שתף קטע נבחר

צילום: AFP, מוטי קמחי

זיכרונות מ-2011? מאהל "מחאת הקורונה" בשדרות רוטשילד בת"א

קוסטה, שהפך למובטל, הגיע מאילת. דין, אב לשלושה שהוזהר מפינוי אפשרי מדירתו, הצטרף. שישה אוהלים הוקמו באתר שסימל את תחילת המחאה החברתית - ובשטח ממתינים נפגעי הנטל הכלכלי ממשבר הקורונה למוחים נוספים. "באנו לצעוק את מצוקות רוב הישראלים". גם דפני ליף באה לחזק

 

 

כמה ישראלים, שקרסו בשבועות האחרונים תחת הנטל הכלכלי לנוכח הגבלות משרד הבריאות בהתמודדות עם הנגיף קורונה, הקימו הבוקר (יום ו') מאהל מחאה בשדרות רוטשילד בתל אביב. "המגפה האמיתית היא המגפה הכלכלית", אמר קוסטה בלאק (30), תושב אילת שהפך לפני חודשיים למובטל.

 

באתר שבו פרצה המחאה החברתית הגדולה ב-2011 הוצבו עד שעות הצהריים שישה אוהלים. עשרות המוחים במקום מצפים להגעה של עוד רבים נוספים, על מנת לגרום למקבלי ההחלטות להתייחס למצב שלטענתם הפך לבלתי נסבל.

 

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
מאהל המחאה בשדרות רוטשילד בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

דפני ליף (צילום: מוטי קמחי)
דפני ליף ביקרה במאהל(צילום: מוטי קמחי)

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

פקחי העירייה נתנו למוחים התראה של פינוי בתוך 24 שעות, אולם כרגע אין כוונה לבצע את המהלך כל עוד הם ישמרו על ההנחיות של משרד הבריאות. הפקחים העבירו למוחים מסמך תחת הכותרת "היתר כללי להצבת אוהל מחאה" ובו נכתב, בין היתר, כי שטח המאהל לא יהיה מעל 10 מ"ר וכי יוכל להתקיים למשך 48 שעות בלבד.

 

אם יוצבו אוהלים נוספים על שטח שעולה על 10 מ"ר, עליהם להיות במרחק של 500 מטר לפחות. עוד נכתב במסמך: "האוהל יכול שיוצב בכל מקום פתוח בתחום גבולותיה של העירייה, למעט בחופי הים, בכל מקרה ימוקם האוהל שאינו מגביל את חופש התנועה הסביר של הציבור הרחב, אינו מונע גישה ואינו מהווה מטרד או סכנה בטיחותית".

 

בצהריים הגיעו למקום שוטרי סיור ממרחב ירקון שהתעמתו עם השוהים. השוטרים רשמו דו"ח בסך 200 שקלים לאחד המוחים משום שלטענתם לא היה עם מסכה על פניו. "הם מחפשים אותנו כי אסור להם לפנות אותנו מכאן", טען מקבל הדו"ח דין בראון. "אין לי כסף לאכול והם רוצים לרשום לי דו"ח למרות שאני עם מסכה על הפנים".  

מחאת האוהלים ברוטשילד ()
תנאי העירייה להקמת אוהלים בשדרה

לאחר הקמת המאהל הגיע למקום גם מנהל היחידה לדרי רחוב. ראש העיר רון חולדאי עבר בסמוך פעמיים עם רכבו, וגם דובר העירייה הגיע לשדרה לפקוח עין מקרוב על הנעשה. גם דפני ליף, מיוזמי "מחאת האוהלים" ב-2011, הגיעה לביקור הזדהות במאהל. 

 

ברקע יצוין כי אנשי המאהל הכירו במסגרת מחאת "הדגלים השחורים" שבמסגרתה מתנהל מאבק מול השחיתות הציבורית.

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאת האוהלים ברוטשילד (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מחאת האוהלים- מימין קוסטה ומשמאל דין (צילום: מוטי קמחי)
מחאת האוהלים- מימין קוסטה ומשמאל דין(צילום: מוטי קמחי)

קוסטה בלאק, שאיבד כאמור לפני חודשיים את מקור פרנסתו, סיפר: "אני מנהל מסעדות ופאבים שהוציאו לחל"ת בגלל המצב. עד היום לא קיבלתי כסף מביטוח לאומי, אני צריך לשלם שכירות ונגמר לי הכסף כך שאני מרגיש חנוך בלי מקום לחזור אליו".

 

בלאק ציין עוד כי רבים מחבריו העצמאים חווים קשיים כלכליים מבלי שהמדינה מסייעת להם. "מצער שבזמן שיש את המשבר הכלכלי הכי גדול שהיה פה עם שני מיליון מובטלים ועצמאים קמה ממשלה עם 34 שרים. זה מראה על ניתוק מוחלט.

 

"לי אין כסף לשלם שכר דירה ולא שכר לשלם על לימודים. באנו לזעוק את המצוקות של רוב אזרחי ישראל שחווים את המשבר הזה כמונו. החבל ממש מתהדק לנו על הצוואר וחשוב שהמסר שלנו יישמע. זאת מלחמה של כולנו".

 

 

דין בראון, תושב רמת גן ואב לשלושה שקיבל כאמור דו"ח בגין אי חבישת מסכה, הגיע למקום בלי מחשבה על תאריך עזיבה. "אנחנו נחנקים כבר לאורך זמן", אמר בראון. "120 חברי כנסת שמנותקים מהעם, זה מרגיש כאילו נתנו לילד לנהוג באוטו בלי כיוון ובלי לדעת לאן הוא לוקח אותנו. יש חוסר אחריות מוחלטת כלפי ציבור גדול שנפגע מההחלטות האלה.

 

"יש חוסר אמון שלנו מוחלט בהנהגה שלא דואגים לנושאים מהותיים כמו יוקר המחיה, הקורונה, הפילוג ושנאה. הממשלה מנותקת ואין חשיבה על היום של אחרי הקורונה. הכול יקרוס על הראש שלי ושל הילדים שלי".

 

בראון ציין כי בעל הדירה שלו כבר הזהיר שיפנה אותו מביתו אם לא ימצא מקור תשלום בקרוב. "מדובר באדם באמת טוב אבל אין לי דרך לשלם ואין לי ברירה אלא לצאת למחאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מאהל המחאה בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים