שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

בירה וגרעינים שחורים: המוצרים המבוקשים בעולם

לא רק ביצים ונייר טואלט: כל מדינה בעולם מגיבה בדרכה לסגר, ומחפשת מוצר אחר שיהפוך את המציאות לקלה יותר. במקסיקו נגמרה הבירה, בעיראק הפיצוחים נחטפו ובבולגריה הצטיידו בג'ינגר ולימון. באפגניסטן נהרו למרכולים כדי לרכוש תה שחור בעקבות שמועה על תינוק משופם

 

בישראל: מחסור ביצים ברחבי הארץ    (צילום: רועי עידן, שמיר אלבז, גיל יוחנן )

בישראל: מחסור ביצים ברחבי הארץ    (צילום: רועי עידן, שמיר אלבז, גיל יוחנן )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נייר טואלט בארה"ב, בירה במקסיקו וקמח בצרפת. המוצרים שנחטפו מהמדפים מראים איך כל מדינה מתמודדת בדרכה עם מגפת הקורונה. המנצחת בקטגוריית הביזאר היא כנראה אפגניסטן, שאזרחיה נהרו לחנויות כדי לרכוש תה שחור - בגלל שמועה על תינוק משופם.

 

"אני חי כבר שעתיים, והגעתי לומר לכם שתה שחור הוא התרופה לווירוס", בישר הציטוט שהופיע בתמונה שפורסמה בפייסבוק והסעירה את הרשת. ההיסטריה גרמה למחירי התה השחור לזנק פי 3 לפני שהסערה שככה.

נגיף קורונה מוצרים נחטפים מהמדפים ברחבי העולם (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

כשמקסיקו הטילה סגר שתי ענקיות הבירה "הייניקן" ו"גרופו מודלו" - שמייצרת את מותג הבירה "קורונה", שהיה אהוב במדינה עד פרוץ המגפה - הודיעו שהן מפסיקות את הייצור. המונים מיהרו לקנות בירות, ובטוויטר נפתח קמפיין תחת השם "אל תתעסקו עם הבירה".

 

סרי לנקה אסרה למכור אלכוהול וסיגריות מאז שהסגר נכנס לתוקף ב-20 במרץ - וגרמה לזינוק בפופולאריות של המבשלות הביתיות. מדיניות "עשה זאת בעצמך" גרמה למחסור בסוכר - רכיב חשוב בהכנת המשקה המקומי קסיפו. בסרי לנקה דיווחו על מקרי שוד "מבוימים" של חנויות משקאות, כשבעלי חנויות ניסו למכור את מרכולתם מתחת לרדאר.

 

הסגר בעיראק גרם לתושבים להישאר בבתים ולראות טלוויזיה עם קרובי המשפחה. בזמן שההורים והילדים משתעממים בבית, במקום להיות בעבודה ובבתי הספר, הפכו הגרעינים השחורים למצרך מבוקש במיוחד. הפיצוחים נחטפו מהמדפים.

נגיף קורונה מוצרים נחטפים מהמדפים ברחבי העולם (צילום: AFP)
"בהלת תה שחור" באפגניסטן(צילום: AFP)
 

עבור הילדים הלובים בעיר טריפולי למודת המלחמות, למידה מהבית קשה במיוחד. "נייר המדפסת נגמר. לקחתי את כל היומנים המשרדיים הישנים של בעלי, כדי לתת לילדים לעשות שיעורים ולפתור תרגילים במתמטיקה", מספרת נדיה, עקרת בית עם שלושה ילדים קטנים שבית הספר שלהם נסגר. "אני מתחננת בפניהם לכתוב בכתב הכי קטן שהם יכולים, אני משחדת אותם בממתקים".

 

בתי ספר, שדות תעופה ועסקים לא חיוניים ברחבי העולם סגורים כבר כמה שבועות, בשעה שמדינות העולם מנסות לבלום את התפשטות הקורונה. חלק מהאזרחים לא ממתינים לחיסון ומנסים לפתח חסינות בעצמם. במרכז אסיה, במדינות סובייטיות לשעבר, יש זינוק בביקוש לצמח הפיגם הפראי (הרוטה) ומחיריו זינקו. לפי המסורת יש להבעיר את הצמח בבתים וכך לגרש מחלות ולהביא שגשוג.

 

בבולגריה אזרחים שרוצים לפתח חסינות מיהרו להצטייד בג'ינג'ר ולימון. בתוניסיה אזרחים נהרו לקנות שום - למרות שארגון הבריאות העולמי אמר שאותן "תרופות סבתא" לא עוזרות נגד הקורונה.

נגיף קורונה מוצרים נחטפים מהמדפים ברחבי העולם (צילום: AFP)
טריפולי. הנייר נגמר(צילום: AFP)
 

אחת התופעות הבולטות במציאות החדשה היא האפייה הביתית. מרכולים בצרפת, ספרד, יוון ומדינות נוספות באירופה דיווחו על מחסור בקמח, שוקולד ושמרים: האירופאים שמסתגרים בבתים משכללים את כישורי האפייה שלהם.

 

בצרפת האופים המיומנים קנו את המרכיבים ישירות מהקונדיטוריות כדי לא לעמוד בתורים במרכולים. ברומניה צחקו על "סוחרי השמרים" שמרוויחים הון ממכירת שמרים בשוק השחור. מודעות פרודיות הציעו "להחליף דירה במרכז העיר בחצי קילו שמרים".

 

עם תחילת חודש הרמדאן, בעולם המוסלמי אוגרים מרכיבים לארוחות הגדולות של שבירת הצום. הסולת, שבה משתמשים בלחמים ומאפים, הפכה בימי הסגר למצרך יוקרתי במיוחד. "את הכמויות הקטנות שנשלחות אליי אני שומר ללקוחות הקבועים", אומר בעל חנות ברובע אל-אשור בבירה אלג'יר.

נגיף קורונה מוצרים נחטפים מהמדפים ברחבי העולם (צילום: AFP)
התוניסאים מיהרו לקנות שום(צילום: AFP)

בארגנטינה הייתה "בהלת ביצים": בימים כתיקונם המחיר ל-30 ביצים הוא 160 פסו - 2.35 דולר. כעת המחיר עלה ל-240 פסו - 3.52 דולר.

 

במדינות רבות האזרחים מנצלים את ימי הסגר לשיפור היכולות במטבח. באוסטרליה תחום הגינון מתפתח ברחבי המדינה. "בחודש שעבר ראינו עלייה בפופולאריות של כל סוגי הצמחים", מספר אלכס ניומן, בעלים של חנות כלי בית. בזמן הסגר, אחד המדריכים הפופולאריים באתר של החנות עוסק בצמחים שגדלים במהירות בחצר - כדי להסתיר מהשכנים את המתרחש בבית, וכך להבטיח פרטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נחטפים מהמדפים ברחבי העולם
צילום: AFP
מומלצים