שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

בלי עיתונים במספרה: גרמניה ודנמרק משחררות את הסגר

הקלות ראשונות בארצה של מרקל: בכמה אזורים נפתחו היום חנויות ספרים, אופניים ומכוניות, גם מבחני בגרות יתקיימו. בדנמרק חוזרים למרפאות שיניים ומכוני קעקועים. יותר מ-200 אלף חולים בספרד, עימותים ליד פריז. מצרים: הפירמידות גויסו למלחמה בנגיף, אוסטרליה: קנגורו טייל ברחובות השוממים

גרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה, עשתה היום (ב') צעדים ראשונים, גם אם זהירים מאוד, בדרכה לצאת מההסגר שכפתה על תושביה לפני ארבעה שבועות במסגרת המאבק בנגיף הקורונה. החל מהיום מותרת בכמה אזורים פתיחתן של חנויות קטנות יחסית, בגודל של עד 800 מטר רבוע, וכן פתיחת אולמות תצוגה של מכוניות, חנויות אופניים וחנויות ספרים בכל גודל שהוא.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

 

בזמן הסגר: קנגורו ברחובות השוממים באדלייד, אוסטרליה

בזמן הסגר: קנגורו ברחובות השוממים באדלייד, אוסטרליה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 נגיף קורונה איטליה חנות ספרים רומא (צילום: EPA)
בחנות ספרים ברומא, איטליה, שהותר לה לחזור לפעול(צילום: EPA)

הצעדים סוכמו בין הממשלה הפדרלית לבין הממשלות של מדינות המחוז המרכיבות את גרמניה, וההקלה בתנאי ההסגר משתנה ממדינה למדינה. כך למשל ברלין וברנדנבורג צפויות לאפשר פתיחת חנויות קטנות רק מאוחר יותר השבוע, ובמדינת המחוז תורינגיה הן ייפתחו רק ביום שני הבא. כך ייעשה גם בבוואריה. מדינת סקסוניה היא היחידה עד כה שהודיעה כי כל הנעים בתחומה חייבים לעטות מסכות בחנויות ובתחבורה הציבורית. כמה מדינות מחוז אף מתחילות לקיים את מבחני הבגרות בבתי הספר, אם כי הלימודים עצמם בבתי הספר צפויים להתחדש בהיקף נרחב יותר רק בעוד שבועיים לכל המוקדם.

 

בגרמניה נרשמו ביממה האחרונה 1,775 נדבקים חדשים ועוד 110 מתים, ובכך הגיע מספר הנדבקים הכללי שם ל-145,743 ומספר המתים ל-4,642. הקנצלרית אנגלה מרקל הביעה היום חשש שהסרת המגבלות תוביל לשמירה מוקפדת פחות על ריחוק פיזי בין אנשים וכך תתגבר שוב התפשטות הנגיף.

נגיף קורונה מודדים 2 מטר ב בית ספר בבון כהכנה לחזרה ללימודים קלאודיה (צילום: רויטרס)
קלאודיה מודדת שני מטרים לקראת החזרה ללימודים בבית ספר תיכון בעיר בון, גרמניה(צילום: רויטרס)

נגיף קורונה מודדים 2 מטר ב בית ספר בבון כהכנה לחזרה ללימודים קלאודיה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נגיף קורונה מודדים 2 מטר ב בית ספר בבון כהכנה לחזרה ללימודים קלאודיה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

דנמרק, שהחלה לפתוח מחדש בתי עסק מסוגים אחדים כבר בשבוע שעבר, נקטה היום הקלות נוספים כשהתירה לפתוח מספרות, מרפאות שיניים, מכוני פיזיותרפיה, מכוני קעקועים ובתי ספר לנהיגה. העסקים שלהם הותר להיפתח מחדש נדרשים להקפיד על שורה של תקנות, ובין השאר לוודא שנשמר הריחוק הפיזי בין הלקוחות ואנשי הצוות. עליהם גם להסיר את המגזינים באזור ההמתנה ולדאוג שהן לצוות והן ללקוחות תהיה אפשרות לשטוף את ידיהם. בשבוע שעבר אפשרה דנמרק לתלמידים בכמה שכבות גיל לחזור ללימודים בבתי הספר.

 

הצתות ואבנים בפרבר של פריז

בינתיים בספרד, אחד ממוקדי ההתפרצויות הקשות ביותר באירופה, נחצה היום רף 200 אלף הנדבקים. ביממה החולפת התגלו עוד 4,266 של הנגיף ומתו ממנו עוד 399 בני אדם, ובכך הגיע מספר הנדבקים הרשמי שם ל-200,210. מספר המתים הרשמי עומד על 20,852.

 

בצרפת התעורר בלילה האחרון החשש שהסגר והנוכחות המשטרתית הנלווית לו ברחובות יובילו להתנגשויות בין כוחות הביטחון לצעירים בשכונות של מעוטי יכולת. עימותים כאלה פרצו הלילה – זה הלילה השני ברציפות – בין שוטרים לצעירים בווילנב לה גארן, פרבר של פריז.

נגיף קורונה מיאנמר כבאים מתיזים חומר חיטוי ב ינגון (צילום: EPA)
כבאים מתיזים חומר חיטוי בינגון, מיאנמר(צילום: EPA)

נגיף קורונה צרפת פריז לובר (צילום: mct)
הכיכר ריקה ליד הלובר בפריז(צילום: mct)

נגיף קורונה גרמניה דרזדן סגר שוטרים (צילום: רויטרס)
שוטרים אוכפים את ההסגר בדרזדן, גרמניה(צילום: רויטרס)

עימותים ראשונים החלו כבר ביום שבת בשעת לילה מאוחרת, אחרי שרוכב אופנוע נפצע כשהתנגש בדלתה הפתוחה של ניידת משטרה שלא הייתה מסומנת. השוטרים הסבירו כי רצו לעצור את רוכב האופנוע אחרי שנראה נוסע במהירות בכיוון הלא נכון – וללא קסדה.

 

אתמול בבוקר שב השקט לאזור, אבל מאוחר יותר נרשמה התלקחות מחודשת. מתפרעים ירו זיקוקים לעבר שוטרים והבעירו פחי אשפה, והמשטרה הגיבה בגז מדמיע. מתווכים נשלחו לשכונה כדי להרגיע את המתיחות, והמשטרה מסרה כי פתחה בחקירה פנימית.

 

סין נגד חקירה בינלאומית: "קריאה חסרת יסוד"

בצל משבר הקורונה גוברת המתיחות בין אוסטרליה לסין, שגם בימים כתיקונם מתעמתות לא פעם בשל התחרות ביניהן על השפעה באזור האוקיינוס השקט. אחרי ששרת החוץ האוסטרלית מריז פיין קראה לפתוח בחקירה בינלאומית בנוגע למקורותיו ונסיבות התפשטותו של הנגיף, ובכך הצטרפה למביעים דאגה מהאופן שבו טיפלה סין בראשית ההתפרצות בעיר הסינית ווהאן, הגיבה הבוקר בייג'ינג.

 

משרד החוץ הסיני דחה את הביקורת האוסטרלית וטען כי היא חסרת בסיס. דובר המשרד, גנג שואנג, הצהיר כי דבריה של השרה האוסטרלית "היו לחלוטין חסרי בסיס עובדתי" והדגיש: "סין מביעה דאגה עמוקה והתנגדות נחרצת לזה".

נגיף קורונה קנגורו מקפץ ברחובות השוממים של אדלייד הסגר (צילום: רויטרס)
קנגורו מקפץ ברחובות הריקים של אדלייד, אוסטרליה(צילום: רויטרס)

נגיף קורונה הודו אמריטסר גרפיטי (צילום: EPA)
הקורונה על הקיר באמריטסר, הודו(צילום: EPA)

נגיף קורונה מצרים פירמידה פירמידות פרמידה פרמידות (צילום: AFP)
הפירמידות במצרים מוארות בכתובת "הישארו בבית"(צילום: AFP)

בשבועות האחרונים, נזכיר, מרבה ממשל דונלד טראמפ בארה"ב לתקוף את סין על האופן שבו טיפלה בהתפרצות הנגיף ומאשים אותה כי לא מסרה לעולם את כל הידוע לה עליו, עובדה שעלתה בחולים ובמתים רבים. טראמפ הרבה לכנות את הווירוס בשם "הנגיף הסיני", עובדה שהכעיסה את בייג'ינג. גם בריטניה הצהירה בשבוע שעבר כי סין תצטרך לספק תשובות לעולם.

 

בתוך כך, שכנתה של אוסטרליה, ניו זילנד, הודיעה הבוקר כי היא מאריכה בשבוע אחד את הגבלות התנועה שהטילה במסגרת המאבק בנגיף, אבל תחל להסיר אותן בהדרגה בעוד שבוע בדיוק: ב-27 באפריל תורד דרגת הכוננות מ-4 ל-3.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בחנות ספרים ברומא, איטליה
צילום: EPA
מומלצים