הנשיא הסתבך עם המסכה והפך להשטאג
דרום אפריקה: סיריל רמפוזה שם את הכיסוי על העיניים במקום על הפנים. בטוויטר הגיבו עם #אתגר_המסכה. הסגר בקליפורניה: מסעדות יקבלו כסף ממיסי התושבים – ובתמורה יאכילו מבוגרים. וגם: בברלין רואים סרטים על קירות בניינים, באיטליה יש רמזור בשירותים
נשיא דרום אפריקה הצטרף בסוף השבוע למקהלת המתבדחים על חשבונו שלו, אחרי שברשתות החברתיות צחקו לו על האופן המגושם שבו ניסה לעטות מסכה מול המצלמות בניסיון לשכנע את אזרחי ארצו לנקוט צעדי מנע נגד נגיף הקורונה.
משבר הקורונה – עוד בעולם:
- טראמפ הציע להזריק חומרי חיטוי לחולי קורונה
- מסע בין מרפסות: למה ילדי העולם מתגעגעים?
- בירה וגרעינים שחורים: המוצרים המבוקשים בעולם
- סגורים בעיר של 10 מיליון: מוקד ההתפרצות החדש בסין
בנאום מצולם שנשא ביום חמישי בלילה נראה הנשיא מסתבך בניסיונו לחבוש את המסכה – ובמקום את פיו מכסה תחילה את עיניו. עד מהרה נפוצו בחשבונות דרום אפריקניים בטוויטר השטאגים כגון #אתגר_המסכה ו-#אתגר_המסכה_של_סיריל. אתמול הגיב הנשיא: "לאלה מכם שצחקו עליי אתמול תרשו לי להגיד משהו. אני מתכוון לפתוח ערוץ טלוויזיה שבו אלמד אנשים לעטות מסכה. אתם יכולים להירשם".
תקרית המסכה של רמפוזה הקלילה מעט את האווירה בדרום אפריקה, המתמודדת עם שבוע חמישי של הגבלות תנועה חמורות ברחבי המדינה. עד כה התגלו בדרום אפריקה 3,953 נשאים של הנגיף – המספר הגבוה ביותר ביבשת אפריקה. בצל הסגר הזה הוחמר מצבם של עניים רבים, ובשבועיים האחרונים מתפרסמים סרטונים שבהם נראים המונים פושטים על סופרמרקטים ובוזזים אותם.
באיטליה, אחת המדינות שנפגעו קשה מכול מנגיף הקורונה, נערכים לחזרה לעבודה, וההיערכות הזו כוללת התאמה לאורחות החיים החדשים. סימונה מלה, למשל, שעובד בבסטיה אומברה, מעולם לא תיאר לעצמו שיום יבוא ורמזורים – ממש כמו אלה בכביש – יקבעו מתי הוא יכול לצאת להפסקת שירותים מהעבודה שלו במפעל. ובכן, זה בדיוק מה שקורה עכשיו, והוא לא מתלונן: הוא מודה על עצם העובדה שיש לו עבודה. רק ל-200 מ-800 העובדים בחברה שבה הוא מועסק הותר בינתיים לחזור לעבודה.
כדי לאפשר את החזרה למפעל, נעשו כמובן התאמות. אחת מהן היא התקנת רמזורי-השירותים שנועדו להפוך את בתי השימוש לבטוחים. העובדים לוחצים על מתג כשהם נכנסים לשירותים וכשהם יוצאים מהם, והצבע ברמזור מלמד אם אפשר להיכנס או שצריך לחכות.
הודו: נוסעים בריקשה-קורונה
בגרמניה, אחרי שבועות בהסגר בלי ברים, מסעדות, חנויות ובתי קולנוע, מצאו תושבים דרך לבדר את עצמם מחלון המרפסת: סרטים המוקרנים על הקירות החשופים של בנייני ברלין. "יש לנו כאן קיר לבן ותמיד חשבנו שצריך להקרין עליו סרט", מספרת קרולה לאוטר, ששכנעה את ארגון Windowflicks, העומד מאחורי הקרנות מהסוג הזה, להקרין סרט באזור מגוריה ברובע קרויצברג. "כבר שבועות אנחנו לא יכולים ללכת לקולנוע, אז הקולנוע בא אלינו", אומר אחד הדיירים, אונדינה צייביג. "זה רעיון ממש טוב".
בקליפורניה הודיע המושל גווין ניוסם על יוזמה מחממת לב – וכזו שעל הנייר נשמעת יעילה למדי: מסעדות ברחבי המדינה יקבלו תשלומים מכספי המיסים של התושבים, ובתמורה יאכילו אזרחים ותיקים במהלך משבר הקורונה. מסעדות יוכלו להצטרף ליוזמה הזו רק אם הן יכולות להגיש ארוחות הכוללות פירות וירקות טריים ומשקאות ללא סוכר, כדי לוודא שהמזון שיוגש יהיה בריא ומזין באמת.
תושבי קליפורניה נמצאים בהסגר מאז 19 במרץ, וכמו בשאר העולם – ענף המסעדנות הוא מהענפים שנפגעו שם קשה מכול. יותר ממיליון עובדים פוטרו או הוצאו לחופשה ללא תשלום. במסגרת היוזמה שעליה הודיע המושל, הרשויות המקומיות יבחרו אילו מסעדות יכינו את האוכל ויקבלו את הכסף, לפי יכולתן לעמוד בתנאים.
בקליפורניה יש כ-5.7 מיליון תושבים בני 65 ומעלה, וכ-1.2 מיליון מהם גרים לבד. מי שיוכר כזכאי למשלוחי המזון במסגרת התוכנית החדשה יקבל עד 66 דולר ליום עבור שלוש ארוחות במסעדות מקומיות העומדות בקריטריונים.