שתף קטע נבחר

 

התוכנית המלאה של וינגייט לאימוני הספורטאים

אחרי ההצטרפות ליוזמת משרד הספורט והוועד האולימפי להפוך את המכון למתחם אימונים סגור, המהלך יוצא לדרך, כשהצוות הרפואי יהיה אמון לבדוק את בריאות הספורטאים, שיעבדו בעיקר על כושר גופני: "הם הקצפת של הספורט, צריך לתת להם מענה"

לאחר ההודעה של מכון וינגייט כי הוא מצטרף ליוזמת משרד התרבות והספורט והוועד האולימפי להפוך את המכון למתחם אימונים אולימפי סגור, המהלך יוצא לדרך.

 

ראשי הוועד האולימפי צפויים להגיש בימים הקרובים תוכנית מפורטת למשרד הבריאות, בה הם יבקשו את האישור לבצע את המהלך בהקדם האפשרי כדי להחזיר את הפעילות של הספורטאים האולימפיים לשגרה על פי ההנחיות. אז איך זה יעבוד? ynet עם הפרטים המלאים.

 

ארטיום דולגופיאט (צילום: מכון וינגייט)
המקום יהפוך למתחם סגור. ארטיום דולגופיאט(צילום: מכון וינגייט)

 

המכון יעבור למתכונת של מחנות אימונים בלבד, דבר שקורה דרך קבע, אך הפעם לא תתאפשר כניסה של ספורטאים שייצאו וייכנסו, אלא כולם ישוכנו בבית הנבחרות הכולל 44 חדרים בשני מבנים שונים. במידה שיהיה צורך, ניתן יהיה לשכן ספורטאים גם במעונות הסטודנטים הנטושים בימים אלה, שם ישנם עוד 200 חדרים.

 

מי שיהיה אמון על קבלת הספורטאים יהיה הצוות הרפואי של וינגייט. הם אמנם לא יעברו בדיקת קורונה, כי נטען שכך לא עושים גם לכל אחד שמגיע לבית חולים, אבל הם כן ייבדקו למציאת תסמינים של הנגיף וזה יהיה באופן יום יומי לכל אחד.

 

כל ספורטאי יורשה להיכנס אך ורק למתקן האימונים שלו שיותאם לפי ההנחיות משרד הבריאות. כך למשל בג'ודו, שני האולמות בשטח של 400 מ"ר כל אחד, יכיל עד שמונה ספורטאים בכל אחד עם המרווחים המותרים.

 

יעקב טומרקין (צילום: מכון וינגייט)
כל ספורטאי יורשה להיכנס רק למתחם שלו. יעקב טומרקין(צילום: מכון וינגייט)

 

היות ונכון לעכשיו אימוני מגע עדיין אסורים, הספורטאים יעבדו על אימוני כושר גופני, כוח, גמישות וקואורדינציה. ומה לגבי האוכל? לא תהיה גישה למטבח ולא ייפתח חדר האוכל, ולכל הספורטאים יסופקו חמגשיות.

 

"רוב האיגודים תומכים בתוכנית שלנו", סיפר מנכ"ל וינגייט שי אברהמי. "גם בשגרה וינגייט בנוי על מחנות אימון והקונספט שנגיש יהיה בנוי על זה עם בית הנבחרות, שאנחנו מוכנים לקלוט כמות מכמה עשרות ספורטאים עד מאות, כשמבחינתנו יהיו כל הסגל האולימפי שמיועדים לטוקיו".

 

"צריך לזכור שאלה הקצפת של הספורט בישראל וצריך לתת להם את המענה הזה, אם יש מקום בארץ שיכול לאפשר את כל זה, זה וינגייט, שיכול להעמיד לספורטאים את התנאים שהם צריכים. לא צריך הסעות, לחזור ולצאת".

 

"יש כמה שקיבלו ציוד מאיתנו, אבל אין מה להשוות, זה לא אותו דבר כשעובדים בחדר כושר. הניתוק הארוך הזה של הספורטאים האולימפיים כבר פוגע בהם ותהיה השפעה ארוכת טווח ולכן צריך להחזיר אותם לאימונים כמה שיותר מהר ויהיה קשה להחזיר אותם למסלול".

 

האימונים ייערכו ללא מגע עם הגבלה על מרחק (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
האימונים ייערכו ללא מגע עם הגבלה על מרחק(צילום: אורן אהרוני)

 

ויהיה מי שיפקח?

"כל ענף יעביר לנו את שיגרת האימונים שלו, אנחנו נעשה פיקוח ובקרה, עם כללים שהם יידרשו לעמוד בהם, כמובן עם כל ההיגיינה והחיטוי".

 

מה יקרה אם מישהו ידבק?

"במידה שתהיה הדבקה, נהיה עם כללים חמורים - נערוך בדיקות לכולם עד שאם נצטרך גם נפרק את המחנה.

במצב כזה אם יהיה שינוי, נוכל אפילו לבודד את כולם. אבל שוב הכול יהיה בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות".

 

מתי נראה את התוכנית יוצאת לפועל?

"נכון לעכשיו משרד הבריאות פסל את התוכנית הראשונית, אבל אנחנו נתעקש ונגיש שוב עם הפרטים הכי מדויקים ברזולוציה הכי קטנה ונקווה שהפעם הם ישתכנעו".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מכון וינגייט
קסניה פוליקרפובה
צילום: מכון וינגייט
מומלצים