ארה"ב: תרופה ניסיונית לקורונה אושרה לשימוש בבתי חולים
מנהל התרופות והמזון אישר את התרופה של חברת גיליאד, שהצליחה לקצר את זמן ההחלמה בקרב חולי הנגיף. המומחה של טראמפ: "היא לא בולמת את הנגיף". הנשיא נסע לקמפ דייויד: "מקווה שלא נגיע ל-100 אלף קורבנות"
מנהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) אישר אמש (שישי) לחברת גיליאד להפיץ את התרופה הניסיונית שלה לחולי קורונה.
התרופה, שעובדת על בלימת הכפלת הנגיף בתאי הגוף, נוסתה עד כה בקרב 1,000 חולים בארצות הברית, גרמניה, דנמרק, ספרד, יוון ומדינות נוספות, ומטופלים שקיבלו אותה החלימו תוך 11 ימים - לעומת 15 ימים אצל חולים שלא טופלו בעזרת התרופה.
אנתוני פאוצ'י, האפידמיולוג שמוביל את המאבק בקורונה, הסביר כי למרות שהתרופה הצליחה לקצר את זמן ההחלמה באופן משמעותי, אין הוכחה לכך שהיא בולמת את הנגיף. "זה לא נראה כמו נוקאאוט", אמר המומחה של טראמפ.
מנכ"ל החברה, דניאל אודיי, אמר כי מדובר ב"צעד חשוב", והודיע במהלך פגישתו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי החברה תתרום מיליון וחצי דוגמיות לבתי החולים שמטפלים בחולים בנגיף. סגן הנשיא מייק פנס ציין כי הדוגמיות יועברו לבתי החולים כבר ביום שני הקרוב.
טראמפ: "מקווים לפחות מ-100 אלף מתים"
בתוך כך, טראמפ אמר הלילה כי הוא מקווה שבארה"ב לא ימותו יותר מ-100 אלף בני אדם מקורונה. "בתקווה נגיע למתחת מ-100 אלף מקרי מוות, מדובר במספרים נוראיים על כל פנים", אמר הנשיא האמריקני, שרק לפני כשבועיים העריך כי בארה"ב ימותו בין 60 ל-65 אלף בני אדם "בלבד".
לפני נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שהתפרסמו הלילה, בארצות הברית מתו ביממה האחרונה 1,883 בני אדם, ואולם על אף המספר הגבוה מדובר במגמת ירידה בהשוואה לשלושת הימים האחרונים, אז דווח על בין 2,000 ל-2,500 מקרי מוות ביממה. עד כה אובחנו במדינה יותר מ-1.1 מיליון חולים, מתוכם מתו כ-64,700.
טראמפ גם הודיע כי לראשונה מאז 28 במרץ יעזוב את הבית הלבן. הנשיא טס לאתר הנשיאותי קמפ דייויד שבמרילנד לסוף השבוע הקרוב ואמר לכתבים כי "ישמור על כללי הריחוק החברתי" גם שם. הוא ציין כי ינצל את סוף השבוע לשיחות עם מנהיגים מרחבי העולם.
הנשיא האמריקני ישוב לוושינגטון ביום ראשון ומתכנן לטוס לפיניקס שבאריזונה ביום שלישי.
אמש הודיעו עשר מדינות בארה"ב כי החלו להסיר חלק מהמגבלות שהוטלו כדי לבלום את התפשטות הקורונה. בין המדינות נמצאת טקסס שתאפשר למסעדות, בתי קולנוע ועסקים אחרים לחזור לפעילות בתנאי שיגבילו את הקיבולת ל-25%. אלבמה, מיין וטנסי הודיעו שלא יחדשו את הצו המורה לאזרחים להישאר בבתים.