שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP, מוטי קמחי

ארגוני בריאות לגנץ: עגן בהסכם הקואליציוני תוספת תקציבית של 5 מיליארד שקל

שורת ארגונים, בהם הסתדרות האחיות וארגון רופאי המדינה, פנו ליו"ר כחול לבן בבקשה לעגן תוספות תקציביות למערכת הבריאות בהסכמים הקואליציוניים: "בהיעדר התחייבות שכזו, שר הבריאות הבא יהיה נתון לחסדי פקידי האוצר"

שורת ארגוני בריאות שיגרו אתמול (ד') מכתב ליו"ר כחול לבן, בני גנץ, בדרישה לעגן תוספות תקציביות בגובה של חמישה מיליארד שקלים למערכת הבריאות בהסכמים הקואליציוניים, בהמשך להמלצת בג"ץ לערוך שינויים בהסכמים. את המכתב יזם פורום "5 מיליארד לבריאות" ובו שורת ארגונים, בהם האגודה לזכויות החולה, הסתדרות האחים והאחיות בישראל וארגון רופאי המדינה. גם עמותות כמו 'אנוש', הוועד למלחמה באיידס ועמותת ענבר חתמו על המכתב.

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את התיקונים ל
ארגוני הבריאות דרשו את עזרתו. בני גנץ(צילום: שמוליק גרוסמן, דוברות הכנסת)

"נדרשת הבטחת תוספת תקציבית מינימאלית של 5 מיליארד שקלים לבסיס תקציב מערכת הבריאות", כתבו הארגונים. "זאת לצורך שיקומה ואיתנותה של מערכת הבריאות בקווי יסוד הממשלה הבאה. בהיעדר התחייבות שכזו בקווי היסוד, שר הבריאות הבא יהיה מקוצץ כנפיים ונתון לחסדי פקידי האוצר".

 

בהמשך כתבו כי "לאור משבר הקורונה, יידרשו בשנתיים הראשונות תקציבים משמעותיים לצורך היערכותה המהירה והיחלצותה מ'שנות הרעבתה' כדי שתוכל להתמודד כבר בחורף הקרוב עם האתגרים הבריאותיים של אזרחי ישראל. אך ללא ספק, מבלי לעגן תוספת תקציבית מינימאלית של 5 מיליארד שקלים לבסיס תקציב הבריאות, תוספת שתאפשר לשר הבריאות הבא להבריא את המערכת, קיימת סבירות גבוהה כי חרף מאמציו עלול השר להיכשל כישלון חרוץ בתפקידו.

 

כישלון זה יעלה בבריאותם ואף בחייהם של אזרחי ישראל. אנו קוראים לך, הרופאות והרופאים, האחיות והאחים, ארגוני החולים והארגונים האזרחיים המאוגדים תחת פורום "' מיליארד לבריאות', לצקת תוכן, במסגרת המו"מ על המרת התיקים שבידי כחול לבן בתיק הבריאות, ולכלול בשלב זה את הדרישה כי בקווי יסוד הממשלה תיכלל תוספת תקציבית לבסיס תקציב הבריאות לצורך הבראתה של מערכת הבריאות. כולנו נעמוד מאחוריך בדרישה זו ונהווה עבורך בסיס אזרחי רחב של כל השותפים למערכת הבריאות הציבורית כדי להבטיח דרישה זו".

Special coronavirus ward at a hospital in Kfar Saba  ()
"תוספת הכרחית לשיקומה של מערכת הבריאות"
 

Лаборатория по проверке на коронавирус. Фото: Ярив Кц ()
במשרד הבריאות רוצים תקנים נוספים לרופאים ואחיות

"מטרת המכתב הייתה לשים על סדר היום של אלו שקובעים את קווי היסוד של הממשלה הבאה את חשיבותה וצרכיה של מערכת הבריאות", אומר ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה ומ"מ יו"ר ההסתדרות הרפואית. "משבר הקורונה הראה עד כמה חשובה מערכת בריאות איתנה לחוסן של מדינה ולכן סדר העדיפות הלאומי של ישראל חייב להשתנות. חייבים להוסיף תקנים של אחיות ואחים, רופאות ורופאים, צריך להוסיף מיטות. אין מיטות רגילות ואין מיטות טיפול נמרץ. צריך לחזק את רפואת הקהילה ואת אשפוז הבית. כל אלו משימות כבירות שדורשות הרבה משאבים שהגדרנו במכתב".

 

בתוך כך, לא רק ארגונים במערכת הבריאות מודאגים מהיעדר תקציב לאחר משבר הקורונה, אלא גם במשרד הבריאות. הבוקר נחשפו ב-ynet דרישות משרד הבריאות בדבר ההיערכות לחורף הבא, תוך התמקדות בתרחיש של גל התפרצות נוסף בקורונה לצד הדבקה בשפעת. הנחת העבודה במשרד הבריאות בשלב זה היא שיש להיערך לתרחיש שבו יהיו 3,000 מונשמים כתוצאה מתחלואה של קורונה ושפעת.

 

3082 ()
דרישה גם להוספת מיטות במחלקות השונות

אתמול שיגר מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, מכתב לראש המטה לביטחון לאומי (מל"ל), מאיר בן שבת, ובו פירט את כלל הצרכים של מערכת הבריאות לחורף הבא. "אנחנו מוכרחים להיות מוכנים לגל הבא ולנצל באופן מיטבי את הזמן שיש לנו על מנת להיות ערוכים באופן מלא ככל הניתן. מערכת הבריאות צריכה לקבל את המשאבים הנדרשים על מנת להבטיח תפקוד מיטבי", כתב בר סימן טוב.

 

עוד ציין מנכ"ל משרד הבריאות כי יש להוסיף 2,000 מיטות אשפוז בבתי החולים בסכום של כשני מיליארד שקלים, וכן 3,500 תקנים של רופאים, אחיות וכח אדם תומך. בר סימן טוב דרש גם תוספת של 230 תקנים למרכז השליטה (משל"ט) של הקורונה בעלות של 311 מיליון שקלים. הוא כתב כי למרות דיונים ובקשות חוזרות ונשנות להוספת מיטות במחלקות קורונה "טרם התקבל אישור רשמי בנוגע להסכמות שהושגו זה מכבר על תקצוב נוסף לפרויקטים בבינוי". הוא הדגיש כי למרות ההסכמה על הוספת אלף אחיות לבתי החולים, משרד האוצר טרם אישר את התוספת.

 

עוד עולה מהדרישות כי בהתאם לטענות על מחסור חמור בתרופות בכלל ובתרופות למערך הטיפול הנמרץ בפרט, גם במשרד הבריאות מודאגים מהנושא: "לאור הצפי כי יהיה קושי ברכישת תרופות לציוד רפואי לפעילות השגרה, מוסדות הבריאות הגדילו מלאים להבטחת מוכנות המערכת, מהלך שהתברר כקריטי. לשם מתן מענה, נדרש פתרון תזרימי ולא תקציבי בגובה 1.5 מיליארד שקלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק גרוסמן, דוברות הכנסת
בני גנץ
צילום: שמוליק גרוסמן, דוברות הכנסת
מומלצים