שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, מוטי קמחי

שר החינוך: נדע ביום ג' אם הגנים יחזרו בשבוע הבא

בלי צהרונים, בלי הסעות, בלי ריחוק מלא: רק 60% מ-300 אלף התלמידים שאמורים היו להתייצב בבתי הספר אכן באו, עקב החששות והבעיות. השר פרץ: "מחכים לעוד אינדיקציות לגבי פתיחת הגנים. ברגע שיתר התלמידים יחזרו, ייתכן שכיתות א'-ג' ילמדו 3 ימים בשבוע". אלו הרשויות שבהן יחזרו מחר ללימודים

 

התלמידים חוזרים לבתי הספר ברחבי הארץ    (צילום: אורי דוידוביץ, שמיר אלבז, יאיר שגיא, דוברות פרדס חנה)

התלמידים חוזרים לבתי הספר ברחבי הארץ    (צילום: אורי דוידוביץ, שמיר אלבז, יאיר שגיא, דוברות פרדס חנה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלק מבתי הספר פתחו היום את שעריהם לראשונה מאז חודש מרץ בהתאם למתווה משרד החינוך, אך בבתי הספר במגזר היהודי רק 60% מהתלמידים שהיו אמורים להתייצב היום בשערים אכן הגיעו. הורים רבים החליטו להשאיר את ילדיהם בבית מחשש שידבקו ועשרות אלפי תלמידים נאלצו להישאר בבית משום שלא הוסדרו עבורם ההסעות. מדובר ב-180,000 תלמידים מתוך כ-300,000 משכבות הגיל הרלוונטיות הלומדים בכ-1,500 מוסדות חינוך. במגזר הערבי בתי הספר כלל לא נפתחו.

 

חוזרים ללימודים - כתבות נוספות

פרופ' סדצקי: ההנחיות לתלמידים פשוטות ; חוששת שנזדקק להגבלות נוספות

כך נראתה החזרה ללימודים ברחבי הארץ

מנכ"ל משרד החינוך: "גם אם לא יודעים מה יקרה עוד שבועיים, החזרה ללימודים הכרחית"

 

הערב (א') אמר שר החינוך רפי פרץ לערוצי הטלוויזיה כי בנוגע לגני הילדים, "אנחנו צריכים לקבל עוד אינדיקציות לפני שיאפשרו לנו לפתוח אותם בשבוע הבא. עד היום האינדיקציות טובות, נקבל עוד מחר ומחרתיים. ביום שלישי נדע את התשובה". בנוסף אמר כי עקב מצוקת המקום, כאשר גם תלמידי כיתות ד' עד י' יחזרו ללימודים, קיימת אפשרות שתלמידי כיתות א'-ג', שכרגע לומדים חמישה ימים בשבוע, ייאלצו "לבצע רוטציה". הכוונה היא שהם ילמדו רק שלושה ימים בשבוע, או שיימצאו מרחבים נוספים במקומות אחרים שבהם יוכלו ללמוד. זאת, כדי לשמור על "ריחוק חברתי", לפי הנחיות משרד הבריאות.

 

סוגיה זו עדיין לא נדונה במשרד החינוך, ושם יצטרכו לתת לכך מענה ולבחון תרחישים שונים כמו למידה במשמרות בוקר ואחר הצהריים  או שימוש בספריות, מעבדות חצרות ומרחבים אחרים בבית הספר. בהתאם להחלטת הממשלה, על משרד החינוך לגבש תוכנית לחזרת תלמידי כיתות ד' עד י' עד ה-1 ביוני. לפי מתווה משרד הבריאות, הם ישובו ללימודים ב-31 במאי. לפי משרד האוצר, הם יחזרו שבועיים לפני כן.

חזרה ללימודים (צילום: AFP)
חזרה ללימודים בבית ספר בפרדס חנה(צילום: AFP)

מחר הלימודים יתקיימו גם ברשויות ובמועצות נוספות. זו הרשימה: 1. תל אביב - חלק ניכר מבתי הספר ייפתחו מחר. 2. אשכול. 3. אשקלון. 4. מצפה רמון. 5. רמת נגב. 6. עכו. 7. אזור. 8. קריית מלאכי. 9. קריית גת. 10. גולן. 11. גליל עליון. 12. מטה אשר. 13. מעלה יוסף. 14. עמק מעיינות. 15. בני שמעון. 16. לכיש. 17. הר חברון. 18. באר טוביה. 19. יואב. 20. להבים. 21. מיתר. 22. נתיבות. 23. אופקים. 24. עומר. 25. ערבה תיכונה. 26. משגב. 27. נס ציונה. 28. שומרון. 29. קרני שומרון. 30. עמק חפר. 31. עמנואל. 32. ראש העין. 33. הוד השרון. 34. לב השרון. נהריה. 

 

יש לציין כי מכיוון שלא נמצא עדיין פתרון לפעילות הצהרונים ולא נראה כזה באופק, בפועל הורים רבים לילדים בכיתות א'-ג' אינם יכולים לחזור לעבודה. התלמידים הנרגשים שכן הגיעו התקבלו בחגיגיות רבה על ידי צוותי החינוך. ברחבי בתי הספר הוצבו עמדות של חומרי היגיינה וניקוי, והתלמידים פתחו את יום הלימודים בשיחות אישיות. במשרד מציינים כי בימים הקרובים צפוי לגדול מספר הרשויות, מוסדות החינוך והתלמידים שיצטרפו אל שגרת הלימודים החדשה.

 

מנהלי בתי הספר והמורים עשו ככל יכולתם לקבל את התלמידים לאחר יותר מחודש וחצי בבית ללא מסגרת לימודית וחוסר ודאות, אך היה עליהם להתמודד עם מציאות מורכבת המחייבת הקפדה על ניקיון, הפרדה בין התלמידים, שמירת ריחוק של הצוות ומרכיבים נוספים שאינם חלק משגרת הלימודים הרגילה.

חזרה ללימודים (צילום: AFP)
מבשרת ציון. מסבירים לתלמידים איך לשמור מרחק (צילום: AFP)

חזרה ללימודים (צילום: AFP)
מסכה ואלכוג'ל על השולחן(צילום: AFP)
בנוסף נאלצים המנהלים להתמודד עם היעדרותם של מורים עם מחלות רקע, כאלה שעברו את גיל 65 והורים לילדים בגילי 6-0 שחזרתם למוסדות החינוך נדחתה לתחילת שבוע הבא. עקב כך הם נאלצו לשנות שיבוצי מורים ומערכות לימודים, אך מכיוון שהגיעו רק 60% מהתלמידים, יכלו להתמודד יותר בקלות.

 

הקשיים, החששות ודרישות ההורים

חלק מהמנהלים חוששים שבימים הבאים יתקשו למצוא מענה משום שצפויים להגיע תלמידים נוספים, דבר שיחייב כוח אדם כפול בשל הלמידה בקבוצות של 17 תלמידים. כדי להתמודד עם הבעיה, המנהלים והרשויות החלו כבר החלו בגיוס סטודנטים להוראה ומדריכים כדי לשלב אותם בהוראה בכיתות.

 

"אמנם ארגוני המורים הודיעו לנו שמורים עם מחלות רקע והורים לילדים קטנים יכולים להישאר בבית, אך העניין הזה אינו סגור לחלוטין ואין עדיין הגדרה לגבי מה זו מחלת רקע ולכן החשש הוא שנעמוד מול שוקת שבורה בלי שנוכל לאייש את כל הקבוצות", סיפרה אחת המנהלות.

 

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, שלחה מכתב בנושא למשנה למנכ"ל משרד הבריאות איתמר גרוטו, וכתבה כי "משרד הבריאות גורר רגליים ונמנע מלפרסם הנחיות מדויקות מהם הקריטריונים לקבוצות סיכון ובכך שולח את עובדי ההוראה לבתי הספר ומסכן את בריאותם". הערב פורסם לראשונה ב-ynet מהם אותן מחלות רקע שימנעו הגעה לבית הספר.

 

בחלק מהרשויות המקומיות, בהן הרצליה, עפולה, ראשון לציון ותל אביב, החליטו לפתוח שמרטפיות כדי לתת מענה למורים שהם גם הורים לילדים קטנים, שיפעלו בדומה לשמרטפיות שהוקמו לטובת ילדי הצוותים הרפואיים.

חזרה ללימודים בצל נגיף הקורונה (באדיבות דוברות משרד החינוך)
מרחקים בין השולחנות. קריית ביאליק(באדיבות דוברות משרד החינוך)

חזרה ללימודים בצל נגיף הקורונה (צילום: אורי דוידוביץ')
מגיעים לשער בראשון לציון(צילום: אורי דוידוביץ')

חזרה ללימודים בצל נגיף הקורונה (צילום: יריב כץ)
גבעתיים. המורה עם מסכה וכפפות(צילום: יריב כץ)
 

גם סוגיית ההסעות עדיין לא הוסדרה, ולכן עשרות אלפי תלמידים במועצות האזוריות ובחינוך המיוחד אינם יכולים עדיין להגיע לבתי הספר. יו"ר מרכז המועצות האזוריות שי חג'ג' אמר היום בדיון בוועדת הכספים של הכנסת, טען כי 80% מתלמידי החינוך הכפרי לא יכלו להגיע לבתי הספר, והסיבה לכך היא היעדר תקציב למימון ההסעות. "לא ייתכן ששבועיים מאז חודשו הלימודים בחינוך המיוחד, עדיין לא אושרו ההסעות", אמר. 

 

מנכ"ל הנהגת ההורים הארצית זאב גולדבלט העלה הבוקר בדיון בוועדת הכספים מספר נושאים שעדיין דורשים טיפול מבחינת ההורים, ביניהם מימון הסעות במועצות האזוריות ולילדים בשכונות מעוטות יכולת, מימון חל"ת לאחד משני ההורים בכל בית אב, תקצוב הרשויות בגין ציוד המגן, הניקיון וההיגיינה, תקצוב כוח אדם נוסף, תקצוב לימודים מלאים בחודש יולי ובי"ס של החופש הגדול בחודש אוגוסט, תקצוב מפעילי הצהרונים בגין פיצול הצהרונים לקבוצות קטנות, ותקצוב הכנה משמעותית לכתה א' עבור ילדי גן חובה, במהלך חודש אוגוסט.

 

בתוך כך, הורים לתלמידי כיתות ד'-י', שנשארו בבתיהם ובהתאם להנחיות משרד החינוך אמורים להמשיך ללמוד באופן מקוון עד שגם הם יחזרו לבתי הספר בשבועות הקרובים, סיפרו, כי לא די בכך שילדיהם לא חזרו לבתי הספר, אלא שגם הלמידה מרחוק התקיימה באופן חסר. לדבריהם נאמר להם שבמהלך הימים הבאים המורים של הילדים לא יוכלו ללמד את ילדיהם בהוראה מרחוק משום ששובצו ללמד בכיתות הנמוכות.

 

"היום לא היה לנו כמעט בכלל שיעורים בזום", אמרה תלמידת כיתה ה' מבית ספר יסודי בשפלה. "אמרו לנו שהמחנכת שלנו הועברה ללמד את תלמידי כיתות ג' שהגיעו לבית הספר. התלמידה סיפרה כי המורה נתנה לתלמידים מטלות ועבודות לעשות בבית.

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה כי מערכת בתי הספר כוללת את כלל צוות ההוראה מחנכים ומורים מקצועיים באופן שיתנו מענה הן ללמידה במוסד החינוכי והן ללמידה מרחוק. וכן כי הומלץ לבתי הספר לגייס סטודנטים להוראה כדי שיסייעו .

 

מנהלת בית ספר בריאיון לאולפן ynet    (צילום: שמיר אלבז, משי בן עמי)

מנהלת בית ספר בריאיון לאולפן ynet    (צילום: שמיר אלבז, משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם בתיכונים נערכים

בתיכונים טענו המנהלים שהמתווה החדש לגבי כיתות י"א-י"ב עדיין טעון קשיים רבים. מנהלת תיכון בן גוריון בנס ציונה, איריס דורון, בירכה על האוטונומיה שנתינה לדבריה למנהלים, אך לטענתה קיים קושי ליישם את המתווה מבחינת הריחוק הפיזי הנדרש והן מבחינת מערכת ושיבוץ מורים.

 

"לצערי המטה לא בקיא בצרכי השטח", אמרה דורון. "המרחק בין כל תלמיד בפועל בכיתה הוא 1.6 מטר ולא 2. אין אפשרות להכניס 17 תלמידים לכיתה בגודל 49 מ"ר, ואין אפשרות לשמירה על קפסולות. תלמידי י"א י"ב לומדים במקבצים שונים מתמטיקה, אנגלית, מקצועות מדעיים כמו כימיה, פיזיקה וביולוגיה". דורון הוסיפה כי קיים קושי בבניית מערכת כשכל מורה נאלץ להכפיל את שעות ההוראה, כדי ללמד את שני חצאי הכיתה. "האם נדרוש מהמורה להכפיל שעות ללא תגמול?", שאלה.

 

מנגד, ראש מנהל החינוך בעיריית הרצליה ד"ר יעקב נחום אמר כי הוא שמח על החלטת משרד החינוך לחדש את מערך הלימודים בבתי הספר התיכוניים: "כרגע אנחנו מתמודדים עם מספר בעיות מורכבות שמציב משרד הבריאות בנושא קבוצות למידה הומוגניות, על פי עיקרון הקפסולות, אך אני מאמין שנתגבר גם על מורכבות זו ונמשיך להצעיד את מערכת החינוך לשגרה איכותית, בריאה ובטוחה".

 

יו"ר ארגון המורים העל תיכוניים רן ארז אמר כי הוא מרוצה מהמתווה, וקרא למשרד החינוך להחזיר לבתי הספר גם את תלמידי חטיבות הביניים וכיתות י'. "אנחנו מברכים על מתווה החזרה" אמר ארז "הלמידה מרחוק פחות יעילה וקשה ולא כל התלמידים יכולים להיות בקשב. עבור המורה העבודה אינה מסתיימת בבית הספר וכך המורים יתנו מענה ממוקד וישיר. כעת מדובר בהכנות וחזרות לקראת הבגרות". 

 

אדיר ינקו וחסן שעלאן השתתפו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תילום: דוברות עיריית שוהם, יריב כץ, באדיבות דוברות משרד החינוך, סיון חילאי
החזרה ללימודים
תילום: דוברות עיריית שוהם, יריב כץ, באדיבות דוברות משרד החינוך, סיון חילאי
מומלצים