100 עצורים בברלין: "רוצים את החיים שלנו בחזרה"
מפגינים בברלין מחו נגד הסגר שהוטל בגרמניה, וטענו שהשלטון זורע פחד כדי להגדיל את כוחו על חשבון החופש של האזרחים. יותר מ-100 נעצרו. ביממה האחרונה בגרמניה: 140 מתים ו-1,737 חולים חדשים
המשטרה בברלין עצרה אתמול יותר מ-100 מפגינים שמחו נגד הסגר שהוטל בעיר, ובגרמניה כולה. "אני רוצה את החיים שלי בחזרה", קראו המפגינים.
על שלטים שהניפו המפגינים נכתב בין השאר "להגן על הזכויות החוקתיות" ו"אבא, מה זה נשיקה?". חלק מהמפגינים שמרו על מרחק אחד מהשני ועטו מסכות. אחרים לא עמדו בהנחיות. לפי הדיווחים כ-1,000 איש השתתפו במחאה.
המפגינים חילקו עלונים שמבשרים על "התנגדות דמוקרטית", וטוענים שהשלטון מנצל את נגיף הקורונה כדי לזרוע פחד ולהגדיל את כוחו. בעלונים מופיעים ציטוטים של 127 רופאים מרחבי העולם שמטילים ספק בחשיבות של הטלת סגר כולל. באתר שהקימו המפגינים הם קראו להסיר את מצב החירום שפוגע בחופש של האזרחים.
דובר המשטרה אמר שהמפגינים קיבלו אישור לחלק את העלונים, אך מערכת הבריאות לא אישרה את ההפגנה. בברלין אסורה התקהלות של יותר מ-20 בני אדם. "בתקופת הקורונה, ובכפוף להנחיות, אנחנו מחויבים למנוע התקהלויות", אמר תילו קבליץ, והוסיף ש-180 שוטרים (עם מסכות) נשלחו לפזר את ההפגנה.
בית המשפט החוקתי בגרמניה פסק החודש שלגרמנים יש זכות להפגין כל עוד הם עומדים בהנחיות שמירת המרחק. ההחלטה התקבלה אחרי שפעילים פרו-דמוקרטים עתרו לבית המשפט. בהפגנה אתמול חלק מהמפגינים התיישבו ובחרו במחאה שקטה. הם החזיקו ורדים לבנים – מסמלי ההתנגדות לנאצים.
גרמניה הטילה סגר ב-17 במרץ כדי לבלום את התפשטות נגיף הקורונה. מאז הטלת הסגר מתקיימת הפגנה שבועית בברלין. לפי סוכנות הידיעות AFP רוב המפגינים אתמול היו פעילי שמאל קיצוני, אך גם קהל ממחנה הימין הגיע להפגנה. המפגינים צעדו לעבר כיכר רוזה לוקסמבורג. המשטרה הקימה מחסומים מסביב לכיכר ואילצה את המפגינים למחות ברחובות הסמוכים.
הבוקר דיווח מכון רוברט קוך למחלות מדבקות שביממה האחרונה אובחנו עוד 1,737 נדבקים בנגיף ו-140 בני אדם מתו. המספרים המעודכנים: 154,175 חולים ו-5,640 מתים עד כה. רק בארבע מדינות בעולם אובחנו יותר חולים - ארה"ב, איטליה, ספרד וצרפת.
שיעור התמותה בגרמניה נמוך במיוחד, בזכות האבחון המוקדם של החולים והיקף הבדיקות. לאור הנתונים תאפשר הממשלה לפתוח מחר עסקים קטנים. הנחיות שמירת המרחק יישארו בתוקף עד 3 במאי. גרמניה כבר הודיעה על פתיחה חלקית של בתי הספר.
הימין הקיצוני בפרלמנט הגרמני מוביל את ההתנגדות למגבלות שהוטלו על הגרמנים בעקבות מגפת הקורונה. מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" טוענת שבניגוד לטענות הממשלה האיום שנשקף לגרמנים לא חמור עד כדי כך, ודורשת לפתוח בהקדם את כל העסקים.