שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

בכיר אמריקני: "התנגדתי לתרופת פלא שטראמפ קידם - והודחתי"

מנהל המשרד הפדרלי שמעורב בפיתוח החיסון לקורונה, ד"ר ריק ברייט, הודח בפתאומיות - וטוען שהסיבה היא שהתנגד למאמצי הנשיא להפיץ "תרופות שקידמו אנשים עם קשרים פוליטיים". טראמפ: "לא שמעתי עליו מעולם, מתי זה קרה?"

מנהל המשרד שמעורב בפיתוח חיסון נגד הקורונה בארצות הברית, ד"ר ריק ברייט, טוען שהודח בפתאומיות מתפקידו מכיוון שהתנגד למאמציו של הנשיא דונלד טראמפ לקדם "תרופות פלא" לטיפול בנגיף. הוא הוסיף כי יגיש תלונה בנושא למפקח הכללי של משרד הבריאות האמריקני. לדבריו, "אני מוציא את הדברים החוצה כי המדע - ולא פוליטיקה או פרוטקציות - צריך להכריע בכל הקשור למאבק בנגיף הקטלני הזה".

נשיא ארה
"צריך לשמוע גם את הצד השני". טראמפ(צילום: ABACA)

ד
"תרופות שעלולות להיות מסוכנות". ד"ר ברייט

נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

ד"ר ברייט מונה למנהל רשות האמריקנית למחקר ופיתוח ביו-רפואי מתקדם (BARDA) בחודש מאי 2016, בטרם נבחר טראמפ לנשיאות ארצות הברית. ביום שלישי האחרון הוא הועבר לתפקיד קטן יותר - אחראי על "שותפות ציבורית-פרטית בנושא פיתוח חיסון וטיפולים". לטענתו, "הועברתי מהתפקיד בתגובה לכך שהתעקשתי שהממשלה תשקיע את מיליארדי הדולרים, שהוקצו מהקונגרס, כדי לטפל במגפה בעזרת פתרונות בטוחים ומאושרים מדעית. לא על-ידי תרופות, חיסונים וטכנולוגיות אחרות שלא הוכחו".

 

לדברי ברייט, "התנגשויות עם מנהיגות פוליטית" גרמו להדחה, בנוסף לכך שהתנגד ל"מאמצים לממן תרופות שעלולות להיות מסוכנות", שאותן קידמו לטענתו אנשים בעלי קשרים פוליטיים. שני גורמים המקורבים לפרטים אמרו ל-CNN כי ברייט התעמת ישירות עם שר הבריאות ושירותי האנוש, אלכס אזר, ועם עוזרו הבכיר רוברט קאדלץ. עם זאת, בכיר במשרד הבריאות הכחיש כי ברייט ואזר התעמתו.

 

התרופות שעליהן דיבר ברייט הן "כלורוקווין" והנגזרת שלה "הידרוקסיכלורוקווין", שיעילותן מוטלת בספק. לאחרונה קבע מחקר שבדק את ההידרוקסוכלורוקווין כי היא אינה משפרת את מצבם של חולי הקורונה הקשים, וגם לא מונעת תמותה. בנוסף, מדענים בברזיל הפסיקו מחקר שבדק את התרופה כלורוקווין לאחר שכרבע מהמטופלים לקו בהפרעות בקצב הלב. לפני שבועיים פרסם ynet כי ישראל רכשה גם היא את התרופה הידרוקסיכלורוקווין.

נשיא ארה
העימות עם המושלים נמשך. טראמפ בתדריך היומי(צילום: ABACA)

נשיא ארה
"לא לשחרר מהר את המגבלות". טראמפ וד"ר פאוצ'י בתדריך היומי(צילום: ABACA)

ההתלהבות מהתרופה הידרוקסיכלורוקווין החלה כשטראמפ צייץ בחשבון הטוויטר שלו על "ממצאים ממחקר צרפתי שיחוללו מהפך בטיפול בחולי קורונה". אבל בהמשך התברר כי אותו מחקר - שפורסם בכתב העת הבינלאומי לתרופות אנטיביוטיות - לא כלל את כל החולים, ושאלה שלא הגיבו לטיפול בתרופה הוסרו ממנו. טראמפ קידם את האפשרות שהתרופה יכולה לטפל בקורונה בתדריכים היומיים של הבית הלבן עד ל-13 באפריל. הדברים הובילו לעלייה משמעותית בביקוש לתרופה, עד שנוצר מחסור משמעותי שלה בארה"ב.

 

כאשר הנשיא האמריקני נשאל הלילה (בין רביעי לחמישי) מדוע הודח ברייט, הוא השיב: "מעולם לא שמעתי עליו. מתי זה קרה? מישהו אומר שהודח מעבודתו - אולי הוא כן, אולי הוא לא. צריך לשמוע את הצד השני". המומחה של הבית הלבן למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, אמר בתדריך היומי כי שמע שבתפקידו החדש, ברייט יהיה אחראי לפיתוח שיטות האבחון, ואמר כי מדובר ב"עניין מאוד חשוב".

 

דובר משרד הבריאות אישר את העברתו של ברייט לתפקיד אחר, ואמר כי "ב-17 באפריל הודיעו המכונים הלאומיים לבריאות (NIH) על שותפות-ציבורית פרטית חדשה בשם ACTIV שנועדה להאיץ את פיתוח החיסון לקורונה ואת אפשרויות הטיפול בנגיף". לטענתו, "מכיוון שחשוב להאיץ את פיתוח בדיקות האבחון לקורונה, ד"ר ברייט ישתמש במיומנויות שלו כמנהל BARDA לטובת המכונים הלאומיים לבריאות, כחלק מתוכנית נועזת להאיץ את הפיתוח וההטמעה של בדיקות אבחון חדשות".

 

 

מזכיר המדינה האמריקני: "סין השמידה דגימות"

מזכיר המדינה האמריקני: "סין השמידה דגימות"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

BARDA היא סוכנות ממשלתית קטנה אך בעלת משמעות רבה, שמחזיקה בכוח קנייה יוצא דופן ותפקידה בניהול המגפה חשוב במיוחד. לפי CNN, עמיתיו של ברדה הופתעו מהדחתו. גורם המקורב לפרטים אמר לרשת כי הוא יבקש ממפקח משרד הבריאות "לחקור את האופן שבו הממשל עשה פוליטיזציה של עבודת הסוכנות, והפעיל לחץ עלי ועל מדענים אחרים לממן חברות עם קשרים פוליטיים וללא הוכחות מדעיות". 

 

"הנגיף יתפרץ שוב אם המגבלות יוסרו מיידית"

בתוך כך, גם הלילה נמשך העימות בין טראמפ לבין המושלים של כמה ממדינות ארה"ב בכל הנוגע לאסטרטגיית היציאה מהמשבר. הנשיא האמריקני אמר כי הוא "לחלוטין לא מסכים" עם כוונתו של מושל ג'ורג'יה לפתוח מחדש את מרבית העסקים, אך ציין שהמושל יעשה מה שהוא חושב לנכון. טראמפ עצמו, אגב, הדגיש לאורך המשבר את החשיבות של פתיחת המדינות מוקדם ככל האפשר, במטרה להחזיר את כלכלת ארה"ב למסלולה. רק בשבוע שעבר האיץ בתומכיו בטוויטר "לשחרר את מישיגן".

 

המושל, בריאן קאמפ, צייץ לאחר התדריך כי הוא מעריך את מנהיגותו של טראמפ - אך ימשיך באסטרטגיית היציאה שלו. "הצעד שלנו מדוד ומתבסס על נתונים של גורמי הבריאות בג'ורג'יה. נמשיך בגישה זו כדי להגן על חייהם ועל פרנסתם של כל התושבים. אני משוכנע בכך שהעסקים שייפתחו מחדש ישמעו להנחיות וישמרו על בריאות העובדים והלקוחות". 

 

 

ובינתיים באוסטריה: הקלות בסגר, אלפי חנויות נפתחו    (צילום: רויטרס)

ובינתיים באוסטריה: הקלות בסגר, אלפי חנויות נפתחו    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המומחה של הבית הלבן למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, הפציר במושלי המדינות בארצות הברית שלא לשחרר את המגבלות שהוטלו בעקבות מגפת הקורונה באופן מיידי. לדבריו, "עשו את זה בצורה מדודה. זו הנוסחה המצליחה. אם לא נעשה זאת, יש סיכוי גבוה שהנגיף יתפרץ שוב - והדרך היחידה לא לפתוח את הכלכלה מחדש היא התפרצות נוספת".

 

עד כה אובחנו בארה"ב כולה כ-850 אלף חולי קורונה, ומתו בה יותר מ-47 אלף בני אדם. כ-262 מהחולים וכ-20 אלף מהמתים היו במדינת ניו יורק. כ-95 אלף מהחולים וכ-5,000 מהמתים היו בניו ג'רזי. מדינות נוספות עם התפרצות חמורה הן מסצ'וסטס עם כ-43 אלף חולים, קליפורניה ופנסילבניה עם כ-37 אלף, אילינוי עם כ-35 אלף ומישיגן עם כ-34 אלף. בג'ורג'יה אובחנו 21,102 חולים ומתו 846 בני אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים