שתף קטע נבחר

 
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

גרמניה: השר בעד עבודה מהבית גם אחרי הקורונה

שר העבודה רוצה לעגן בחוק את הזכות לעבוד מרחוק: "במגפה למדנו כמה הרבה אפשר לעשות מהבית". סין: קנס למי שישתעל ברחוב בלי לכסות את הפה או ילבש "בייג'ינג-ביקיני". אקוודור: אישה הוכרזה מתה, משפחתה שלחה גופה לשריפה, ואז התברר – בית החולים טעה, "המנוחה" בחיים

שר העבודה של גרמניה הוברטוס הייל אמר לעיתון "בילד אם זונטג" כי הוא מתכנן לקדם בסתיו הקרוב חוק שיבטיח כי עובדים יוכלו להמשיך לעבוד מהבית אם הדבר אפשרי מבחינה פיזית גם אחרי משבר הקורונה.

 

משבר הקורונה - עוד מהעולם:

 

בזמן הסגר: טניסאיות איטלקיות משחקות מגג לגג

בזמן הסגר: טניסאיות איטלקיות משחקות מגג לגג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  (צילום: shutterstock)
עבודה מהבית. למה לא להמשיך?(צילום: shutterstock)

השר אמר לעיתון כי ההערכות הראשונות בגרמניה הן ששיעור המועסקים מהבית עלה במהלך ההתמודדות עם המגפה מ-12% ל-25%, כלומר כשמונה מיליון בני אדם. "כל מי שרוצה לעבוד מהבית ועבודתו מאפשרת זאת צריך לקבל את האפשרות למלא את הרצון הזה, גם אחרי שמגפת הקורונה תסתיים", אמר השר. "במגפה הזו אנחנו לומדים כמה הרבה עבודה אפשר לעשות בימינו מהבית".

 

השר הדגיש כי משרדו רוצה לאפשר לאנשים רבים יותר לעבוד מהבית – אבל לא לכפות זאת עליהם. הוא דיבר על מתן אפשרות לאנשים לעבור לחלוטין לעבודה מהבית – או לעשות זאת רק יום או יומיים בשבוע.

 

הייל הוא איש המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, מפלגת מרכז-שמאל החברה בקואליציה של הקנצלרית אנגלה מרקל. כבר בדצמבר, לפני שהציבור הגרמני התוודע לנגיף הקורונה וחלקים גדולים במשק שותקו, הוא קרא לבסס את זכותם של אנשים לעבוד מהבית.

  (צילום: shutterstock)
גברים ב"בייג'ינג ביקיני" בסין(צילום: shutterstock)

סטפן קמפטר, ראש הקונפדרציה של התאחדויות המעסיקים הגרמנית, שהיא ארגון המעסיקים המרכזי בגרמניה, דחה את הרעיון לקבע את הזכות לעבודה מהבית בחוק. הוא אמר שעבודה מרחוק היא האינטרס של כולם כשהדבר אפשרי והגיוני, אבל הדגיש כי גם עניינים תפעוליים ורצונותיהם של הלקוחות צריכים למלא תפקיד בסוגיה.

 

המתה חיה: "זה נס מאלוהים"

בינתיים בסין, מקור התפרצות הקורונה, כבר מתרגלים לחיים החדשים. בייג'ינג אסרה בחוק שורה של התנהגויות "לא תרבותיות", כגון אי-כיסוי הפה והאף כשמשתעלים או מתעטשים. המטרה היא לשפר את תנאי התברואה בעיר לנוכח המגפה. החוקים החדשים, שעל המפירים אותם יוטלו קנסות, כוללים גם חובה להציב במקומות ציבוריים סימונים במרחק מטר זה מזה, להתלבש באופן הולם ולהימנע מהליכה ללא חולצה. ככל הנראה הסעיף האחרון נועד להילחם בתופעת ה"בייג'ינג-ביקיני", שבמסגרתה גברים לובשים חולצות טי החושפות את הבטן שלהם כשמזג האוויר חם.

 

עוד לפני החוקים החדשים פעלה בייג'ינג נגד התנהגויות "לא תרבותיות" כגון יריקה בפומבי, עישון במקומות שבהם הדבר אסור, פיזור אשפה והוצאת הכלב כשהוא אינו קשור ברצועה. מעשים כאלה יכולים להוביל לקנסות של עד 28 דולר.

  ()
אלבה מרורי. "הם התנצלו"

מאקוודור, אחת המדינות שבהן פגע הנגיף קשה מכול באמריקה הלטינית, הגיע בסוף השבוע סיפורה המדהים של אישה בת 74 שמשפחתה קיבלה הודעה כי היא מתה, כנראה מנגיף הקורונה, אבל אז התברר שהיא חיה וקיימת. למשפחתה של האישה, אלבה מרורי, נמסר ב-27 במרץ כי היא הלכה לעולמה, ושבוע אחר כך שלחה המשפחה לשריפה את מה שבאותה העת חשבו בני המשפחה כי הוא גופתה של אלבה.

 

אלא שביום שישי האחרון סיפרה אחותה של מרורי, אאורה, לסוכנות הידיעות רויטרס שעובדים במערכת הבריאות הגיעו לביתה בעיר גוויאקיל והודיעו לה על הטעות: "הם התנצלו ואמרו 'אחותך חיה'. היינו בהלם. זה נס מאלוהים, מה שקרה". ברויטרס ציינו כי ההערכה הייתה שאלבה מרורי נדבקה בקורונה, אך הדבר לא הוכח משום שהיא לא עברה בדיקה. לפי שעה לא ידוע של מי הגופה שנשלחה לשריפה.

  (צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)
ארונות קבורה מקרטון בגוויאקיל(צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)

  (צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)
(צילום: AFP, GUAYAQUIL MAYOR'S OFFICE)

אקוודור הסתמנה בשבועות האחרונים כמוקד של התפרצות חריפה במיוחד של נגיף הקורונה. רשמית נרשמו עד כה במדינה יותר מ-22 אלף נדבקים ו-576 מתים מהנגיף, אבל ההערכה כי המספר האמיתי של המתים גבוה יותר. ההערכה היא שעוד 1,060 בני אדם שמתו ולא עברו בדיקת קורונה נדבקו בנגיף לפני מותם.

 

מוקד ההתפרצות החריף מכול באקוודור הוא גוויאקיל, העיר שבה גרה אלבה מרורי. בשבועות האחרונים דווח כי העומס שם על חדרי המתים ובתי העלמין גדול כל כך, עד שבהיעדר די ארונות קבורה רגילים החלו לקבור מתים בארונות קבורה מקרטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עבודה מהבית. למה לא להמשיך?
צילום: shutterstock
מומלצים