רעידת אדמה חזקה בכרתים הורגשה בישראל
הרעידה, בעוצמה 6.6, התרחשה מדרום לאי היווני בשעה 15:51. גולשים דיווחו כי היא הורגשה בין היתר בהוד השרון, בחולון ובראשון לציון. לא ידוע על נפגעים או נזק. "ישבתי על הספה והיא החלה לזוז", סיפר תושב חולון ל-ynet. תושב ראשל"צ: "הכול זז למשך כמה שניות"
רעידת אדמה בעוצמה 6.6 דרגות הורגשה ב-15:51 (שבת) באי כרתים שביוון. לפי המרכז הסיסמולוגי האירופי-ים תיכוני, מוקד הרעש היה בים - 89 קילומטרים מדרום לעיר לרפטרה שבאי.
גולשים דיווחו למייל האדום של ynet כי הרעש הורגש גם בארץ, בין היתר בהוד השרון, בחולון, בראשון לציון ובפתח תקווה. לא ידוע על נפגעים או נזק.
האגף הסיסמולוגי במכון הגיאולוגי בישראל אישר את עוצמת הרעש בכרתים. יצוין כי אתמול הורגשה רעידה בעוצמה 4.3 שמונה קילומטרים מדרום לאי.
ערן בארי , תושב חולון, סיפר ל-ynet: "אני גר בקומה 11. ישבתי על הספה והיא התחילה לזוז. עצרתי כדי לוודא שאני לא מדמיין והבנתי שזו רעידת אדמה". לדבריו, הרעש נמשך "לפחות 10 שניות, אבל אחר כך הרגשתי רעידת משנה ואז זה פסק".
רובי גולדשטיין מראשון לציון, שמתגורר בקומה שביעית, סיפר כי הרגיש "רעידת אדמה חלשה, אבל הכול זז. זה נמשך כמה שניות".
בחודש שעבר הורגשו שתי רעידות אדמה קלות בישראל: אחת מהן, בעוצמה 3.6, התרחשה ב-11 באפריל ב-19:30 והמוקד שלה היה באזור מושב עין יהב שבערבה. הרעש הורגש גם בבאר שבע וירוחם.
חמישה ימים קודם לכן התרחשה רעידת אדמה חזקה יותר - בעוצמה 4.3 - באילת, מעט אחרי 08:00. מוקד הרעש היה כ-100 קילומטרים דרומית לעיר ובעומק של 3 קילומטרים. בכל המקרים לא דווח על נפגעים או נזק.
מה עושים בעת רעידת אדמה? הנחיות פיקוד העורף
לשוהים במבנה, אם ניתן - יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת אל היציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לתפוס מחסה תחת רהיט כבד.
לשוהים בחוץ - יש להישאר בחוץ ולהתרחק ממבנים, גשרים ועמודי חשמל.
לנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב, לדומם מנוע ולהישאר ברכב. אין לעצור בקרבת גשרים ומחלפים.