זהבי ונאתכו הצטרפו למצעד החיים הווירטואלי
השחקנים נוספו לשורה ארוכה של ספורטאים וידוענים, ומילותיהם הוקרנו על שער מחנה ההשמדה בירקנאו. נאתכו: "אני ישראלי גאה"
אתמול (שני), לראשונה מזה 32 שנים, לא התקיים מצעד החיים באושוויץ-בירקנאו, וזאת בעקבות נגיף הקורונה. בשביל לאפשר הנצחה גם במגבלות הבריאותיות, הוקם מיזם "מצעד החיים הווירטואלי", המאפשר כתיבת שלט זיכרון אישי שהוקרן על השער בכניסה למחנה ההשמדה בירקנאו. הראשון לקחת חלק היה נשיא המדינה ראובן ריבלין. בנוסף, הוצבו שישה לפידי זיכרון בכניסה לאושוויץ.
שחקני נבחרת ישראל בכדורגל ומנהלי ההתאחדות הצטרפו לפרויקט ההנצחה. ביברס נאתכו כתב: "כבן העם הצ'רקסי שעברו מדמם מרצח של מיליון בניו ובנותיו, כמי שזיכרון שואת העם היהודי מלווה אותו מעצם היותו ישראלי גאה, אעמוד תמיד לימין מי שיאבקו בגזענות, באנטישמיות, בשנאת האחר רק משום היותו שונה. מיליוני חפים מפשע שילמו בחייהם בגלל בורות, הסתה, רוע וחושך על פני תהום. בי נשבעתי – לעולם לא עוד".
גם ערן זהבי השתתף בפרויקט וכתב בין היתר: "בחדר הלבשה, על הדשא עם מדי כחול-לבן, בהשמעת התקווה, כשדגל ישראל מונף ביציע – אני יודע שניצחנו". מי שעוד לקחה חלק היא קפטנית נבחרת ישראל בכדורגל נשים קארין סנדל: "לזכור את מיליוני הנספים ולהזכיר את השיעור שהאנושות הייתה חייבת ללמוד: כולנו בני אדם וכולנו שווים! על המגרש ומחוץ לו. כולנו חייבים לעמוד איתן נגד הגזענות, האפליה ושיח השנאה".
שרן ייני כתב בשלט הזיכרון שלו: "כנציג נבחרת ישראל אני מציע לכולם להתאחד תחת דגל אחד ולראות את המשותף בינינו". יו"ר ההתאחדות לכדורגל אורן חסון הדגיש את החשיבות של חינוך השחקנים ללימוד השואה: "ההתאחדות לכדורגל מקפידה כי הנבחרות, בכל הגילים, יגיעו לאתרים היסטוריים בהם התרחשו הזוועות שהדעת עדיין מתקשה לעכל".
מלבד אנשי הכדורגל והנשיא השתתפו בפרויקט גם יו"ר הסוכנות היהודית, שגריר ארה"ב בישראל דייויד פרידמן, שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר, שחקני ושחקניות התיאטרון הלאומי "הבימה", שחקני בית"ר ירושלים ועוד.