"אנשים הגיעו עם החלטה מהבית": מאחורי הקלעים של חידוש הליגה
כמעט ארבע שעות של דיונים, צעקות ולא מעט בלגן הגיעו לסיומם ברוב מוחץ לחידוש העונה. עבודת השטח של אנשי הפועל ירושלים, חילוקי הדעות בתוך הפועל ת"א והדברים שאמר שמעון מזרחי והרגיזו את כולם
הכדורסל חוזר. זה מה שהיה לשמואל פרנקל לומר בסיום
אחרי אינספור פגישות זום, שיחות טלפוניות, פגישות במשרדי מינהלת הליגה ובהסתדרות עם ארגון השחקנים, ליגת העל בכדורסל חזרה אחרי חודשיים של הפסקה כפויה בעקבות נגיף הקורונה. ההחלטה הסופית לא התקבלה בכזאת קלות, אך בסופו של דבר בהצבעה הסופית היה רוב מוחץ בעד חידוש הליגה.
פרנקל: "יום שמח לאוהדי הכדורסל. קהל? אולי ביוני"
עושים סדר: תהיה יורדת, גמר הפיינל-פור בסוף יולי
נעשה קצת סדר. מי שהובילו את כל מאבק החזרה היו אייל חומסקי, אחד מבעלי הפועל ירושלים והמנכ"ל, גיא הראל. ברגע שהשניים הבינו שאם הם לא ירימו את הכפפה הליגה לא תחזור, הם יצאו למלחמה הישרדותית.
חומסקי הפעיל את הקשרים שלו בתקשורת והתראיין בהפגנתיות בנושא ואת השם שלו בתור פרסומאי מוכר ניצל כדי למשוך בחוטים עם אנשים שונים בממשלה. במקביל הראל ניהל שיחות קדחתניות עם יושבי הראש השונים, הגיע לפגישה עם ארגון השחקנים ודאג לסגור במהרה את הסיכום על שכר השחקנים לשלושת החודשים שנותרו.
עוד לפני הישיבה המכרעת היה ברור לכולם מי הקבוצות שכן רוצות להמשיך את העונה ומי אלה שמתנגדות בתוקף או מתנגדות עד שיציגו את כל הנתונים הכלכליים וההשלכות לחזרה.
בקבוצות שהיו בעד מלכתחילה היה מדובר כמובן בהפועל ירושלים, הפועל ת"א, עירוני נס ציונה, הפועל גלבוע/גליל, הפועל אילת ועירוני נהריה. במתנגדות היו אלה הפועל חולון ששיחררה את כל הזרים שלה, הפועל באר שבע, שנלחמת על חייה בליגה ומחזיקה בחוזים עם השחקנים הזרים עד מאי ומכבי אשדוד, שנמצאת במקום האחרון בטבלה בפער של שלושה משחקים.
והיו את אלה שהתנדנדו בעיקר בגלל ההשלכות הכספיות עם הידיעה שמשרד האוצר לא מתכוון לפצות את המועדונים בתקופה הקרובה, ביניהם היה אפשר למצוא את מכבי ת"א, מכבי חיפה ומכבי ראשל"צ.
"כל נציג קבוצה הגיע עם החלטה מהבית", סיפר גורם בדירקטוריון. "היו כאלה שידענו מההתחלה שהם מתנגדים אבל לא משיקולים כלכליים, אלא מסיבות אישיות ואגואיסטיות. אם ניקח לצורך העניין את מכבי אשדוד, שפשוט מעדיפה לסגור את הליגה בלי אלופה או יורדת כדי להישאר בליגת העל. אי אפשר להחליט החלטה כזאת קשה ודרמטית ולהתעסק רק בעצמך. המחויבות שלנו, מעבר להיותנו בעלי תפקיד בקבוצה מסוימת, היא לדאוג שיהיה במדינת ישראל כדורסל, אני שמח שבסופו של דבר קיבלנו את מה שכל כך ייחלנו אליו".
במהלך כמעט ארבע השעות של הישיבה כל אחד מהנוכחים אמר את דעתו. בכל פעם שניסו להגיע למעין החלטה שתוביל להצבעה סופית, התחילו עוד שיחות והתייעצויות, מה שלפעמים גם גרם לכמה מהנוכחים לעלות את הטון.
רמי נכח בישיבה מטעם הפועל ת"א, שהיה לאורך כל הדרך בעד החזרה, מה שהגדיל את חילוקי הדעות בתוך הקבוצה בזמן שידידיה רפפורט ישב בבית וקיווה שהעונה תיסגר. הפועל חולון ניסתה לדחוף בכל פעם מחדש לסיום העונה כדי להימנע מקטסטרופה כלכלית ומקצועית, מאחר שכל הזרים שוחררו, וגם ריצ'רד האוול שסיים חוזה.
במכבי ת"א לאורך כל הדרך לא תמכו בחידוש העונה, מאחר שהנזק הכלכלי שלה עומד על למעלה משבעה מיליון שקל, מה שיאלץ את הבעלים הפרטיים להכניס יד עמוק לכיס.
במהלך הישיבה, אחרי שהמתין לשמוע את רוב יושבי הראש, שמעון מזרחי פנה לנוכחים ואמר שלדעתו ההחלטה מהירה מדי. הוא טען שעדיין לא יודעים בדיוק מהן ההשלכות של פתיחת המשק, קבוצות לא יודעות מה המצב עם הזרים ומהי ההחלטה שלהם לגבי החזרה ועוד לא יודעים בוודאות על המצב הכלכלי והפיצוי ממשרד האוצר, והעדיף שיחכו כשבועיים עד לקבלת ההחלטה הסופית. דבריו הובילו ללא מעט צעקות. אולי זה קשור ואולי לא, אבל רק נניח את הפרט הזה כאן: ההחלטה הסופית של ראשי היורוליג על המשך המפעל תהיה ב-24 במאי – בעוד שבועיים ויומיים.
בסופו של דבר, כשהבינו שההחלטה חייבת להתקבל היום ואחרי שמינהלת הליגה התחייבה להגדיל את הסכום שתקבל כל קבוצה ל-550 אלף שקל, הכספים יתחילו לזרום מהטוטו והערוץ המשדר וכמובן תתקבל ההחלטה לגבי הפיצוי ממשרד האוצר כשיו"ר מינהלת הליגה צפוי להיפגש עד אמצע השבוע הבא עם ראש הממשלה בשיתוף עם משרד התרבות והספורט, הגיעו להצבעה.
בהצבעה 11 נציגים הצביעו בעד: הפועל ת"א, נס ציונה, הפועל ירושלים, עירוני נהריה, הפועל אילת, מכבי ראשל"צ וגלבוע/גליל, שמואל פרנקל ושלושת הדח"צים (משה ווינקרץ, דני בירן ואסי ברטפלד). ארבעה הצביעו נגד: הפועל חולון, מכבי אשדוד, מכבי חיפה והפועל ב"ש ושלושה נמנעו: מכבי ת"א והדח"צים עודד נחמן ונאור גלילי (נציג איגוד הכדורסל – מנכ"ל מכבי ישראל).
ישיבת מינהלת הליגה
צילום: עוז מועלם
מומלצים