"ניו יורק טיימס" בכתבה על צה"ל והקורונה: "הורגים אנשים, כעת מצילים חיים"
העיתון האמריקני סקר בהרחבה את הטכנולוגיות והפיתוחים של משרד הביטחון, והחמיא ל"הקמתו המהירה של כוח משימה לאומי". בפתח הידיעה נכתב כי "זרוע המחקר והפיתוח, שידועה באמצעים פורצי דרך להרוג אנשים ולפוצץ דברים, עוסקת כעת בהצלת חיים" - והשגריר דרמר תקף
העיתון האמריקני הנחשב "ניו יורק טיימס" פרסם כתבה מקיפה על מהלכיו של הצבא הישראלי במאבק נגד נגיף הקורונה. בידיעה ציינו לטובה את הטכנולוגיות המתקדמות, הפיתוחים החדשניים ושיתופי הפעולה הרב-תחומיים של מפא"ת עם רופאים, מדענים ותעשיות ביטחוניות, ואף החמיאו ל"כוח המשימה הלאומי שישראל הקימה במהרה".
עם זאת, אמירה שנכתבה בתחילת הידיעה עוררה ביקורת וזעם. "זרוע המחקר והפיתוח של משרד הביטחון הישראלי ידועה בדרכים פורצות דרך להרוג אנשים ולפוצץ דברים, באמצעות טנקים ומזל"טים, אולם המשימה שלה כעת היא להציל חיים", נכתב. שגריר ישראל בוושינגטון, רון דרמר, הגיב בטוויטר ותקף את העיתון: "ניו יורק טיימס, שקבר את השואה, ידוע בלשון הרע כלפי המדינה היהודית. כעת הוא עושה את אותו הדבר".
גאווה ישראלית: שבעה פיתוחים שמסייעים למאבק בקורונה
מכ"ם לחדר המיון: ייטול מדדים ללא מגע ויצמצם סיכוי להדבקה בקורונה
משבר הקורונה : סיקור נרחב ב-ynet
בהמשך הידיעה, כאמור, הוצגו הפיתוחים האחרונים שבהם צה"ל מעורב. "יריבויות מוסדיות וסחבת עלולות לעמוד בדרכה של תגובה מאוחדת ומהירה למשבר, אך ישראל הקימה במהרה כוח משימה לאומי", נכתב. "עשרות צוותים, מאות רופאים, מדענים, מהנדסים, פקידי ממשל וקצינים צבאיים פועלים למען אותן מטרות. המשימה הלאומית מקשרת לראשונה בין בתי החולים ומכוני מחקר, עם מגזר ההיי-טק הישראלי המפואר ועם התעשיות הביטחוניות - אלביט, התעשייה האווירית, ורפאל". בנוסף, שולבו ציטוטים של ראש מפא"ת, תא"ל (במיל') ד"ר דני גולד, וגורמים מקצועיים ישראליים נוספים מבתי החולים ברחבי הארץ.
"בישראל, אם יש משימה שצריך לעשות – זה כמו מלחמה", אמר גולד. "כולם עוזבים את מה שהם עושים, מתכווננים למשימה ועובדים עליה עם הרבה אנרגיות ויצירתיות".
בין היתר, צוין הניסוי של מפא"ת בשיתוף הסטארט אפ Vocalis Health מבית קרן aMoon, שבוחן אפשרות לזהות אנשים שחלו בקורונה באמצעות שינויים בקולם. עוד נכתב על פיתוח הבדיקה המבוססת על ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית לאיתור הנגיף בתאי אדם, מבית היוצר של בית החולים איכילוב בשיתוף משרד הביטחון וחברת Anyvision. הוזכר גם פיתוח של חברת TEMI לייצור רובוטים אישיים, שלפי הכתוב הם עוברים בימים אלה התאמות בידי רפאל ואלביט - כך שיוכלו לסייע בהובלת תרופות לחולי קורונה מבלי מגע של הצוותים הרפואיים לצד משימות נוספות.
עוד הוזכר הפיתוח של בית החולים סורוקה בשיתוף התעשייה האווירית: ה"קוקפיט" - מערכת בקרה לריכוז מידע על חולי קורונה מאושפזים. המערכת היא פרי פיתוח של מיקרוסופט ישראל, כאשר המידע מאוחסן בפלטפורמת הענן של מיקרוסופט Azure. המערכת נועדה לאפשר ריכוז מידע על החולים ולהקל על קבלת תמונת מצב מלאה של החולה, תוך צמצום החשיפה של הצוות הרפואי להידבקות.