שתף קטע נבחר

 

המורה שלקתה בליבה וניצלה בזכות תושיית תלמידים ילדה בן

לפני ארבעה חודשים הצילו תלמידים את חייה של המורה חן דנצינגר שהייתה בהיריון מתקדם. היא ילדה בשלום בבית החולים הדסה את בנה השלישי: "מודה לצוות שהיה שותף מלא"

 

מימין ד
מימין ד"ר איציק ביטון, במרכז חן דנצינגר, משמאל ד"ר דויד קיניגן(צילום: דוברות בית חולים הדסה)

 

המעגל נסגר - המורה שניצלה בתושיית תלמידיה חובקת בן שלישי: לפני ארבעה חודשים ניצלו חייה של חן דנצינגר, מורה בת 29 מבית שמש, בזכות תלמידיה שביצעו בה החייאה לאחר שלקתה בדום לב בבית הספר.

 

חן פונתה על ידי מד"א לבית החולים הדסה עין כרם שבירושלים, שם הושתל בליבה דפיברילטור. העובדה שהיא הייתה בשלבי היריון מתקדמים הפכה את הטיפול למורכב יותר, אך לאחר כשבועיים היא שוחררה לביתה. בסוף השבוע היא חזרה לבית החולים הדסה, הפעם כדי ללדת את בנה השלישי, כאשר הצוות שטיפל בה לאחר דום הלב היה הצוות שליווה את הלידה.

 

חן ועתניאל בעלה מספרים שלא חששו להגיע ללידה בימי הקורונה. "בדקתי היטב וראיתי שאין מה לחשוש בבית החולים, להפך, הגעתי רגועה וידעתי שהצוותים כאן נבדקים כל תקופה, שהדרך לחדר הלידה נפרדת ושהכול בשליטה. כשהגעתי ללידה הייתה לי סגירת מעגל, כשיילד אותי ד"ר דויד קיניגן, שבמקרה הוא גם הרופא שבדק את ההיריון שלי כשהגעתי לבית החולים אחרי שהתמוטטתי".

 

שביתה בבית חולים בירושלים  (צילום: ענבר טויזר)
בית החולים הדסה עין כרם (צילום: ענבר טויזר)

 

חן הוסיפה: "אני שמחה ומודה לכל הצוותים שליוו אותי במהלך הלידה ושהיא עברה מצוין, כפי שתכננו. מוקירה תודה אינסופית לקרדיולוג ד"ר איציק ביטון - האדם שלא הכרתי עד לפני חצי שנה, אבל מהרגע הראשון שהכרנו הפך לבן משפחה, בין אם רצה או לא הוא ליווה בכל צעד, שאלה, בדיקה וכל דבר אפשרי, הוא ממש המלאך השומר שלי תרתי משמע, שומר על הלב - ואף נכנס לתוכו, כל הליווי המקצועי שלו נעשה תמיד בחיוך, בשלווה ובצניעות שמקרינה למרחק, ובכל פעם שעלתה סוגיה שאינה קשורה לתחום מקצועו, התייעץ והביא תמיד עצות טובות ונכונות וכל זה תוך כדי שמקרין חום ואכפתיות שלא ברורים מאליו בכלל, לא עבר שבוע בו לא פניתי אליו בשאלה הזויה או בהתייעצות - ותמיד היה זמין בשבילנו".

 

ד"ר ביטון מסביר כי מדובר במתקן מתוחכם, אשר פותח בחו"ל והוא ששמר על חן לאורך חודשי הריונה, מאז שוחררה מבית החולים ונדרשה לשמור על מנוחה. "המכשיר הושתל מתחת לעור על מנת שיבצע מעקב מלא אחר מצב ליבה בכל דקה, כדי למנוע אירועים מסכני חיים מסוג זה בעתיד. חשוב לזכור שחן נמצאה כמעט מתה על ידי תלמידיה, ומצבה הרפואי היה שביר. במשך ההיריון ליווינו את חן בהדסה, מכיוון שלא מדובר בהיריון רגיל אלא במצב מורכב יותר, המהווה עבורנו בהחלט אתגר", מספר ד"ר ביטון.

 

"ד"ר שי פורת, גינקולוג בכיר ומנהל יחידת האולטרסאונד בהדסה, ליווה את היריונה בבדיקות תקופתיות, ואני מהפן הקרדיולוגי דאגתי ללב. לקראת הלידה הכנו יחד תוכנית מפורטת וברורה, בה פירטנו את מהלך הלידה המתוכנן ואף תרחישים שונים לאופן לידה שמשתנה בשטח. היה חשוב להיות מוכנים, ערוכים לקראת אירוע שאינו רגיל מבחינתנו - יולדת עם דפיברילטור בגופה זה אינו דבר של מה בכך ואינו שכיח כלל".

 

ביטון סיפר עוד כי הלידה עברה בשלום: "כשחן עדכנה אותנו שהיא עם צירים ומגיעה ללדת, עבדנו מול ד"ר דויד קיניגן, רופא נשים בעין כרם שקיבל את פניה, ותדרכנו אותו בכל הפרטים של תוכנית הלידה, כמו גם תוכניות חלופיות. לשמחתנו הלידה התקדמה באופן נהדר, התרחישים המורכבים יותר לא התממשו, וחן ילדה בשלום תינוק מקסים".

 

חן ועתניאל חזרו היום לביתם והודו לצוות בית החולים ולד"ר ביטון. "התוכנית שלנו כל הזמן הייתה שאתה תהיה הסנדק בברית המילה של הבן שלנו", אמרה חן לביטון, "אבל ימי הקורונה טרפו הכול, ואנו נחגוג במסגרת משפחתית מצומצמת בבית, כשעתינאל יהיה גם האבא הטרי וגם הסנדק של בננו. אנחנו כל כך מודים לך, לצוות, לכל מי שהיה שותף מלא בהבאת בננו לעולם. זה לא היה קורה בלעדיכם ואני מאושרת ונרגשת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות בית חולים הדסה
חן דנצינגר והצוות הרפואי
צילום: דוברות בית חולים הדסה
מומלצים