שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, מוטי קמחי

גורמים בסביבת נתניהו: "לא ניתן לאל על לקרוס"

במקביל למשא ומתן שמקיימת חברת התעופה עם משרד האוצר, אמרו גורמים בסביבת רה"מ כי יסייעו לה להבטיח את יציבותה. בתחילת השבוע אישר בית הדין לעבודה לאל על למשוך 105 מיליון שקלים מעודפי קרן קופת הגמל של העובדים

"לא ניתן לאל על לקרוס ונסייע לה כדי להבטיח את יציבותה", כך אמרו אחר הצהריים (רביעי) ל-ynet גורמים בסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו, והוסיפו כי יתמכו בחברה ככל שניתן ברקע המשבר שספגה בשל מגפת הקורונה. בימים אלו, מקיימת הנהלת חברת התעופה משא ומתן עם בכירי האוצר ומשרד ראש הממשלה על תוכנית שתאפשר לה לקחת הלוואה בערבות מדינה, על מנת לחזור לפעילות אחרי חודשיים שבהם נקלעה לסחרור כלכלי בשל ההגבלות.

מטוסי אל על מקורקעים בנתב
ניסיון לצאת מהמשבר. מטוסי אל על מקורקעים בנתב"ג

מטוסי אל על מקורקעים בנתב
מטוסי אל על מקורקעים בנתב"ג בעקבות משבר הקורונה
 

כיום, מפעילה חברת התעופה הישראלית טיסות מטען באמצעות מטוסי הנוסעים שלה, בכדי להכניס עוד כספים לקופת החברה. אתמול דיווחה אל על לבורסה כי החליטה להאריך את הפסקת טיסותיה המסחריות לפחות עד ה-30 במאי.

 

"בהמשך לדיווח המיידי של החברה בדבר ההפסקה הזמנית של טיסות הנוסעים הסדירות שלה, מודיעה אל על כי נוכח העובדה שההקלות אשר פורסמו על ידי משרד הבריאות, אינן כוללות הקלות ביחס לחובת הבידוד החלה על נוסעים נכנסים לישראל ולאיסור כניסת זרים לישראל, ולאור הביקוש הנמוך לטיסות נוסעים, הוחלט להאריך את משך ההפסקה הזמנית של הטיסות", מסרה החברה.

 

 

מחאת עובדי אל על בשבוע שעבר    (צילום: מוטי קמחי)

מחאת עובדי אל על בשבוע שעבר    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 

בתחילת השבוע, אישר בית הדין האזורי לעבודה בבת ים להנהלת אל על למשוך 105 מיליון שקלים מעודפי קרן קופת הגמל של העובדים, שהתנגדו למהלך. בימים הקרובים צפוי משרד האוצר להכריע האם לאשר לאל על הלוואה בערבות מדינה בגובה של כ-400 מיליון דולר. בשבועות האחרונים גיבשה הנהלת החברה מתווה להלוואה מול בנק דיסקונט, וייתכן שסכום נוסף מבנק לאומי, כאשר המדינה תצטרך להעמיד ערבות מדינה ל- 80 אחוז מגובה ההלוואה בכפוף לצעדי התייעלות שאמורה החברה להציג. באל על, שבה מועסקים כ- 6,500 עובדים, יצא רוב מוחלט לחל"תים ורבים מהעובדים אף קיבלו מכתבי שימוע לפני פיטורים.

 

יו"ר מועצת עובדי אל על, שרון בן יצחק, כתב היום למנכ"ל האוצר שי באב"ד: "הינך מתעלם באופן שיטתי מעובדי אל על. בעוד עובדי אל על מחרפים את נפשם, וטסים עד לקצה העולם כדי להחזיר הביתה ישראלים שנתקעו בחו"ל, וכדי להביא לארץ מכונות הנשמה וציוד רפואי, אתה עסוק בלפרק את החברה. מזה שבועות שאני עומד מול אלפי עובדים, אשר נלחמים על פרנסתם, וחיים בחוסר וודאות קיומי, בעוד אתה מנהל מו"מ עיקש מול הנהלת החברה על מתן הלוואה בערבות מדינה לחברה.

 

"אבקש לדעת איך המדינה ומשרד האוצר, שהינך עומד בראשותו, מתכננים לזרוק למעגל האבטלה והעוני עובדים ותיקים ומסורים, אשר בנו את חברת אל על במו ידיהם ומועסקים בה מזה עשרות שנים? האם לקחתם בחשבון את העובדה שהמפוטרים הללו יהיו זכאים לתשלום דמי אבטלה, ויהוו נטל נוסף על כלכלת המדינה בעת הקשה הזו? אני קורא לך להפסיק להערים קשיים, ולהעניק לחברה את הסיוע הכספי שלו היא זקוקה, כפי שעשו כל הממשלות בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים