מחרתיים הגשם חוזר, ואיפה ירדו יותר מ-1,000 מ"מ החורף?
ייתכנו שיטפונות וברד: מערכת שתימשך יותר מיממה תגיע לאזור ביום שלישי בצהריים, והיא צפויה להביא עמה עשרות מילימטרים של גשם מהצפון עד הנגב. הכינרת הפסיקה לעלות, סכר דגניה לא צפוי להיפתח העונה
המלקוש מגיע? מערכת גשם שתימשך יותר מיממה צפויה להגיע לאזורנו מחרתיים (יום ג') בשעות הצהריים ועל-פי התחזיות היא צפויה להניב עשרות מילימטרים של גשם. מחר ובשלישי בבוקר עוד צפוי להיות חם ונעים בשעות היום, לצד התקררות מסוימת בשעות הלילה. ואולם בשעות הצהריים ביום שלישי צפויים העננים להתרבות, הרוחות יתחזקו וגשם ירד מצפון הארץ ועד צפון הנגב.
אל הגשם יתלוו גם סופות רעמים וייתכן שאף ברד. במרכז החיזוי של חברת "מטאו-טק" ציינו כי קיים חשש לשיטפונות בנחלי המזרח והדרום ואף חשש קל לשיטפונות באזורים עירוניים. בליל יום רביעי ובבוקר יהיה קר מהרגיל וצפוי עוד לרדת גשם שיהיה מלווה ברוחות ערות. הוא צפוי להיפסק בשעות הצהריים בהדרגה.
מפלס הכינרת מצוי בימים אלה בנקודת ההיפוך. בשבועות האחרונים עלה המפלס בקצב של חצי סנטימטר ביממה, ובימים מסוימים אף ירד, עקב שאיבה מוגברת. היום נמדד המפלס ב-208.92- מטר מתחת לפני הים, 12 ס"מ מתחת למפלס העליון. גם אם מערכת הגשם תביא לעלייה קלה נוספת במפלס, נראה שהוא לא יגיע השנה לרום המרבי, ולא יהיה צורך בפתיחת סכר דגניה.
בתוך כך, השירות המטאורולוגי פרסם את סיכום חודש אפריל, שהתאפיין בשונות בתפרוסת הגשם הארצית. בצפון הארץ כמויות הגשם היו גבוהות מהממוצע לחודש זה, במיוחד בחלקים הצפון מזרחיים של הארץ. בגליל ובגולן ירדו 40 עד 70 מ"מ, שהם כ-120% עד 150% מהממוצע לחודש (בגליל התחתון ירדו כמויות גבוהות פי 2 מהממוצע ויותר).
בצפון הגולן ירדו 70 עד 100 מ"מ. בחלקו הדרום מזרחי של עמק יזרעאל, באזור הגלבוע ובעמק בית שאן ירדו 40 עד 60 מ"מ, שהם פי שניים עד שלושה מהממוצע החודשי ואף יותר. כמויות הגשם עלו על הממוצע במידה ניכרת גם בשומרון והן היו גבוהות מהממוצע גם באזור רמות מנשה ובשרון. במרכז הארץ – מישור החוף המרכזי והרי יהודה – ירדו כמויות ממוצעות, בין 10 ל-30 מ"מ, ואילו בדרום ירדו כמויות נמוכות.
כמויות הגשם שירדו מתחילת עונת הגשמים, עומדות היום בהיבט הכללי על כ-130% מהממוצע הרב שנתי. במספר מקומות האחוזים גבוהים אף יותר - בחלק מהתחנות באזור חוף הכרמל, רמות מנשה, מישור החוף המרכזי והדרומי וצפון עמק החולה, נרשמו שיעורים של 135% עד 145% מהממוצע לעונת הגשם כולה.
באזור נהריה, לא מעט בגלל אירוע הגשם בתחילת ינואר, ירדו כמויות גדולות מ-160% מהממוצע העונתי. בדרום הנגב ובערבה, שם כמויות הגשמים מועטות באופן ניכר, הכמויות שירדו מתחילת העונה הן כפולות ואף יותר מהממוצע לכל העונה.
התחנות שבהן נמדדה כמות גשמים הגבוהה מ-1,000 מ"מ במהלך עונת החורף הן: חורפיש עם 1,182 מ"מ, נווה אטי"ב עם 1,174 מ"מ, פסוטה עם 1,141 מ"מ, מעיליא עם 1,111 מ"מ, רמת השופט עם 1,044 מ"מ, דליית אל-כרמל וקשת עם 1,043 מ"מ, עברון (נהריה) עם 1,011 מ"מ ואילון (גליל מערבי) עם 1,000 מ"מ.