שתף קטע נבחר

 

ועידת העבודה מכריעה על הצטרפות לממשלה: "אסון למחנה"

חברי ועידת העבודה מצביעים באינטרנט על אישור ההסכם עם גנץ, שמאפשר את חבירת המפלגה לממשלת האחדות. אמילי מואטי: "זה ביזיון, את נתניהו צריך להחליף". ראש מועצת יקנעם סימון אלפסי: "הגיע זמן לאחדות"

 

העבודה לממשלה? עימות בין מתנגדת לתומך    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

העבודה לממשלה? עימות בין מתנגדת לתומך    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בעד או נגד כניסה לממשלה? ל-3,800 חברי ועידת העבודה ניתנת היום (א') האפשרות להכריע אם לאשר את ההסכם הקואליציוני של המפלגה עם כחול לבן, ובכך לאפשר את הצטרפותה לממשלת האחדות בראשותו של בנימין נתניהו.

 

אתרי ההצבעה המקוונת באינטרנט נפתחו בשעה 10:00 והם ייסגרו ב-20:00 בערב. עד לשעה 14:00 הצביעו 2,663 חברי ועידה. המוסד לבירור עתירות של המפלגה דחה אמש עתירה של ח"כ מרב מיכאלי וח"כ לשעבר מיכל בירן, שדרשו לקיים הצבעה חשאית על כניסת העבודה לממשלה.

 

יו"ר המפלגה, ח"כ עמיר פרץ שאמור לשמש בממשלת האחדות בתפקיד שר הכלכלה והתעשייה, דחה את הטענות נגד ההסכם ועל כך שהוא מחויב לכל החלטות הקואליציה. פרץ אמר כי העבודה לא תתמוך בכל הצבעה בכנסת. "אם תבוא לכנסת הצבעה על סיפוח חד-צדדי - מפלגת העבודה תצביע נגד", אמר ח"כ פרץ. ח"כ איציק שמולי, שתומך אף הוא בכניסה לממשלה, אמור לשמש שר הרווחה והשירותים החברתיים.

 

במקביל, יו"ר מרצ ח"כ ניצן הורוביץ קרא לפעילי העבודה שמתנגדים להסכם להצטרף למפלגתו. "בואו אלינו, הצטרפו למרצ. אנחנו לא נפנה לכם עורף ולא נבגוד באמונכם", אמר הורוביץ. "יחד נמשיך להיאבק על הערכים המשותפים שלנו".

בני גנץ ועמיר פרץ חתמו על הסכם קואליציוני ()
פרץ וגנץ חותמים על ההסכם הקואליציוני

בעימות באולפן ynet הסבירה חברת המפלגה אמילי מואטי מדוע היא מתנגדת נחרצות לכניסת העבודה לממשלה בראשות נתניהו. לדבריה, "זה ביזיון. במערכת הבחירות צעדתי עם עמיר פרץ בכל מיני אזורים ושרנו 'הם מדברים על מהפך אבל זורקים הכול לפח' ו-'לא נשב עם המושחת, לא ניתן לא את המנדט', ועמיר מחא כפיים וכולם מחאו כפיים.

 

"לא היו כוכביות קטנות בשיר הזה, לא היו 'אלא אם יבטיחו לנו' או 'אלא אם תהיה מחלה'. בולשיט. את בנימין נתניהו צריך להחליף, לא להצטרף אליו. זה אסון למחנה ואסון למדינת ישראל".

 

- מה האלטרנטיבה?

"לקיים פריימריז לראשות המפלגה, לתת לאדם נוסף הזדמנות להוביל את המפלגה הזאת ולנסות להחזיר אותה לימיה הגדולים שהסתיימו לא מזמן. ב-2015 עמדנו על 24 מנדטים".

כינוס ועידת מפלגת העבודה (צילום: יריב כץ)
פרץ ושמולי. בדרך לתפקידי שרים בממשלת האחדות(צילום: יריב כץ)

מנגד, ראש העיר יקנעם סימון אלפסי הביע תמיכה בכניסת העבודה לממשלה. "רצון יש אבל זה לא עבד, אין מה לעשות. כבר מ-2009 אנחנו מנסים להוריד את ראש הממשלה ביבי ולא מצליחים. זה מה שהעם בחר. המדינה נמצאת היום במצב קשה. אני לא יודע אם לאמילי אכפת, אבל מעל מיליון איש יושבים היום בבית.

 

"עסקים קורסים, שנאת חינם חוגגת, פלגנות, השמצות. מי צריך את זה בכלל? מדינת ישראל צריכה היום אחדות, ובני גנץ יחד עם עמיר פרץ ועוד חברים ילכדו את העם. די עם הפילוגים וההשמצות. בעוד שנה וחצי יהיה ראש ממשלה, זו אולי הבשורה לכל השמאל".

 

אלפסי אמר עוד: "מעל 40 שנה אני במפלגה, הייתי עם רבין, אבל מה לעשות שמאז אנחנו באופוזיציה והציבור לא נותן לנו את האמון. רוב אנשי כחול לבן הם יוצאי מפלגת העבודה, 75 אחוז מכל אלה שהצביעו עבודה מצביעים כחול לבן".

 

מואטי: "אני מסכימה שכחול לבן זה די מפלגת העבודה. מיכאל ביטון, אבי ניסנקורן ועוד רבים וטובים ומצוינים שנמצאים במפלגת כחול לבן זה אנשים שלנו. אבל מכאן ועד לחבור לביבי הדרך ארוכה. את ביבי צריך להחליף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים