שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

איטליה: מספר הנדבקים הנמוך ביותר זה חודשיים

ארץ המגף דיווחה גם היום על 236 מתים מקורונה, אבל ביממה האחרונה התגלו רק קצת יותר מאלף נדבקים חדשים. אוסטריה: 3 שבועות אחרי ההקלות שבהן נפתחו אלפי חנויות – אין התפרצות מחודשת. טראמפ ממשיך לתקוף את סין: "נפרסם דו"ח שיפרט את מקור הנגיף"

הרשויות באיטליה הודיעו הערב (יום ג') כי עוד 236 בני אדם מתו במדינה מנגיף הקורונה ביממה האחרונה, אבל במהלך היממה הזו התגלו רק 1,075 חולים חדשים – הנתון הנמוך ביותר זה חודשיים. גם מספר המתים היומי נמוך בהרבה מכפי שהיה בשיא ההתפרצות.

 

משבר הקורונה – עוד מהעולם:

אז והיום: 2020 לא שונה מאוד מ-1918

ארה"ב: השומר דרש לעטות מסכה – ונרצח

בגלל הנגיף: המהגרים שתקועים באמצע שום מקום

הרוסים כועסים, והתמיכה בפוטין נחלשת

 

האטה בתמותה ובהדבקה נרשמת גם בספרד, שדיווחה בצהריים על עוד 185 מתים ביממה האחרונה ועל 1,218 נדבקים חדשים. בימים האחרונים, נזכיר, החלו איטליה וספרד, שתיים מהמדינות שנפגעו קשה מכול מהנגיף באירופה, להסיר הגבלות. את השפעות הצעדים האלה אפשר יהיה למדוד רק בעוד שבועות אחדים.

 

בבריטניה, שהפכה היום למדינה עם מספר המתים מהנגיף הגבוה ביותר באירופה, מתו ביממה האחרונה 693 בני אדם, ומספר המתים הרשמי שם הוא כבר כמעט 30 אלף. 

מילאנו איטליה הפגנה על הנזק הכלכלי של הסגר בשל ה קורונה (צילום: רויטרס)
הפגנה של מתנגדי הסגר במילאנו, איטליה(צילום: רויטרס)

בינתיים אוסטריה, שהייתה מהמדינות הראשונות להסיר חלק מהגבלות הקורונה, הודיעה היום כי הפתיחה של חנויות ראשונות לפני שלושה שבועות – אז נפתחו מחדש אלפי בתי עסק ברחבי המדינה – לא הובילה להתפרצות מחודשת של הנגיף. עם זאת, שר הבריאות הדגיש כי יש להמשיך לשמור על ערנות. בשבוע שעבר דיווחה גם דנמרק, שפתחה מחדש חנויות לפני כשבועיים, כי הסרת ההגבלות אצלה לא הובילה להתפרצות מחודשת.

 

בתוך כך, סקר שהובא הערב בסוכנות הידיעות רויטרס ושנערך בשורה של מדינות גדולות ברחבי העולם מעלה כי רוב מוחץ בקרב אזרחיהן רוצים שהממשלה בארצם תיתן עדיפות להגנה על חיי אדם – ולא להחזרת הכלכלה המקומית לשגרה. נתוני ה-Edelman Trust Barometer, שבשני העשורים האחרונים בודק את מידת האמון של אזרחי העולם במוסדות השלטון שלהם, מטילים לכאורה ספק בתפיסה שברחבי העולם גוברת התשישות של האזרחים מהסגר המוטל עליהם ושמתחזקת הסרבנות כלפיו.

  (צילום: AP)
מפגינים נגד הסגר במיזורי, ארה"ב. טראמפ עודד(צילום: AP)
נגיף קורונה רכבת ניו יורק ארה
רחוב ריק בניו יורק בזמן הסגר(צילום: AP)

הסקר, של חברת התקשורת האמריקנית אדלמן, נערך בין 15 באפריל ל-23 באפריל, בקרב מדגם של 13,200 בני אדם בקנדה, סין, צרפת, גרמניה, הודו, יפן, מקסיקו, סעודיה, דרום קוריאה, בריטניה וארה"ב. 67% מהנשאלים בסקר הסכימו עם הקביעה שלפיה "העדיפות הגבוהה ביותר של הממשלה צריכה להיות הצלת חייהם של אנשים רבים ככל האפשר, גם אם פירוש הדבר יהיה שהכלכלה תתאושש לאט יותר". רק שליש מהנשאלים הסכימו עם הקביעה ש"נעשה חשוב יותר שהממשלה תציל מקומות עבודה ותחדש את הפעילות הכלכלית מאשר שתנקוט כל צעד-מנע כדי להציל חיי אדם".

 

בסקר הסכימו כ-76% מהיפנים שיש להעדיף את בריאות הציבור על פני הכלכלה, ואילו בסין, מקום מוצאו של נגיף הקורונה שמכה כעת בעולם, הסכימו עם הקביעה הזו רק 56%. סין, נזכיר, הטילה אחרי התפרצות הנגיף סגר הרמטי על ערי ענק, ולאחרונה הסירה את רוב ההגבלות והחזירה לפעילות כמעט את כל כלכלתה. היא מדווחת כעת רק על מקרים חדשים מעטים מאוד של נדבקים בנגיף.

נגיף קורונה ארה
חמושים פרצו לבניין הקפיטול של מישיגן במחאה על הסגר בשבוע שעבר(צילום: AFP)

נגיף קורונה ארה
(צילום: AFP)

נגיף קורונה ארה
(צילום: רויטרס)

בכל אחת משלוש המדינות קנדה, ארה"ב וצרפת הסכימו לפחות 70% מהנשאלים שיש להעדיף את בריאות הציבור על פני הכלכלה. בארה"ב, שם נרשמו בשבועות האחרונים מפגני מחאה בדרישה לחדש את הפעילות במשק, מפגני מחאה שקיבלו עידוד מהנשיא דונלד טראמפ, 66% השיבו כי הם מעדיפים את השמירה על בריאות הציבור על פני שמירה על הכלכלה. מנכ"ל אדלמן, ריצ'רד אדלמן, הסביר: "אנשים אומרים, 'כבר העברנו שישה או שבעה שבועות תחת הגבלות, אז מה זה עוד שבוע-שבועיים?'".

 

מהסקר עולה כי האמון של תושבים במוסדות השלטון במדינות שבהן הוא נערך גבר, ועומד כעת על 65%, כלומר 11% יותר מבינואר, לפני התפרצות הנגיף. זהו האמון הגבוה ביותר שזוהה בסקר הזה מיום היווסדו.

 

בתוך כך נשיא ארה"ב טראמפ שב והפציר הערב בסין לנהוג בשקיפות ולספר את כל הידוע לה על מוצאו של נגיף הקורונה, שהתפשט מהעיר הסינית ווהאן לשאר העולם. טראמפ, נזכיר, תוקף את סין בחריפות זה שבועיים וטוען כי הסתירה מידע מהעולם ובכך מנעה ממנו להיערך כראוי להתפשטות הנגיף.

 

בשיחה עם כתבים בבית הלבן הערב לפני צאתו לאריזונה אמר טראמפ כי ארה"ב תפרסם דו"ח שיפרט את מקורו של הנגיף, אך לא מסר מתי תעשה זאת. "אנחנו רוצים שהם ינהגו בשקיפות, אנחנו רוצים לגלות מה קרה כדי שזה לא יקרה שוב לעולם", אמר.

 

אתמול טען מזכיר המדינה מייק פומפאו כי יש ראיות מוצקות מאוד לכך שמוצאו של הנגיף הוא במעבדה סינית, ולא בשוק בווהאן. עם זאת, הוא לא טען כי מדובר בנגיף שפותח על-ידי אדם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בחנות ספרים באיטליה
צילום: EPA
מומלצים