שתף קטע נבחר

 

מוקש בג"ץ לאחדות? שלוש עתירות נגד כהונת נתניהו כראש ממשלה

בניגוד לפניות שלגביהן נטען כי היו מוקדמות מדי, הורה שופט העליון עמית ליועמ"ש, לנתניהו ולגנץ להגיב עד יום חמישי לשלוש עתירות למנוע כהונה של ראש ממשלה שמואשם בפלילים. "הוא לא יכול למנות את שומרי הסף"

עם חתימת ההסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן, הוגשו לבג"ץ שלוש עתירות המבקשות למנוע את כהונתו של ראש ממשלה שהוגש נגדו כתב אישום הכולל עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים - עבירות שיש עימן קלון. השופט יצחק עמית הורה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, לראש הממשלה בנימין לנתניהו, ליו"ר כחול לבן בני גנץ ולסיעות הליכוד וכחול לבן להגיש את תגובתם לעתירות עד יום חמישי הקרוב ב-14:00.

 

המעון, הגיוס והחוקים: הסעיפים והמשמעות

 

בג"ץ דחה בעבר שש עתירות דומות שהוגשו בנושא בטענה כי הן היו מוקדמות מדי, וכעת לראשונה נקבע דיון בשאלה האם ראש ממשלה יכול לכהן תחת כתב אישום נגדו.

חתימה על ממשלת אחדות ()
נתניהו וגנץ בחתימה על ההסכם הקואליציוני

העתירה הראשונה הוגשה על ידי 123 אנשי ביטחון, רוח והייטק, שמבקשים מבג"ץ להצהיר כי בהתאם לדין אסורה כהונה בתפקיד ראש הממשלה על חבר כנסת שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות פליליות שיש עמן קלון. בעתירה השנייה שהגישו העמותות "חוזה חדש" ו"משמר הדמוקרטיה" הן דורשות למנוע מנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין את הטלת הרכבת הממשלה על נתניהו.

 

התנועה לאיכות השלטון הגישה אף היא עתירה, שבה היא מדגישה כי כיום נתניהו עומד כחבר כנסת מן המניין המבקש לקבל על עצמו את הרכבת הממשלה, ואין הוא מכהן כראש ממשלה נבחר אלא רק כראש ממשלה מכוח דיני הרציפות. במצב זה, טוענת התנועה, חל עליו הדין שחל על כל חבר כנסת המבקש לקבל את המלצת הסיעות ולאחריה את המנדט מהנשיא - ומבחינה זו, חלים עליו כל דיני הכשירות החלים על כל חבר כנסת אחר במעמד זה.

 

עוד טוענת התנועה לאיכות השלטון, כי כבר בשלב הקמת הממשלה הנאשם נתניהו הוא סחיט, לחיץ ומנוגד עניינים. התנועה מזכירה כי בממשלתו הנוכחית מכהנים ארבעה עדי תביעה במשפטו (השרים הנגבי, לוין, אלקין וארדן), עדי תביעה אשר עליו לנהל, על אף שחירותו האישית תלויה במוצא פיהם.

 

ניסנקורן בתגובה ראשונה על חתימת ההסכם    (צילום: אלכס גמבורג )

ניסנקורן בתגובה ראשונה על חתימת ההסכם    (צילום: אלכס גמבורג )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

התנועה לאיכות השלטון מזכירה כי בשנה הקרובה צפויים מינויי קבע של בכירי שומרי החוק והסף במדינת ישראל - מפכ"ל משטרה, פרקליט מדינה, ראש שב"כ ויועץ משפטי לכנסת - וכי מי שנאשם בשלושה כתבי אישום חמורים אינו יכול להיות הגורם שיהיה אמון על אותם המינויים.

 

עו"ד דפנה הולץ לכנר, אשר הגישה את העתירה מיד עם חתימת ההסכם הפוליטי, הבהירה: "העתירה היא המשך ישיר ומתחייב מהעתירות הקודמות שהגישו העותרים באותו נושא, החל מחודש דצמבר 2019 ועד היום בכל צומת עקרוני שעמד בקשר להטלת הרכבת ממשלה על נאשם בפלילים.

 

"בחודש דצמבר קבעה כבוד נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות כי הסוגיה שבה עוסקת העתירה 'היא סוגיה עקרונית וחשובה, הנוגעת לליבת ערכי היסוד שעליהם מושתתת שיטת המשפט הישראלית, עקרון שלטון החוק, טוהר המידות של נבחרי הציבור ואמון הציבור במוסדות השלטון'".

 

יו"ר התנועה לאיכות השלטון, ד"ר עו"ד אליעד שרגא, אמר: "לא יעלה על הדעת שאדם שכזה ילך בבוקר לבית משפט לשבת על ספסל הנאשמים ובערב ינהל את הקבינט מדיני-ביטחוני וישלח אותנו ואת ילדינו לקרב. כולי תקווה שבית המשפט העליון יתערב ויקבע מהן הנורמות הראויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים