים לצאת החוצה רק כדי לרכוש מזון. הפרלמנט אישר ב-9 באפריל להאריך ב-15 ימים את מצב החירום. ראש הממשלה פדרו סאנצ'ס אמר שהוא משוכנע שהוא יידרש לבקש הארכה נוספת, עד 9 במאי. ראש הממשלה הוסיף שהוא רוצה להסיר חלק מהמגבלות שהוטלו על הילדים, ולתת להם לצאת מהבתים – לזמן מוגבל – החל מ-27 באפריל.