נתניהו: ישראל תתרום 60 מיליון דולר למאבק העולמי בקורונה
ראש הממשלה נאם בוועידה בינלאומית שעסקה במאמצים לפיתוח חיסון וטיפול בקורונה - והתחייב להשקיע את הכסף במאבק שמוביל האיחוד האירופי. "המגפה רחוקה מלהסתיים, במקרה הטוב אנחנו רק בסוף ההתחלה", אמר
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בצהריים (שני) כי ישראל תתרום 60 מיליון דולר במחקר ופיתוח בתחומי האבחון, הטיפול ופיתוח התרופות והחיסון לנגיף הקורונה. נתניהו אמר את הדברים בוועידת המנהיגים שיזמה אורסולה פון דר ליין, נשיאת נציבות האיחוד האירופי, בעניין המאבק בהתפשטות הנגיף.
הוועידה התמקדה בפיתוח פתרונו להתמודדות עם הנגיף, בדגש על פיתוח וייצור חיסון, ובפיתוח תרופות ומכשור לטיפול בחולים, והשתתפו בה במנהיגים מהעולם כולו, בכירים בארגונים בינלאומיים, קרן גייטס וגורמים נוספים שדנו ביצירת שיתופי פעולה חוצי מדינות למציאת כלים רפואיים שיתמודדו עם הקורונה.
"מיגור מגפה עולמית מחייב שותפות עולמית", אמר נתניהו. "ישראל, כמו כל המדינות, הושפעה משמעותית מהמגפה. למרבה המזל, מספר הקורבנות אצלנו עד כה הוא נמוך יחסית. זוהי תוצאה של פעולה מוקדמת לעצירת הנגיף, טכנולוגיה מתקדמת לאיתור הנדבקים, מומחי רפואה מהמעלה הראשונה ואוכלוסייה ממושמעת שנשמעה במידה רבה למדיניות הבלימה שהפעילה הממשלה".
נתניהו הדגיש כי המגפה רחוקה מלהסתיים - ואמר כי "במקרה הטוב אנחנו רק בסוף של ההתחלה". לדבריו, "כמו כל המדינות, ישראל חותרת כעת למצוא את האיזון הנכון בין ההגנה על בריאות אזרחינו באמצעות מניעת גל נוסף של הדבקות, לבין פתיחה מחדש של הכלכלה שלנו".
ראש הממשלה הוסיף כי "על מנת להבטיח הן את בריאות הציבור והן את השגשוג הלאומי, על כולנו לפעול יחד לשיפור האבחון, האצת הטיפולים ולבסוף פיתוח חיסון. אני משוכנע שמוסדות המחקר המובילים של ישראל, המדענים בעלי השם העולמי ותרבות החדשנות הייחודית שלנו, יאפשרו לנו למלא תפקיד חשוב בקידום פתרונות בכל שלושת החזיתות. זאת הסיבה שישראל מתחייבת היום להקצות 60 מיליון דולר למאמצים הללו. אנו מקווים לעבוד עם מדינות אחרות ולמנף את יכולותינו הייחודיות למען מציאת פתרונות שיטיבו עם כולם".
בוועידה השתתפו, בין השאר, נשיא צרפת עמנואל מקרון, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ, ראש ממשלת יפן שינזו אבה, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה, ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון, מלך ירדן עבדאללה השני, הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, שרי הבריאות של עומאן וסעודיה, מזכ"ל האו"ם, יו"ר הפורום הכלכלי העולמי ומנהיגים ובכירים נוספים.