שתף קטע נבחר

היום זה ברור - טכנולוגיות למידה הן הפתרון לאתגרי ההווה והעתיד. איך מצטרפים לתחום המבוקש?

אין ספק שהעולם השתנה לחלוטין בחודשים האחרונים, כאשר כולנו עברנו ללמוד ולעבוד מהבית. בעידן שאחרי הקורונה, ברור לכולם שהתחום הרחב של טכנולוגיות למידה יהפוך לאחר המקצועות המבוקשים והיוקרתיים ביותר בשוק. זה הזמן להכיר את התואר הייעודי שיסלול לכם דרך לקריירה במקצוע לוהט, שרק הולך לצמוח עם השנים

משבר הקורונה טרף את כל הקלפים בנוגע ללימודים ולעבודה. כולנו, מילד ועד בוגר, עברנו ללמוד ולעבוד מרחוק באופן כמעט מידי. המעבר החד ללימודים ועבודה מהבית מוביל למספר מסקנות ברורות: ראשית, ארגונים ומוסדות שהיו ערוכים מראש ומנוסים בהטמעת טכנולוגיות למידה מתקדמות, צולחים את התקופה הקשה בהצלחה.

 

מסקנה חשובה נוספת היא ההבנה שתחום טכנולוגיות הלמידה, הכולל בין היתר גם למידה מרחוק, הוא העתיד עבור כל המגזרים במשק: החל מארגונים וחברות, דרך המגזר החינוכי ומוסדות ההשכלה הגבוהה ועד גופים ממשלתיים והמגזר השלישי.

המשבר והאתגרים שהגיעו איתו הוכיחו את הנחיצות של אמצעים דיגיטליים ללמידה וניהול ידע - על מנת שהעובדים, התלמידים והסטודנטים יוכלו להשתתף בתהליכי הכשרה ולמידה מכל מקום ובכל זמן.

תחום טכנולוגיות הלמידה, הכולל בין היתר גם למידה מרחוק, הוא העתיד עבור כל המגזרים במשק (צילום: באדיבות יח"צ HIT)
תחום טכנולוגיות הלמידה, הכולל בין היתר גם למידה מרחוק, הוא העתיד עבור כל המגזרים במשק(צילום: באדיבות יח"צ HIT)
 

גם שוק העבודה עומד בפני שינוי – תחום טכנולוגיות הלמידה הופך להיות מבוקש מאי פעם

היום, בזמן שהארגונים מנסים למצוא פתרונות יצירתיים ומאולתרים להעברת מידע והדרכה לסטודנטים ולעובדים, ברור לכולם שטכנולוגיות למידה איכותיות מספקות פתרון לתקופות מאתגרות, ובאופן כללי לעידן הדיגיטלי של המאה ה-21.

 

יותר ויותר מוסדות וארגונים מבינים היום את הצורך שלהם באנשי טכנולוגיות למידה ומפתחי הדרכה. חברות המתמתחות בפיתוח הדרכה יגדילו את כוח העבודה שלהן. חברות טכנולוגיה וסטארט-אפים בתחום יגייסו מימון ויחפשו את המצטרפים החדשים לעולם ההיי-טק. בהתאם, הדרישה לעובדים בתחום טכנולוגיות למידה עומדת לצמוח באופן אקספוננציאלי, ולהתפשט בכל המגזרים והתחומים במשק.

 

טכנולוגיית למידה היא לא רק ZOOM - הכירו את התואר הראשון והשני בטכנולוגיות למידה

רוב העולם פנה לפתרונות מידיים ופופולאריים של שיחות וידיאו כמו ZOOM, אך יש להבין שלמידה מקוונת לא מסתכמת בשיחות וידיאו. היום קיימים כלים רבים ופתרונות למידה מגוונים, החל ממצגות אפקטיביות, אתרי תוכן ייעודיים, לומדות אינטראקטיביות, משחקי למידה, סביבת מציאות מדומה, אפליקציות ועוד. הפתרונות הטכנולוגיים בתחום מתפתחים בקצב מסחרר, בעקבות הביקוש הרב וההתפתחויות הטכנולוגית המתקדמות.

 

על מנת להכשיר את דור העתיד של מפתחי פתרונות הלמידה וההדרכה הדיגיטלית, הוקמה ב-HIT הפקולטה לטכנולוגיות למידה, אשר מכשירה את בוגריה לתת מענה למגוון מצבים וצרכים של המגזרים השונים במשק.

ב-HIT הוקמה הפקולטה לטכנולוגיות למידה, אשר מכשירה את בוגריה לתת מענה למגוון מצבים וצרכים של המגזרים השונים במשק (צילום: באדיבות יח"צ HIT)
ב-HIT הוקמה הפקולטה לטכנולוגיות למידה, אשר מכשירה את בוגריה לתת מענה למגוון מצבים וצרכים של המגזרים השונים במשק(צילום: באדיבות יח"צ HIT)
 

הסטודנטים בפקולטה לומדים לאפיין ולהתאים פתרונות ייעודיים לצרכים המשתנים של הלקוחות, ולפתח את הפתרון הנכון והיעיל ביותר. הבוגרים של לימודי טכנולוגיות למידה ב-HIT רוכשים את המיומנויות הנדרשות לעיצוב תהליכי למידה דיגיטלית ומרחוק, המועצמים על ידי טכנולוגיה. תכנית הלימודים צוללת אל תוך מגוון עצום של תחומי חיים: טכנולוגיות חדשניות, עיצוב, פסיכולוגיה, תכנות, חשיבה יצירתית, עולם ההיי-טק, למידה מרחוק, ועוד.

 

מאות הבוגרים של התואר הראשון והשני בטכנולוגיות למידה מועסקים בתפקידי מפתח בחברות היי-טק וארגונים מובילים - בתפקידים של אפיון ופיתוח פתרונות טכנולוגיים, פיתוח וניהול הדרכה, ניהול ידע בארגונים, פיתוח וניהול אתרים, עיצוב חווית משתמש, ופיתוח משחקים ואפליקציות.

 

תכנית הלימודים לתואר השני מקנה את הכלים להפוך למומחים ליישומי טכנולוגיות למידה ומנהלי הדרכה בארגונים. בוגרי התואר לוקחים חלק בגיבוש אסטרטגיות למידה, מסייעים לארגונים לבצע את המעבר לתרבות של שילוב בין טכנולוגיה, למידה וניהול ידע - בדיוק כפי שקורה בימים אלו.

 

דגש על התנסות פרקטית - לומדים דרך מקרים אמיתיים מהשטח

תואר אקדמי תיאורטי הוא בסיס חשוב לקריירה, אבל בעידן של ימינו, אין כמו ניסיון מהשטח כדי להשתלב באופן חלק בתפקיד הראשון שלכם. לכן, אחד הדגשים המרכזים של התואר הראשון והשני בפקולטה לטכנולוגיות למידה ב-HIT הוא התנסויות ורכישת כלים ספציפיים למציאת פתרונות בעולם האמיתי. פרויקטי הגמר של הלימודים כוללים אתגרים מהתעשייה, מקרים אמיתיים של לקוחות מהמשק מציגים בפני הסטודנטים. באופן שכזה, הסטודנטים זוכים להתמודד עם בעיות ממשיות ולתת מענה אמיתי ומותאם אישית ללימודים ולהכשרה באמצעים דיגיטליים מתקדמים.

 

פרופ' גילה קורץ, דיקן הפקולטה לטכנולוגיות למידה, יחד עם סטודנטיםהמציגים את פרויקט הגמר שלהם עם הרובוט החברתי NAO (צילום: באדיבות יח"צ HIT)
פרופ' גילה קורץ, דיקן הפקולטה לטכנולוגיות למידה, יחד עם סטודנטיםהמציגים את פרויקט הגמר שלהם עם הרובוט החברתי NAO(צילום: באדיבות יח"צ HIT)
  

במסע למציאת הפתרון הנכון, הסטודנטים מקבלים חופש ליישם טכנולוגיות חדשניות, החל מאפליקציות, משחקים, חדרי בריחה מונחי רובוט אנושי, מציאות רבודה ועד פודקאסטים וקטעי וידיאו.

 

אז אם אתם להוטים למצוא פתרונות חדשניים לבעיות לוהטות וגלובליות, מתעניינים בניו-מדיה ותוכן דיגיטלי, מגיעים מתחום ההדרכה או מעיצוב ממשק משתמש - זה הזמן לשלב מספר עולמות ולהוביל את המשק בתחום מאתגר. טכנולוגיות למידה היו חשובות עוד לפני הקורונה, הן חשובות פי כמה בימים אלו וימשיכו להיות תחום חדשני, מתפתח ומבוקש בעתיד הנראה לעין. האם הקריירה שלכם נמצאת בדרך לשם?

 

הקריירה שלכם בטכנולוגיות למידה מתחילה כאן. לפרטים על התואר הראשון והשני ב-HIT, היכנסו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים