פרופ' אידלמן: "אלפי ילדים יפחדו לצאת מהבית"
פתיחת מערכת החינוך הוא אחד נושאים השנויים במחלוקת במסגרת מתווה החזרה לשגרה. פרופ' ליאוניד אידלמן, לשעבר יו"ר ההסתדרות הרפואית, מתארח באולפן ynet ומסביר למה צריך לשלוח את הילדים לבתי הספר, בעיקר כדי לשמור על בריאותם הנפשית והפיזית. פרופ' משה פפא מוסיף: "צריך להגיע למיון אם חולים. אין הסכם בין הווירוס לבין המחלות האחרות, הן לא עושות סיאסטה"
ישראל מנסה לחזור לשגרה, ואחד הנושאים השנויים במחלוקת היא פתיחת מערכת החינוך. פרופ' ליאוניד אידלמן, לשעבר יו"ר ההסתדרות הרפואית מתארח באולפן ynet וממליץ על שליחת הילדים לבתי הספר ולגנים. לדבריו, "צריך להחזיר את הילדים למערכת. בעוד שבוע המצב לא ישתפר, ובסופו של דבר, יהיו אלפי ילדים שיפחדו לצאת מהבית".
זאת לאחר שמנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הציג הבוקר (ה') באולפן ynet את עיקרי מתווה החזרה ללימודים שמתייחס לארבע אוכלוסיות. "מחצית הגן יפעלו בקבוצות של כ-15 ילדים בימים ראשון, שני ושלישי. הקבוצה השנייה בימי רביעי, חמישי ושישי. בתי הספר היסודיים ילמדו רק בכיתות א'-ג' במחצית הכיתה וכל קבוצה תעמוד בפני עצמה ולא תתערבב במרחב. לכן יhצאו להפסקות מיוחדות ובקבוצות".
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
פרופ' אידלמן מסביר כי חשוב לתת את הדעת גם על פתיחת המערכת באזורים שונים בארץ. "אין דין אזור שאין בו כלל חולים, מול אזור שיש בו הרבה נדבקים", הוא מסביר.
לגבי ההנחיות לילדים לשמור על ריחוק חברתי, הוא אומרמצב שעשוי ליצור בעיה גדולה בעתיד. "אסור להגיד להגיד לילדים לא לגעת בחפצים. ברור שהם צריכים לגעת בחפצים. בגלל זה אני אומר, לא צריך להגביל ילדים. צריך לעומת זאת ליצור מצב שבו ילדים לא יהיו כל כך קרובים זה לזה, כל הזמן. זו שגרת הקוונה שתלווה את חיינו מעכשיו עד שזה יסתיים, ולא באמת ידוע כמה זמן זה יימשך".
פרופ' אידלמן מסכם ואומר: "צריך להבין שלא צריך ליצור מצב של ריחוק חברתי, מה שצריך לעשות זה ללמד אותם לשמור על ריחוק פיזי. ילדים צריכים ללמוד לחיות בשגרת קורונה, כאמור. זה המצב וחשוב להבהיר לילדים את זה כבר מגיל צעיר".
הכירורג פרופ' משה פפא מתייחס לדברים ואומר כי בשגרת קורונה זו צריך להתאים עצמנו ולהגיע לטיפול בבית החולים גם במחלות שאינן קורונה. "אין הסכם בין הווירוס לבין המחלות האחרות. המחלות לא עושות סיאסטה ומפסיקות לצוץ, בואו למיון".