שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, מוטי קמחי

השאלות, הבעיות וההתנגדות לקראת החזרה ללימודים: "התנאים מסכנים אותנו"

לקראת פתיחת בתי הספר ביום ראשון, מורים אומרים כי יודיעו על מחלה ולא יגיעו: "נדהמנו שתלמידים אינם מחויבים לעטות מסכות". המועצות האזוריות דורשות תקציב נוסף להסעות. במסגרות לגיל הרך מתכוונים לשבות ומומחים טוענים כי המתווה בפעוטונים "מסוכן לילדי ישראל"

 

  (צילוםף חיים הורנשטיין, שאול גולן, יאיר שגיא)
חוזרים ללימודים(צילוםף חיים הורנשטיין, שאול גולן, יאיר שגיא)
 

אף שהיא זוכה לתמיכה נרחבת מצד הורים שרוצים לצאת לעבוד, התוכנית להתחיל ביום ראשון הקרוב לפתוח מחדש את מערכת החינוך באופן חלקי מעוררת לא מעט התנגדויות. מורים רבים מתכוונים שלא להתייצב בבתי הספר מחשש לבריאותם. במועצות האזוריות מסרבים לפי שעה לחדש את הלימודים בשל חוסר בתקציב להסעות. גם ארגוני מעונות היום לגיל הרך עומדים בסירובם להחזיר את המסגרות לפעילות.

 

המורים שמתנגדים לחידוש הלימודים אומרים כי הם חשים מופקרים, וכי מתווה החזרה ללימודים מסכן אותם. "נדהמנו לשמוע שהתלמידים אינם מחויבים לעטות מסכות, ושקבוצות למידה יכללו 15 תלמידים בחלל כיתה שאינו גדול", אמרה מורה שבחרה להישאר בעילום שם. "בכל מקום עבודה מקפידים על הנהלים, בונים מחיצות ושומרים מרחק וכמובן מקפידים על מסכות", היא הוסיפה.

 

כך נראה בית ספר שנפתח מחדש בדנמרק    (צילום: רויטרס)

כך נראה בית ספר שנפתח מחדש בדנמרק    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כמה מורים כבר החליטו כי יודיעו שהם חולים ביום ראשון, כדי לא להתייצב לעבודה. "התנאים האלה מסכנים אותנו, ולכן ניאלץ להישאר בבית כדי לא להידבק", אמרה המורה.

 

לדברי מורים אחרים, אין היגיון לוותר על חבישת מסכה בזמן השיעור, בעוד שהתלמידים יחויבו לחבוש אותן בזמן ההפסקות. "התחושה שלנו היא שלא חשבו מספיק על המורים", הם אמרו. "כאשר רצו לסגור את בתי הספר אמרו שהילדים מדביקים, כאשר רוצים לפתוח - הם כבר לא מדביקים. אין פה שום שיקול דעת הגיוני ואחראי". ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי מתווה החזרה ללימודים גובש בתיאום עם משרד הבריאות.

אינפו תכנית החזרה ללימודים ()
 

ביישובים במועצות האזוריות הודיעו כי לא יחדשו את הלימודים בשל מחסור בתקציב להסעות. במרכז המועצות האזוריות הסבירו כי בשל ההנחיה שבכל רכב הסעות לא תעלה התפוסה על 50%, יש להכפיל את תקציב ההסעות. "המועצות האזוריות לא יוכלו להסיע תלמידים, אלא אם תהיה התחייבות לשיפוי מלא עבור הסעות תוספתיות כתוצאה מהנחיות משרד הבריאות", אמר יו"ר המרכז שי חג'ג'. כמו כן אין התפתחויות חדשות בסוגיית פתיחת הצהרונים, שנמצאים באחריות העיריות.

 

בתוך כך הארגונים המייצגים את המעונות המפוקחים והפרטיים, שבהם מתחנכים פעוטות עד גיל שלוש, מתכוונים להשבית את פעילותם בשבוע הבא. הם דורשים תקציב לכיסוי הנזקים כתוצאה מסגירתן של המסגרות במשך יותר מחודש בשל משבר הקורונה, וגיבוש פתרונות במקרה של הידבקויות לאחר חזרתן לפעילות.

חיטוי בבית ספר
חיטוי כיתה בבית ספר לחינוך מיוחד בחיפה(צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה)
 

סגנית ראש העיר תל אביב ציפי ברנד, שתומכת בהחלטת המעונות לשבות, אמרה כי "לא ניתנו על ידי הממשלה כל הנחיות רלוונטיות, בריאותיות או פדגוגיות, ואין שום סל סיוע כלכלי לבעלי ומפעילי הגנים הפרטיים ומעונות היום. ולכן לרובם אין מנוס אלא לא לפתוח את הגן ביום ראשון".

 

גם 15 מומחים להתפתחות הגיל הרך מחמישה מוסדות להשכלה גבוהה פנו במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בקריאה לעכב את פתיחתם מחדש של הפעוטונים. לדבריהם במתווה של חידוש הפעילות בקבוצות של 15 ילדים אי אפשר לשמור על תנאי היגיינה, ולתת תשומת לב נאותה לכל ילד. "'מודל הפעלה' עם 15 ילדים כה צעירים בקבוצה אחת הוא מסוכן לילדי ישראל מבחינת בריאותם הנפשית (וגם הבריאות הכללית שלהם ושל המטפלות)", נכתב בפנייה.

 

בין החותמים על הפנייה: פרופ' אבי שגיא שוורץ מאוניברסיטת חיפה , פרופ' אסתי עדי יפה מאוניברסיטת בר אילן , ד"ר חנה צור מהאוניברסיטה העברית , ד"ר דינה כהן מהמכללה האקדמית לחינוך אורנים ומומחים נוספים. "אסור שצעד זה (חידוש הפעילות) יתבצע ללא התייחסות לצרכים הייחודיים והפרטניים של תינוקות ופעוטות ושל המבוגרים המטפלים בהם", הם כתבו.

 

גם בחברה הערבית מודאגים מהחזרה ללימודים. "מתווה משרד החינוך לא סופר את החברה הערבית", אמרו אמנון בארי סוליציאנו וד"ר ת'אבת אבו-ראס, מנכ"לי עמותת יוזמות אברהם. לדבריהם, "עקומת התחלואה בחברה הערבית רק בתחילתה, ויש סכנה של ממש לבריאות הציבור אפילו אם רק חלק יחזרו ללימודים. זאת, בזמן צום הרמדאן, כאשר גם בימים כתיקונם הנוכחות בתקופה זו נמוכה ושעות הלימוד מצומצמות. אין שום הגיון בהפעלת מערכת החינוך במוסדות הערביים כעת".

 

חידוש הלימודים - שאלות ותשובות 

מתי נדע סופית אם חוזרים ללימודים ביום ראשון?

ביום שישי, לאחר בחינת המצב על ידי הגורמים המוסמכים, בהם משרד הבריאות.

 

מי יחזור ללמוד?

בשלב הזה הוחלט שכשלב ראשון יחזרו למסגרות ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'-ג', בקבוצות של עד 15 ילדים. התלמידים יקבלו הודעות מבתי הספר והילדים מהגן. גילאי 0 עד 3 יחזרו בקבוצות של עד תשעה ילדים. תלמידי כיתות ד' עד י' ימשיכו בינתיים בלמידה מהבית, ובכיתות י"א-י"ב ימשיכו בהכנות לבגרות.

 

כמה ימים בשבוע תלמד כל כיתה?

על פי המתווה של משרד החינוך, בגני הילדים יתקיימו הלימודים לסירוגין - קבוצה אחת תלמד שלושה ימים בשבוע, והקבוצה השנייה בשלושת הימים הנותרים. כיתות א'-ג' ילמדו ברצף בימים א'-ה' בקבוצות של עד 15 ילדים.

 

איך ההורים וילדיהם יידעו באיזה יום הם לומדים?

בית הספר או הגן יעדכן את ההורים.

 

מה יקרה בהפסקות בין השיעורים?

כל כיתה תצא להפסקות בשעות נפרדות כדי למנוע מפגשים בחצרות וחשיפה לילדים שאינם מכיתתם. הילדים יידרשו לשמור על מרחק של 2 מטרים זה מזה בהפסקות, ולהיות עם מסכות אישיות.

 

האם הילדים יחויבו לעטות מסכות כל הזמן?

במהלך השיעורים בכיתות - הילדים יהיו ללא מסכות. בהפסקות - כן. בגני הילדים עד גיל 6 לא יידרשו הילדים לעטות מסכות.

 

האם בכניסה לבתי הספר תתבצע מדי יום בדיקת חום?

לא. כל תלמיד יידרש בכל בוקר להציג הצהרת הורים ולפיה אין לו או למישהו במשפחתו חום וכי אינם חולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים