הסגר ביישוב חורה: "מנסים לשכנע את התושבים להישאר בבתים"
אחרי ארבעה ימים של סגר, היישוב הבדואי נפתח מחדש - ונסגר באותו היום. "זה מבלבל ומתסכל", אמר ראש המועצה לאולפן ynet והודה: "קשה לשכנע את התושבים לעזוב למלוניות"
145 חולים מאומתים אובחנו עם קורונה ביישובים הבדואים חורה, אום אל חיראן ויתיר - וגם היום מתעקשים התושבים שהנחיות משרד הבריאות אינן ברורות לכולם. ראש המועצה בחורה, חאבס אל-עטאונה, אמר כי המאמץ מתמקד כעת בשכנוע התושבים שנדבקו לעזוב למלוניות.
"יש ביישוב שלנו, ובמגזר הערבי בכלל, מנטליות מסוימת", הסביר ראש המועצה בריאיון לאולפן ynet. "אנחנו מתקשים לשכנע אותם לעזוב, במיוחד את הנשים והילדים הקטנים". תושבי המועצה טענו אתמול בשיחה עם ynet כי המשטרה כלל אינה אוכפת את כללי הריחוק, וכי התושבים, בהם גם חולי קורונה, מסתובבים ללא מסכות ברחובות.
"אני חושב שהתושבים שלנו היו ממושמעים מההתחלה", השיב ראש המועצה. "אפילו האימאמים של המסגדים ערכו ישיבת חירום. לפני חודש סגרנו את המסגדים - ולמרות שבמקומות אחרים אנשים מתפללים בהם, אצלנו הכל סגור הרמטית".
- אבל עדיין יש אנשים בלי מסיכות ברחוב.
"יש כאלה שלא מודעים לזה, ואנחנו במועצה לא חסכנו. עמדנו בכניסה ליישוב ולשכונות שנסגרו וחילקנו מסכות. קיבלנו תרומה וחילקנו יותר מ-50 אלף מסכות", השיב ראש המועצה. אל עאטונה התעקש כי המשטרה אוכפת את ההנחיות, אך גם הרמדאן מסייע למניעת התקהלויות ביישוב.
- אנחנו יודעים שהיה כאן סגר במשך ארבעה ימים שהוסר וחזר, עד כמה זה מבלבל?
"זה באמת מבלבל ומסתכל ומפריע לנו. אנחנו כמועצה מנסים לשכנע את תושבי שתי השכונות להישאר בבתים, אבל האנשים יצאו אתמול לעבודה בגלל שהסגר הוסר. יכול להיות שהיה פה מחדל, אני לא בטוח. לפי מה שאני יודע לא היה בהתחלה אישור להמשיך את הסגר". ראש המועצה הוסיף כי הוא מאמין שחוסר התיאום בין הגופים המטפלים הוביל לבלבול. "אנחנו, כמועצה, המלצנו על הסגר", אמר.
"כשחזרתי שלשום מהעבודה היה כאן סגר", סיפר ד"ר חליל אבו אלקיען, רופא בקופת החולים כללים המתגורר בחורה. "בבוקר כשיצאתי הסירו אותו, והיום שוב האריכו אותו". אבו אלקיען נשאל כיצד נרשמה עלייה כה חדה של 20% בשלושה ימים, והשיב כי הציבור חשש ומיהר להיבדק.
"נוצר מצב שהגיעו יותר מדי תושבים עם תסמינים", אמר אבו אלקיען. עם זאת, הוא מדגיש שלמרות העלייה במספר החולים, נרשמה נסיגה במספר הנדבקים ביום אחד. "היינו במצב של שלושים חחולים ביום, אתמול נוספו רק שלושה", אמר. "הקמנו חמ"ל ואנחנו מתקשרים חולים מדי יום". עד כה, כמחצית מהחולים המאומתים במגזר הבדואי פונו לבתי מלון והוצאו מהיישובים. "אנחנו עדיין פועלים כדי להוציא כמה שיותר חולים מכאן", אמר אבו אלקיען.