שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, מוטי קמחי

פרופ' סדצקי: ההנחיות לתלמידים פשוטות; חוששת שנזדקק להגבלות נוספות

ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות לא שותפה לתחושת הכאוס של ההורים, אבל מסכימה: "זה בסדר אם יש קצב שונה בהתארגנות". על בדיקות הסרולוגיה שיתחילו בקרוב: "כבר קיבלנו 250 אלף". האחריות על הבדיקות הועברה לקופות החולים

 

כאוס? פרופ' סדצקי סבורה שההנחיות פשוטות    (צילום: משי בן עמי)

כאוס? פרופ' סדצקי סבורה שההנחיות פשוטות    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על רקע הבלבול הרב ששורר בקרב הורים שהתלבטו אם לשלוח הבוקר (יום א') את ילדיהם לבתי הספר במסגרת ההקלות במאבק במגפת הקורונה, מתעקשת ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, כי ההנחיות פשוטות מאוד. בראיון לאולפן ynet היא אמרה: "צריך לשמור על מרחק שני מטרים, למקם את הילדים בכתה במקום הנכון, לעטות מסכות כשצריך, לשמור על תנאי היגיינה ולוודא שלא כל הילדים ייכנסו בבת אחת לבית הספר או ייצאו יחד להפסקה בבת אחת".

 

חזרה ללימודים (צילום: סייון חילאי, עיריית חולון)
(צילום: סייון חילאי, עיריית חולון)

פרופ' סדצקי הוסיפה כי "כמובן שלוקח זמן ליישם את זה בשטח, וזה בסדר גמור אם יש קצב שונה בהתארגנות, כל אחד במבנה בהתאם לבית הספר שלו".

 

- אם היית צריכה לשלוח ילדים בגילאים האלה הבוקר לבית הספר, היית עושה את זה?

"אין לי ילדים בגילאים האלה, אבל אני חושבת שכן. אם את שואלת אותי אם אני חוששת מהחזרה הגדולה לחיים הרגילים - אני מאוד חוששת כיוון שהאחריות עוברת מהעוצר והסגר, לאחריות האישית של כל אחד ואחד, כולל ילדים ובני נוער".

 

- קצב ההדבקה בדנמרק עלה מעט מאז שהילדים החלו לחזור לבית הספר.

"כן, אני בהחלט חוששת. אנחנו צריכים להיות עם היד על הדופק. זו הסיבה שבגינה לא נחזיר את כל הילדים בבת אחת. אנחנו עבדנו על תוכנית מדורגת". 

 

מהיום בדיקות הקורונה עוברות לקופות החולים    (צילום: עידו ארז, משי בן עמי)

מהיום בדיקות הקורונה עוברות לקופות החולים    (צילום: עידו ארז, משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

- לגבי גני הילדים: אפשר לפתוח אותם באחד מהשלבים הקרובים?

"החשש הוא שילדים קטנים יוכלו פחות לשמור על היגיינה, ומכיוון שתהיה פה קירבה גופנית רבה - אנחנו מבקשים קבוצות יותר קטנות וקבועות".

 

- עלה רעיון לעשות בדיקות סקר דווקא בבתי ספר. לבדוק באופן מדגמי. אולי זה רעיון ששווה לבדוק?

"אנחנו חושבים על הרעיון הזה. בסוף השבוע הגיעו בדיקות הסרולוגיה, שיותר מתאימות לסקר. בדיקות ה-PCR שאנחנו מכירים בודקות בנקודת זמן אם יש ילד חולה. בדיקות הסרולוגיה יתנו תמונה יותר רחבה של מצב החסינות בקרב הילדים. אני מאמינה שנתחיל בימים הקרובים".

 

- באיזה היקף כבר ניתן להכניס אותן לשימוש בישראל?

"כבר הגיעו 250 אלף בדיקות ויגיעו עוד. הזמנו 2.5 מיליון בדיקות ואנחנו עובדים על הזמנה של בדיקות נוספות. אבל כמו שאנחנו כבר יודעים, יש פה עניין של לוגיסטיקה, של החלטה איזה קבוצות אנחנו הולכים לבדוק, וגם צריך להבין מה יתנו לנו הבדיקות. לא נוכל לדעת אם אדם שהוא חיובי החלים או עדיין מדבק".

 

- אם את צריכה להעריך, דובר בהתחלה על כך שיש אחוז מסוים שכבר נדבק וחסין.

"להערכתי עדיין האחוז הוא נמוך מאוד".

חזרה ללימודים בצל נגיף הקורונה (צילום: דוברות פרדס חנה כרכור)
חזרה ללימודים, הבוקר בפרדס חנה(צילום: דוברות פרדס חנה כרכור)

- אנשים רואים את הנתונים החיוביים, אפשר לומר בעצם שניצחנו את הסיבוב הראשון מול הקורונה?

"בוודאי. אני חושבת שהתוצאות של הסיבוב הראשון נפלאות. עברנו אותו עם מעט מאוד נזקים בריאותיים יחסית. עכשיו חשוב לראות מה יקרה אחרי שיצאנו מהבידוד החברתי".

 

- כשאת רואה את תמונות ההתקהלויות מאתמול, בלי מסכות, מה התחושה שלך?

"כבדה מאוד. אני לא מצליחה להבין מדוע אנשים נוהגים בצורה הזאת".

 

- אם נראה עוד כמה ימים כאלה אנחנו מתקרבים לסגר השני?

"הממשלה תחליט אילו צעדים. בראש ובראשונה הגברת אכיפה. אבל כן, התנהגות כזאת מקרבת אותנו לפחות חופש ולמחיר כלכלי וחברתי כבד".

 

חזרה ללימודים בגבעתיים, הבוקר    (צילום: ניצן דרור)

חזרה ללימודים בגבעתיים, הבוקר    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

- העניין הבא הוא נושא הקניונים והשווקים, אתם עדיין מתנגדים לפתיחה?

"אנחנו מתנגדים לפתיחה מהירה ולא מבוקרת. הכנו מתווה עם תאריכים שאנחנו חושבים שיהיו ראויים".

 

באולפן התייחס ד"ר גיורא וורבר משירותי בריאות כללית למעבר של בדיקות הקורונה לקופות החולים: "טוב עשתה הממשלה כשהעבירה את האחריות לקופות. התהליך בכללית הוא פשוט: רופא המשפחה שחושב שהפציינט שלו צריך לקבל בדיקת קורונה - מוציא בקשה במחשב. הבקשה עוברת לחמ"ל שלנו, ואז מתקשרים למטופל הביתה ומזמנים אותו".

 

אלא שהיתרון של מד"א היה בכך שהוא עובד 24/7, בניגוד לקופות. על כך אמר וורבר: "יש ביקור רופא ומוקד של אחיות שנותנות הנחיות ויכולות להפנות לחדר מיון".

 

- עלו טענות בחודשיים האחרונים כלפי הבדיקות, ראינו שתוצאות שגויות נמסרו לנבדקים וגם זמן ההמתנה היה ארוך. האם המעבר לקופות החולים הולך לשנות את הדברים האלו?

"אנחנו לא נביאים. אני מניח שזה יהיה הרבה יותר טוב כי מד"א ערך בדיקות לשמונה מיליון אש, אבל כל קופה תבדוק רק את המטופלים שלה. אנחנו גם רגילים לעשות את זה בעבודה היום-יומית שלנו. תקלות תמיד יש. אני מצדיע למד"א על מה שעשו, אבל אנחנו יותר מנוסים".

 

מתחם בדיקות קורונה של הכללית באיצטדיון בלומפילד בתל אביב (צילום: עידו ארז)
מתחם בדיקות קורונה ביפו(צילום: עידו ארז)

 

- אתם מרגישים ירידה בדרישה לבדיקות?

"אנחנו רואים ירידה של 35-30 אחוז בפניות לרופאי המשפחה ולרופאי הילדים. יש ירידה של 50-45 אחוז במספר הבדיקות. הירידה טבעית משום שהמדינה אמרה למטופלים 'חברים, אם זה לא דחוף - אל תגיעו'. המדינה סגרה את בתי החולים הכלליים לפעילות אמבולטורית ולפעילות אלקטיבית, דהיינו לא דחופה. כרגע המדינה עושה 180 מעלות בצורה מדורגת ומושכלת ומתחילה לפתוח גם את בתי החולים".

 

בתוך כך, על פי נתוני משרד הבריאות מהבוקר, עד כה קיבלו 16,185 בני אדם בישראל תשובה חיובית לקורונה. מאתמול בערב נוספו שמונה מאובחנים חדשים בלבד. עם זאת, ממדובר על עלייה של 1.18% במספר המאובחנים לעומת אתמול בבוקר. כעת בישראל 6,329 חולי קורונה.

 

מנגד, ובהתאם למגמה בימים האחרונים נרשם זינוק במספר המחלימים, והוא עלה ביממה האחרונה ב-10% וכעת מספרם עומד על 9,634. מספר החולים המונשמים נותר ללא שינוי לעומת אתמול בערב והוא עומד על 82. נרשמה גם ירידה של שני חולים במצב קשה לעומת אתמול בערב וכעת מספרם עומד על 103.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים