מתאמן לכל 10 מ"ר ומדידת חום: חדרי הכושר נפתחו עם סימני שאלה
אחרי חודשיים שהיו סגורים, גם חדרי הכושר והסטודיו קיבלו מהיום אישור לפתיחה, תחת מגבלות, והמתאמנים כבר חיכו בכניסה עם טייץ ומסכה. עם זאת, לא לכולם הפתיחה כדאית. דליה מנטבר, שהקימה את הסטודיו הראשון לפילאטיס בישראל: "הקורונה טרפה את הקלפים"
ההנחיות החדשות של משרד הבריאות שפורסמו השבוע איפשרו גם לחדרי הכושר והסטודיו למחול לפתוח הבוקר (יום ה') את הדלתות, אך לא כולם ישובו לפעילות בשל ההגבלות שפוגעות בעיקר בחדרי הכושר והסטודיו הקטנים, שהפעלתם תחת מגבלות אלה עלולה להיות לא כלכלית לבעליהם. בנוסף, בענף הדעות עדיין חלוקות לגבי אופן יישום ההנחיות, ולכולם ברור שייקח זמן עד ששגרת האימונים תשוב להיות כפי שהייתה.
לפי ההנחיות, כמות השוהים המותרת בחדר כושר היא אדם אחד לכל 10 מ"ר, ובסטודיו אדם אחד לכל 7 מ"ר. בהפעלת מקומות אלו יש להקפיד על הכללים הנדרשים בכל מרחב ציבורי, שהם עטיית מסכה (לא במהלך פעילות ספורטיבית), עמידה במרחק שני מטרים ושמירה על היגיינה. בנוסף המקלחות ופינוקי הג'קוזי נסגרו, השתייה מהקולר אסורה וחלק מהמכשירים אסורים לשימוש.
עדי שפר, מנהלת סניף ראשונים ברשת חדרי הכושר "ספייס", סיפרה הבוקר על התרגשות גדולה לקראת הפתיחה: "רוב האנשים מאוד מצפים לחזור להתאמן ואני מניחה שרובם אכן יגיעו". עדי והצוות קישטו את הסניף בראשון לציון בבלונים צבעוניים, על הרצפה הודבקו מדבקות המזכירות לשמור על מרחק, פוזרו עמדות חיטוי, מכשירים מסוימים הושבתו ואפילו סומנו בסרט סימון כדי לשמור על שני מטרים בין המתאמנים.
אנשי הצוות היו בחל"ת במשך כמעט חודשיים ושפר אומרת: "זה היה לא פשוט אבל הבנו שזו הסיטואציה. לא היה לנו ספק שנחזור, חיכינו בסבלנות והנה זה הגיע". סניף ראשונים שאותו מנהלת שפר הוא סניף גדול שבו מתאפשרת כניסה של 230 מתאמנים בו זמנית. לקוחות "ספייס" ראשונים התבשרו שהפתיחה המחודשת תהיה היום בשעה 13:00 וכבר שעה קודם לכן התחילו להגיע מתאמנים שנעמדו מחוץ לדלת והמתינו להיכנס בטייץ ומסכה על הפנים.
לעומת זאת, ברשת חדרי הכושר Great shape הוחלט לפתוח את הסניפים רק ביום ראשון. "יש לא מעט סימני שאלה לגבי מספר המתאמנים, אנחנו מעדיפים לפתוח בשבוע הבא ולא לקחת סיכונים, לא עם הצוות שלנו ולא עם המתאמנים", אמר מנכ"ל החברה רון סלע.
לטענתו, ההנחיות לא הופצו באופן מסודר עד שעה זו וקיימים נושאים שעדיין לא ברורים, כמו השימוש במקלחות ובמתקנים נוספים בחדר הכושר. למרות התגובות הנלהבות שקיבלו מהמתאמנים שמחכים לשוב, רון אומר שייקח זמן עד שיחזרו מרבית הלקוחות: "אנחנו חוששים שבני הגיל השלישי לא ישובו להתאמן ובכלל שאנשים לא ירצו לחזור בתנאים האלה, שזמן האימון מוגבל, אין מקלחות וההגעה פחות ספונטנית, אני מקווה שבכל זאת הלקוחות יגיעו".
"הקורונה טרפה את הקלפים"
ויש גם מי שלא ייפתח כלל. דליה מנטבר, שהקימה את הסטודיו הראשון לפילאטיס בישראל ועוסקת בתחום כבר 44 שנה, נאלצה לסגור את הסטודיו שלה בתל אביב. "התחלתי לשבת על האקסלים שלי, כל ההוצאות ממשיכות, ההכנסות לא נכנסות ופתאום הבנתי שהכול הולך אחורה ולא ברור מה יהיה ביום שאחרי, הקורונה טרפה את הקלפים", מספרת דליה.
בלב כואב דליה הבינה שהיא חייבת לסגור ולהעביר את כל ציוד הסטודיו למחסן מחוץ לעיר. "קיבלתי החלטה לסגור את הסטודיו, את הלחם שלי, כדי לא לפשוט רגל ולצמצם את הנזק", סיפרה. למרות האישור של משרד הבריאות לשוב לפעילות, דליה מתכוונת לפתוח מחדש את הסטודיו רק בעוד כמה חודשים. "נראה לכם שכולם יקפצו וירוצו מיד לחדרי הכושר? אנשים עדיין פוחדים", אמרה דליה.
היא הוסיפה שהאלטרנטיבות שהיו בתקופה האחרונה, כמו אימוני הזום והיוטיוב, ישפיעו על הענף: "דיברתי עם אנשים שמתעמלים כל יום והם אמרו 'זה יקח קצת זמן, נראה מה קורה, לא נעים עם המסכות ומדידת החום'".