שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, MCT

איטליה נערכת להקלות, הדנים הסתערו על המספרות

איטליה, שבה יותר מ-24 אלף מתו מקורונה, תחל בשחרור הדרגתי של הסגר במאי. רה"מ ג'וזפה קונטה: "הלוואי שהייתי יכול לפתוח הכול במיידי, אך זה חסר אחריות". הקלות גם באוסטרליה, חשש ביפן מנסיעות לקראת "השבוע המוזהב". ארגון הבריאות העולמי: "תתרגלו לדרך חיים חדשה"

 

בצל הקורונה: אנדראה בוצ'לי ב"קונצרט פסחא" ריק בקתדרלת מילאנו    (צילום: רויטרס)

בצל הקורונה: אנדראה בוצ'לי ב"קונצרט פסחא" ריק בקתדרלת מילאנו    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש ממשלת איטליה, ג'וזפה קונטה, הודיע הבוקר (ג') כי בתחילת החודש הבא, ב-4 במאי, ארצו תחל לפתוח בהדרגתיות את הסגר שהוטל בה על מנת לבלום את נגיף הקורונה. "הייתי רוצה לומר: בואו נפתח את הכול. במיידי. אנחנו מתחילים מחר על הבוקר. אבל החלטה כזו תהיה חסרת אחריות", כתב קונטה בפוסט בפייסבוק. "זה יגרום לעקומת ההתפשטות לעלות באופן בלתי מבוקר ויבטל את כל ההישגים שעשינו עד כה".

 

משבר הקורונה - עוד מהעולם:

טראמפ: ההגירה לארה"ב תיעצר בגלל הקורונה

בממשלת אוסטריה ויתרו על המשכורת: "מיליונים סובלים"

דילמת בתי האבות: "בדידות מול הישרדות"

סינגפור ניצחה את הנגיף - ואז הוא חזר

 

קונטה לא פירט אלו הקלות ייעשו בסגר שנמצא בתוקף בכל רחבי איטליה מ-10 במרץ. הוא אמר כי ההקלות הללו יוכרזו לפני סוף אפריל. "אנחנו חייבים לפעול על בסיס תוכנית לאומית, שתיקח בחשבון את השוני בין הטריטוריות". הכרזתו של קונטה מגיעה אחרי שאתמול איטליה דיווחה לראשונה על ירידה במספר חולי הקורונה בפועל, כלומר אלו שעדיין חולים ולא החלימו או מתו.

Caring for a coronavirus patient in Rome  (Photo: AFP)
איטליה בדרך לשחרור הסגר. חולת קורונה בבית חולים ברומא(Photo: AFP)

בבית חולים בברגאמו(צילום: AFP)

בעדכון היומי אתמול (שמתייחס למספרים שנרשמו ביום ראשון), דווח על עוד 454 מתים ברחבי איטליה, עלייה קלה לעומת 433 מהעדכון הקודם. מספר קורבנות הקורונה באיטליה הגיע אמש ל-24,114 – הכי הרבה בעולם אחרי ארה"ב. במקביל דווח על ירידה משמעותית במספר החולים החדשים: 2,256 חולים חדשים דווחו אמש, לעומת 3,047 שלשום ו-3,491 בשבת.

 

בלי עיתונים: המספרות בדנמרק מוצפות

בדנמרק, אחרי חודש שלם שבו היו המספרות במדינה סגורות, תושבים רבים "הסתערו" עליהן עם פתיחתן מחדש אתמול, כחלק מההקלות שכעת מנהיגות הרשויות הדניות. "אנו עסוקים בטירוף. אני מלא לחלוטין לכל השבועיים הקרובים", אמר ל-BBC פיל אולנדר, בעל מספרה במרכז קופנהגן. הוא ציין כי מערכת ההזמנות שלו קרסה מרוב פניות. מעצבת שיער אחרת סיפרה לרשת החדשות שגם היא מוצפת בהזמנות, וכי כל התורים לשלושת השבועות הקרובים כבר התמלאו.

 

דנמרק, נזכיר, הייתה מבין המדינות הראשונות באירופה שהטילו סגר בניסיון לבלום את התפשטות הקורונה, וכעת היא מבין הראשונות שמתחילות לשחרר אותו בהדרגתיות. בשבוע שעבר הודיעה כי תאפשר פתיחת פעוטונים, גני ילדים ובתי ספר יסודיים. ביום שישי הכריזה על הקלות נוספות, שנכנסו לתוקף אתמול, ובמסגרתן אושרה פתיחת מספרות, כמו גם מרפאות שיניים, מכוני פיזיותרפיה, מכוני קעקועים ובתי ספר לנהיגה.

מספרה בעיירה באוסברד דנמרק (צילום: EPA)
"עסוקים בטירוף". מספרה בעיירה באוסברד בדנמרק(צילום: EPA)
 

קעקוע מכון קעקועים ב קופנהגן דנמרק (צילום: רויטרס)
גם מכוני הקעקועים חזרו לפעול בדנמרק(צילום: רויטרס)

מרפאת שיניים ב דנמרק קופנהגן (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

העסקים שלהם הותר להיפתח מחדש נדרשים להקפיד על שורה של תקנות, ובין השאר לוודא שנשמר הריחוק הפיזי בין הלקוחות ואנשי הצוות. עליהם גם להסיר את המגזינים באזור ההמתנה ולדאוג שהן לצוות והן ללקוחות תהיה אפשרות לשטוף את ידיהם.

 

"אנחנו חייבים לנקות בין כל לקוח", סיפר אולנדר, שציין כי הוא נדרש לנקות כל תחנה במספרה, את כלי העבודה ו"כל דבר מהידית של הדלת ועד לקורא כרטיסי האשראי. זה הרבה עבודה נוספת". בעלת מספרה אחרת בקופנהגן, אייסה אקאיה, הגיעה למקום העבודה שלה עם מסכה ומגן פנים. היא סיפרה ל-BBC שהיא שמחה על כך שאחרי חודש ללא הכנסה היא יכולה לעבוד מחדש, אך ציינה שבינתיים חלק מהלקוחות שלה נמנעים מלהגיע. "הצעירים מגיעים. אנשים מבוגרים לא", העידה.

 

גם אוסטרליה רוצה אפליקציית מעקב

הבוקר הודיעה גם אוסטרליה על הקלות בהגבלות-הקורונה, וראש ממשלתה סקוט מוריסון אמר במסיבת עיתונאים כי מעתה יתאפשרו ניתוחים אלקטיביים רבים שעד כה נאסרו. בחודש שעבר אסרה אוסטרליה את כל הניתוחים שאינם נדרשים במקרי חירום, במטרה לשחרר מיטות בבתי החולים – מתוך ציפייה לזינוק במספר חולי הקורונה. אלא שבימים האחרונים נרשמה עלייה של פחות מ-1% במספר המקרים החדשים שמדווחים השלטונות בקנברה.

מטיילים ב מלבורן אוסטרליה  (צילום: EPA)
אוסטרליה מתחילה לשחרר. מטיילים במלבורן (צילום: EPA)

נגיף קורונה ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון (צילום: gettyimages)
"על הדרך חזרה". ר"מ אוסטרליה סקוט מוריסון(צילום: gettyimages)

"יש לנו השתטחות מתייצבת ומתמשכת של העקומה", ציין מוריסון בדבריו הבוקר. "אנחנו על הדרך חזרה ואני חושב שכבר הגענו לנקודת מפנה", הוסיף. שר הבריאות האוסטרלי, גרג האנט, אמר כי ההקלות בתחום הניתוחים האלקטיביים התאפשרו לאחר שהרשויות שמו ידיהן על ציוד רפואי ומגן נוסף, ולדבריו הגיעו ל"קיבולת מלאה" של 7,500 מכונות הנשמה.

 

לפי הגרדיאן, מוריסון הודיע על ביטול האיסורים שהטילו כמה ממדינות המחוז של אוסטרליה על ביקורים בבתי האבות. האיסורים הללו הוטלו במדינות רבות בעולם בניסיון להגן על האוכלוסיה הפגיעה ביותר במגפת הקורונה, אך לדברי מוריסון מדובר בסוגיה של רווחת הדיירים בבתי האבות וממשלתו מעולם לא המליצה על איסור מוחלט של מבקרים. מעתה, הכריז, יוכלו בכל יום לבקר את הדיירים בבתי האבות שני בני משפחה או אנשים שתומכים בהם.

 

הממשלה האוסטרלית הודיעה גם כי תפרסם בקרוב פרטים על אפליקציה שמטרתה להודיע למשתמשים אם היו במגע קרוב עם חולה קורונה. לפי הרשויות, השימוש באפליקציה הזו נדרש לפני שניתן יהיה לפתוח שירותים נוספים במדינה.

50 ()
מה מקור הנגיף? סין מכחישה שהוא נוצר במעבדה

במקביל להודעה של הממשלה הפדרלית באוסטרליה, ממשלת מדינת המחוז ניו סאות' וויילס, המאוכלסת ביותר באוסטרליה, הודיעה שהתלמידים בשטחה יוכלו בחודש הבא לחזור ללימודים. ראש ממשלת ניו סאות' וויילס, גלדיס ברג'יקליאן, אמרה שבתי הספר ייפתחו בהדרגתיות החל מ-11 במאי, תהליך שצפוי להסתיים ביולי. רוב מקרי ההידבקות בקורונה באוסטרליה נרשמו בניו סאות' וויילס, שבה מתגוררים 8 מיליון בני אדם (כשליש מכל אוכלוסיית אוסטרליה) – אך ביממה האחרונה היא דיווחה על שישה נדבקים נוספים בלבד. בכל רחבי אוסטרליה אובחנו עד כה 6,300 נדבקים ומתו 71 חולים.

 

ארגון הבריאות: תתרגלו לדרך חיים חדשה

על רקע החשש שההקלות הללו – עליהן מכריזות יותר ויותר מדינות שנואשות להחזיר לפעילות את כלכלתן – ארגון הבריאות העולמי פרסם הבוקר אזהרה נוספת מפני הקלות פזיזות מדי, כאלו שעלולות לאפשר גל התפרצות שני של הנגיף. בארגון הבריאות שבו וקראו להסרה הדרגתית וזהירה של ההגבלות.

 

טקשי קסאי, המנהל האזורי של ארגון הבריאות העולמי באזור מערב הפסיפיק, אמר כי הגבלות-הסגר הוכיחו את עצמן כיעילות, וכי אנשים חייבים להתכונן ל"דרך חיים חדשה" על מנת לשמור על הנגיף בשליטה. "אנחנו חייבים להתאים את חיינו ואת מערכות הבריאות שלנו למגפה", הוא אמר במסיבת עיתונאים מקוונת. "עד שיימצא חיסון, או דרך טיפול יעילה מאוד, ההליך הזה יצטרך להפוך לנורמה החדשה".

 

קנגרו מקפץ ברחובות השוממים של אדלייד, אוסטרליה    (צילום: משטרת דרום אוסטרליה)

קנגרו מקפץ ברחובות השוממים של אדלייד, אוסטרליה    (צילום: משטרת דרום אוסטרליה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קסאי התייחס בדבריו גם לסוגיית מקור הנגיף, על רקע הדיווחים (שאותם הכחישה סין) שלפיהם הנגיף עבר לראשונה לבני אדם במעבדה לווירולוגיה בווהאן, העיר שבו התפרץ לראשונה בסוף השנה שעברה – ולא בשוק בווהאן שבו סחרו באופן לא חוקי בחיות בר לצורכי מאכל. קסאי אמר שלא ניתן כעת לקבוע את מקור הנגיף. "עם זאת, הראיות הזמינות מעידות על מקור חייתי", הוא ציין.

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר בשבוע שעבר כי ממשלו בוחן את הדיווחים על מקור הנגיף, והבוקר התייחס בעקיפין לסוגיה גם ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון. הוא קרא לחקירה בנוגע לנסיבות ההתפרצות של הנגיף בסין, והוסיף: "הנגיף התחיל בווהאן, אני חושב שזה מובן היטב. זה חשוב שארגון הבריאות העולמי יפעל בשקיפות מלאה".

 

ר"מ יפן נוזף: "שתפו פעולה"

במסיבת העיתונאים המקוונת שערך ארגון בכיר ארגון הבריאות טקשי קסאי, הוא ציין שהוא מודאג מהמספר הגובר של המקרים עליהם מדווחת לאחרונה יפן. עם זאת, הוא הדגיש כי עדיין לא נראתה ביפן התפרצות רחבת היקף בתוך הקהילה. יפן החלה לאחרונה לדווח בכל יום על כ-100 נדבקים חדשים, ומספרם הכולל עומד כעת על יותר מ-11 אלף. ראש הממשלה שינזו אבה הביע היום גם כן חשש מפני התפרצות במדינה. הוא אמר שהיפנים לא שומרים מספיק על הנחיות הריחוק החברתי, והפציר בהם להישמע להנחיות הללו כדי למנוע ממערכת הבריאות לקרוס.

יפן שינזו אבה הכרז על מצב חירום ב טוקיו ובאזורים נוספים בגלל נגיף קורונה (צילום: רויטרס)
נוזף בתושבים: "שתפו פעולה". ר"מ יפן שינזו אבה(צילום: רויטרס)

נגיף קורונה יפן טוקיו (צילום: EPA)
חשש ביפן מנסיעות אל מחוץ לערים לקראת "השבוע המוזהב"(צילום: EPA)

נגיף קורונה יפן טוקיו (צילום: AP)
(צילום: AP)

ב-7 באפריל ביקש אבה מהתושבים להישאר בבתים, במטרה להפחית את המגעים החברתיים בכ-80%, אך סקרים שנערכו במדינה הראו שהתנועה לא ירדה בהיקף נרחב בתחנות רכבת מרכזיות, והירידה הייתה אף פחות משמעותית במרכזי הערים שבהם מסעדות ממשיכות לפעול בחלקן. אחרי הביקורת שהוטחה בו על כך שאינו עושה דיו כדי להיאבק בנגיף, אבה הרחיב את מצב החירום, שהיה תקף לטוקיו ולכמה מחוזות נוספים, לכל רחבי יפן.

 

"בבקשה תימנעו מנסיעות אלך מחוץ לערים", הוא אמר היום, וציין שכבר כעת נרשמים עומסים בבתי החולים. "אני רוצה יותר שיתוף פעולה מכם", אבה הוסיף. דבריו מגיעים בצל החשש ביפן מנסיעות של תושבי הערים אל משפחותיהם ב"שבוע המוזהב" שיחל ב-29 באפריל, ובו חוגגים היפנים כמה חגים שונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חולה קורונה ברומא
צילום: AFP
מומלצים