ראש ממשלת רוסיה נדבק בקורונה
מיכאיל מישוסטין, האיש השני בעוצמתו ברוסיה, אובחן כחולה – וייכנס לבידוד. הנגיף ממשיך להתפשט במהירות במדינה: כבר יותר מ-100,000 נדבקו, יותר מאלף מתו. פוטין הזהיר השבוע: "עוד לא הגענו לשיא"
ראש ממשלת רוסיה מיכאיל מישוסטין נדבק בקורונה. כך דיווחו אמש (חמישי) כלי התקשורת במדינה. מישוסטין בן ה-54, שהתמנה לתפקיד רק בינואר השנה, הודיע לנשיא ולדימיר פוטין בשיחת וידאו כי בדיקה לזיהוי הנגיף שנערכה לו יצאה חיובית, וכי בשל כך ייכנס לבידוד. סגן ראש הממשלה הרוסי אנדריי בלוסוב צפוי למלא את מקומו.
הקורונה שיבשה לפוטין את התוכניות
בשיחת הווידאו ששודרה בטלוויזיה אמר מישוסטין לפוטין: "גיליתי שבדיקות הקורונה שלי חזרו עם תוצאה חיובית. אני צריך להיכנס לבידוד, ולעקוב אחר הנחיות הרופאים. זה נדרש על מנת להגן על ביטחונם של עמיתיי". פוטין אמר למישסוטין להתקשר אליו "מיד" עם הגעתו לבית החולים, ואיחל לו החלמה מהירה.
פוטין הוסיף כי הידבקותו של ראש הממשלה שלו מעידה שאיש אינו חסין בפני הנגיף. טרם ברור מתי מישוסטין נפגש לאחרונה עם פוטין. הנשיא הרוסי צמצם את המפגשים שהוא עורך, וכפי שמעידה שיחת הווידאו ששודרה אמש בטלוויזיה הרוסית, הוא מעדיף במקום זאת לקיים פגישות מרחוק עם פקידי ממשלו.
ההודעה על הידבקותו של האיש השני בחשיבותו ברוסיה, שני רק לנשיא פוטין, מגיעה בצל התפשטותו המהירה של הנגיף במדינה בשבועות האחרונים. מוקדם יותר אתמול חצה מספר הנדבקים הרשמי שעליו מדווחת מוסקבה את רף ה-100,000. לפי הרשויות הרוסיות, ביממה שחלפה אובחנו עוד 7,099 נדבקים, ובכך עלה מספרם הכולל ל-106,498. בתוך יממה מתו מסיבוכי הנגיף עוד 101 חולים, ומספר המתים הכולל ברוסיה עומד כעת על 1,073.
בשלביה הראשונים של התפרצות המגפה מעבר לסין, באזורים כמו אירופה וארה"ב, רוסיה דיווחה על נדבקים מעטים ביותר, ורבים הטילו ספק באמינות הדיווחים של השלטונות שם. אלא שכבר שבועות ארוכים שהנגיף מתפשט שם בעוצמה, ומוקדם יותר השבוע חצתה רוסיה את מספר הנדבקים שעליו דיווחו סין ואיראן, שתי מדינות שגם לגביהן נטען כי דיווחיהן לא אמינים. יש להדגיש כי לעומת מספר הנדבקים הגבוה ברוסיה, שיעור התמותה שעליו היא מדווחת נמוך הרבה יותר מזה שנרשם במדינות שבהן הנגיף התפשט באופן משמעותי.
בסוף מרץ הכריז פוטין על סגירת רוב המקומות הציבוריים כדי למנוע את התפשטות הנגיף, והמדינה נמצאת כבר בשבוע החמישי של הסגר. לצד הקריסה במחירי הנפט, הכלכלה הרוסית צפויה לפי תחזית של הבנק המרכזי להתכווץ בכ-6-4 אחוזים.
ביום שלישי הודיע פוטין על הארכת תקופת "אי-העבודה" עד ל-11 במאי. בדברים שנשא אז במפגש עם בכירי הממשלה, מפגש ששודר על-ידי כלי התקשורת, אמר פוטין שעקומת ההתפשטות של הקורונה אמנם התייצבה, אך הזהיר שרוסיה עדיין לא הגיעה לשיא ההתפרצות.
מוקדם יותר אתמול אמר דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, כי הרשויות הפדרליות והאזוריות עושות כל שביכולתן כדי לבלום את התפשטות הנגיף. "המצב ברוסיה בהחלט טוב יותר מאשר רבות ממדינות אירופה, בגלל שרוסיה הצליחה לנצל פער בזמן של כמה שבועות (עד שהתפרץ הנגיף), על מנת להרחיב בדחיפות את יכולותיה של מערכת הבריאות שלה", טען פסקוב. עם זאת, פסקוב הדגיש כי הנתונים מראים שעדיין מוקדם מדי להקל בהגבלות, וכי אי-אפשר עדיין לחזור ללכת ברחובות כבימי שגרה.
במסגרת מאמצי הרשויות להילחם בנגיף, הן הזדרזו להקים בתי חולים חדשים או להסב קיימים לטיפול בחולי קורונה. באחד מהם פוטין אף ביקר בחודש שעבר, והרופא האחראי שאת ידו הוא לחץ נדבק גם הוא בהמשך בנגיף. למרות בתי החולים הייעודיים הללו, מערכת הבריאות במדינה מתקשה להתמודד עם העומס הרב. לפי צו שהוצא ב-27 באפריל על-ידי משרדי הבריאות והחינוך, ואשר הגיע לידי סוכנות הידיעות רויטרס, סטודנטים לרפואה, כולל כאלו שלומדים רפואת שיניים, התבקשו לקחת חלק בהכשרה בטיפול בחולי קורונה בבתי החולים, החל מ-1 במאי.