שתף קטע נבחר

 

ענף בהמתנה: מה יהיה עם הטניס העולמי?

רק ב-13 ביולי אמורים הטניסאים הבכירים לחזור לפעילות, אבל אף אחד לא הבטיח שזה יקרה. השאלה הגדולה: האם הכוכבים הגדולים יעדיפו לפרוש? וגם: איך יגיעו השחקנים לטורנירים השונים ומה יקרה אם יאלצו לשהות בבידוד?

הטניס המקצועני, כמו כל יתר ענפי הספורט בחודש וחצי האחרונים, הפסיק את פעילותו בגלל התפשטות וירוס הקורונה ברחבי העולם. נכון לעכשיו, לא ממש ברור אם ומתי נוכל לזכות לראות חזרה לשגרה של הענף. שחקנים ושחקניות שהיו כבר בדרך לטורניר הענק באינדיאן וולס, שהיה אמור להיפתח ב-11 במרץ, עשו פניית פרסה וחזרו למולדתם ובעצם אין טניס מקצועני מזה למעלה מחודש.

 

התקופה האחרונה מעלה הרבה סימני שאלה סביב חזרתו של הסבב ובעיות שיצוצו בעקבות המצב. אבל לא פחות חשוב מכך, השאלה הגדולה היא כיצד כל זה ישפיע על השחקנים, בעיקר על הכוכבים הגדולים של הטניס שכבר חצו מזמן את גיל ה-30, כמו רוג'ר פדרר וסרינה וויליאמס, למשל.

 

רוג'ר פדרר (צילום: gettyimages)
יעדיף לתלות את המחבט, רגע לפני גיל 39? פדרר(צילום: gettyimages)

 

כאשר הבריטי טים הנמן, שהגיע לשישה חצאי גמר גראנד סלאם וזכה ב-11 תארי ATP, נשאל את אותה השאלה ממש על ידי ה"דיילי טלגרף", הוא ענה: "זה דווקא ייתן לכוכבים זמן לנוח. אנדי מארי, למשל, החמיץ כל כך הרבה טניס בשנים האחרונות, שאולי זה יאפשר לו להשתקם מהפציעות ולשחק זמן רב יותר".

 

כתב הספורט של ה"וושינגטון פוסט", ג'רי ברואר, חושב בדיוק ההיפך. "מבחינת הטניסאים הבכירים, זו לא הפוגה. המשחקים אולי בהמתנה, אך השעון הביולוגי ממשיך לתקתק. ההיעדרות הזו מהמגרשים כבר מאיימת על עתידם בענף".

 

פדרר, שימלאו לו 39 ב-8 באוגוסט, הוא ללא ספק הטניסאי הגדול בכל הזמנים, אבל כבר לא יצליח להגשים את חלומו לזכות בפעם התשיעית בווימבלדון, לאחר שטורניר הענק בממלכה בוטל לראשונה מאז מלחמת העולם השנייה. האם למאסטרו השווייצרי יש רצון לחזור ולשחק בכלל השנה? לא ברור.

 

538 (צילום: AFP)
"יכול להיות שזה הסוף". סרינה(צילום: AFP)

 

במקרה של וויליאמס (38), היא "תקועה" על 23 תארי גרנד סלאם. "היא קבעה את המורשת שלה מזמן", כתב ברואר. "המסע שלה היה מדהים, בטח לאחר ששילבה אותו עם האימהות. יכול להיות שזה הסוף".

 

ומה עושים בינתיים?

רוב השחקנים, בטח במאייה הראשונה, מנסים לשמור על כושר, כאשר חלק מחבורת הצמרת אפילו מחזיקה חדר כושר פרטי ומגרש צמוד בבית. מה שמקל עליהם מאוד ומשאיר אותם בתמונה עד שיגיע הרגע שבו ישובו לשגרה.

 

אבל כמה אפשר להתאמן מול הקיר? או לרוץ על הליכון? ולכן כל אחד מנסה להיות כמה שיותר יצירתי ולהעלות סרטונים מצחיקים ואתגרים ברשתות החברתיות. כשגם זה כבר התחיל להימאס, החלו השחקנים הבכירים לראיין אחד את השני בשידור ישיר לעיני מאות אלפי העוקבים בטוויטר או באינסטגרם. הצ'אט האחרון היה ביום שישי, בין מארי לנובאק ג'וקוביץ', שעורר סערה בגלל השאלה מי הטניסאי הטוב בכל הזמנים.

 

זה מה שעושים הטניסאים בבידוד

 

ואם כל זה לא מספיק, טורניר מדריד שהיה אמור להתקיים בחודש הבא, יעבור "שדרוג קורונה". מארגני הטורניר הכריזו על פתיחת "אליפות מדריד הפתוחה הווירטואלית", וכוכבי הטניס הגדולים בעולם יתחרו בהעתק וירטואלי של האצטדיון, היישר מהבתים שלהם באקס בוקס.

 

הבעיות שיישארו על הפרק

באיגוד הטניס העולמי (ITF) כבר נקבו ב-13 ביולי כתאריך שבו הטניסאים יחזרו למסלול, ועד אז הודיעו שהם מקפיאים את הניקוד. מה שאומר שכל שחקן ושחקנית ישארו במקומם עד תאריך זה. גם במידה ותאריך זה יהיה ריאלי, אף אחד לא הבטיח שהשמיים יחזרו להיות פתוחים והשחקנים יכלו לעבור ממדינה למדינה. וזה עוד לפני שדיברנו על הדרישות של המדינה המארחת, שאולי תדרוש מהם להיות בבידוד של 14 יום במלון.

 

ומה יקרה במידה ושחקן ידבק? האם ישר הטורניר יבוטל? או רק מי שהיה בסביבתו יכנס להסגר? מי יערוך את הבדיקות? הסבב העולמי או שירותי הרפואה המקומיים? האם ישחקו לעיני יציעים ריקים, או שיאפשרו לכמות מסוימת להיכנס, כדי למכור כרטיסים ולהקטין עלויות?

 

האצטדיון בו נערך המשחק (צילום: רויטרס)
תתכוננו: בקרוב מגרשים ללא קהל(צילום: רויטרס)

 

מה לגבי חיסון? האם השחקנים יחויבו לכך כדי לשחק? "באופן אישי אני מתנגד לחיסון ולא הייתי רוצה שמישהו יכריח אותי להתחסן כדי שאוכל לטוס לתחרויות", כבר הצהיר המדורג 1 בעולם ג'וקוביץ'.

 

אולי הבעיה העיקרית, היא כמובן המצב הכלכלי והנזק העצום של החודשים האחרונים, שבהם שחקנים בדרג נמוך לא יכולים לאסוף כסף ולהתפרנס מהתחרויות הקטנות, מה שאולי יוביל לאחר משבר הקורונה לגל של פרישות. "אנחנו מרגישים שעלינו להתאחד ולעזור לחבר'ה האלה", אמר ג'וקוביץ', המשמש גם כיו"ר ארגון השחקנים. "רבים מהם חושבים לעזוב את הענף כי הם לא יכולים לשרוד מבחינה כלכלית".

 

על פי התוכנית, השחקנים שמדורגים בטופ 100 ביחידים ובטופ 20 בזוגות יתרמו מכספם האישי כדי לתמוך במדורגים נמוך יותר. המדורגים 50-100 בעולם יתרמו 5,000 דולר כ"א, המדורגים 20-50 יתרמו 10,000 דולר כ"א וכך הלאה.

 

נובאק ג'וקוביץ'  (צילום: AFP)
עוזר לטניסאים. ג'וקוביץ'(צילום: AFP)

 

אור בקצה המנהרה

אמנם ללא קהל, אבל בתחילת מאי בגרמניה, יתקיים טורניר ראשון מאז פרוץ הקורונה. על פי התוכנית, השחקנים שיגיעו לטורניר יצטרכו ללבוש מסכות כאשר הם לא יהיו בפעולה. הכניסה למגרש תותר לשלושה אנשים בלבד - שני מתחרים ושופט הכיסא. בתחרות יתקיימו בסך הכל 32 משחקים במשך ארבעה ימים על מגרש חימר מקורה.

 

כל השחקנים יהיו מקומיים, אך אף אחד מהם אינו מדורג במאייה הראשונה בעולם. ניתן למצוא ביניהם את יאניק הנפמן, המדורג 143 בעולם ואת דסטין בראון, המדורג 239. כל המשחקים ישודרו על ידי ערוץ הטניס המקומי וניתן יהיה להמר עליהם. גם זה בימים כאלה משהו לבנות עליו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים