שתף קטע נבחר

 

"מה הכי טוב בקורונה? ביטול המדורות"

השנה לא יהיו מדורות כיתתיות כדי למנוע התקהלויות, ונראה שהורים רבים מרוצים מההחלטה, אולם יש כאלו שדווקא מאוכזבים: "נהיה מאוד פוליטיקלי קורקט להיות נגד מדורות בל"ג בעומר", אומרת אמא לשלושה ילדים

הקורונה חסכה השנה להורים את הוויכוחים על מדורות ל"ג בעומר - כן לעשות, לא לעשות, במסגרת כיתתית או שכבתית, עם מפעיל או בלי ועוד אינסוף סוגיות ברומו של עולם. נראה שרוב ההורים מרוצים מה"חופש" שקיבלו מהרשימה הכיתתית של פיתות, חומוס וצלחות חד-פעמיות, אבל האם נאמץ את השינוי גם להמשך? תלוי את מי שואלים.  

 

"פחות כאב ראש לוועד כיתה"

"הסוד הגלוי של כל ועדי ההורים הוא שהמשבר הכי גדול של השנה מגיע בל"ג בעומר", אומרת עינת שגיא אלפסה, אמא לשני זוגות תאומים שמתנדבת באופן קבוע בוועד כיתה או בגן. "תמיד יש סיפור סביב איסוף העצים, רשימת הכיבוד, מי ישמור על השטח כדי שאף כיתה אחרת לא תשתלט עליו, כיצד משגיחים על הילדים מפני האש והאם עושים מדורה כיתתית או שכבתית.

 

"בשנים האחרונות אני משתדלת לשכנע את שאר חברי הוועד להפוך את המדורה לפיקניק בפארק או בגינה השכונתית. מקסימום אנחנו עושים מנגל או איזה סאג' עם פיתות. השנה, כשכולם התחילו לכתוב מה הדברים הטובים שהקורונה לימדה אותם - שתקתי. עכשיו סוף-סוף גם אני יודעת: הדבר הטוב שהקורונה הביאה איתה הוא ביטול המדורות. פחות כאב ראש לוועד ופחות זיהום סביבתי".

 

מדורה (צילום: shutterstock)
"תמיד יש סיפור סביב רשימת הכיבוד"(צילום: shutterstock)

"אחת החוויות הכי מפחידות"

אולגה אברמוב, אמא לארבעה ילדים, שמחה מאוד על ביטול המדורות: "החזרת אותי לכיתה א' של הבכור שלי - ילד עם הפרעות קשב, אימפולסיביות ול"ג בעומר. אלוהים ישמור. אחת החוויות הכי מפחידות שהיו לי. כל ההורים מקשקשים ואני בהתקף לב, שלא יתקרב מדי לאש, שלא ייכנס לעימות עם ילדים. שמחה שאין השנה מדורות. אמנם עברו עשר שנים מאז אבל הטראומה נשארה".

 

"הבעיה היא ההורים"

"בספר עברית של כיתה ב' הייתה השבוע משימה בסגנון - 'בטח כבר יצא לך לבלות במדורה. ספר על החוויה'", מספר רונאן קפלן, אב לשתי בנות, "הבת שלי כתבה, 'מעולם לא הייתי במדורה, וזה בגלל איכות הסביבה. השנה גם יש קורונה וביטלו את כל המדורות'. אני מאמין שהילדים שלנו סתגלנים ומבינים את הסיטוציה. הבעיה תמיד זה ההורים שמתעקשים - 'חייבים מדורה למען היהדות/חוויית הילדות/גבריות מתפרצת'".

 

קראו עוד:

הדרך הכי מקורית להעסיק ילדה בת שלוש

יום בחיי אמא ל-4: "משדרת עסקים כרגיל"

"אנשים נלחצו כי לא מצאנו שם לילד"

 

הדבר הכי טוב שהביאה איתה הקורונה

יערה די סגני, אמא לשני ילדים, חושבת של"ג בעומר בלי מדורות זה הדבר הכי טוב שהביאה איתה הקורונה. "עכשיו צריך רק לחשוב איך להעלים את המפגע הזה לצמיתות, גם בלי מגפה", היא מוסיפה. "גם אני הייתי בעוונותי בוועד ההורים וניסיתי להקטין את רוע הגזירה באמצעות מדורה שכבתית במקום שלוש מדורות כיתתיות, ואז הגיעו המריבות עם הורים לילדים שהדליקו מיני-מדורות סביב המדורה הראשית, ללא פיקוח או בקרה כמובן. כבר אמרתי שעדיף בלי מדורות?" 

 

גם מתי כהן, אמא לשלושה ילדים, שמחה על ביטול המדורות. "אני מאושרת", היא אומרת. "החג הזה הוא זוועת עולם. הסיוט הזה לעמוד ליד המדורה עם הרגליים בחול קוצני וג'יפה, לרוץ ממדורה למדורה כי הילדים במקומות שונים, כל הארגון והסירחון שנמשך כמה ימים לאחר מכן".

 

משחקים במקום מדורות

אורית פרידמן, אם לשלושה ילדים, כבר מזמן הבינה שכדאי למצוא חלופות אטרקטיביות למדורות. "הייתה שנה אחת נפלאה, שבה עשינו משחק ל"ג בעומר לכל הכיתה", היא מספרת. "הילדים היו בכיתה ג', הזמנו אותם לחורשה שבשכונה בשבע בערב. התחלנו בפיקניק וכסיימנו לאכול ההורים והילדים התחלקו לקבוצות, הלכו עם פנסים ועשו משימות בעשר תחנות שונות.

 

"המצאנו לבד את התחנות, והן התאימו לכיתה: הקלטת סרטון למורה שהרגע ילדה, חיבור תאריכי ימי הולדת, המצאת מורל לכיתה, חידות שקשורות בשמות הילדים ועוד. הכל היה 'ממותג' ל"ג בעומר".

 

פעילויות לל
משימות עם ההורים(צילום: אלבום פרטי)

הם סיימו את הערב ב"מדורה" בכוס עם ממתקים בצבעי האש. "היה מושלם", היא אומרת. "ממש אין צורך בלהבות ענק. זה נהיה תחרות סטייל אמהות משקיעות, אבל בקטע מצ'ואיסטי והרסני הרבה יותר".

 

אחת החידות (צילום: אלבום פרטי)
אחת החידות(צילום: אלבום פרטי)

"מאוד פוליטיקלי קורקט להיות נגד מדורות"

אבל לא כל ההורים שמחים מביטול המדורות. "אצלי זה הפוך", אומרת בטי ברק, אמא לשלוש בנות. "הצטרפתי השנה לוועד בשביל לארגן מדורה. הבת שלי בכיתה ג' ומאז הגן הם חוגגים בלי מדורה. הבטחתי לה שהשנה אמא תהיה בוועד ותהיה מדורה! אז זהו שלא. לקורנה חוקים משלה".  

 

גם גל ברקן, אם לשלושה ילדים, מצטערת על ביטול המדורות. "המסורת של קומזיץ היא חלק מהישראליות השורשית", היא אומרת. "אני לא מדברת על מסורת דתית בכלל, אלא על אש מתפצפצת, תפוחי אדמה שחורים וגיטרה. המדורה היא מדורת השבט. כמה מהחוויות האדירות ביותר בילדות שלי ושל הילדות שלי קשורות במדורות".

 

לדבריה, "יש משהו בהתחברות הזו לכוח טבע שיכול להיות אדיר אבל גם זעיר, הרסני אבל גם מועיל. רק מי ששכחו איך זה להיות ילדים רוצים בשם איזו אג'נדה מונפצת לבטל מדורות. אני רוצה לשמוע שכל אבירי איכות הסביבה ממחזרים כמו שאנחנו ממחזרים בבית. נוסעים במשותף כדי לחסוך בשריפת דלק ולא משתמשים בכלי פלסטיק.

 

"כרגע זה פשוט מאוד פוליטיקלי קורקט להיות נגד מדורות, כששריפה זה הדבר היחיד שטבעי. אם ממש רוצים, אפשר לשרת גם את איכות הסביבה וגם שיהיו מדורות. אפשר לקבץ שכבה או בית ספר שלמים למדורה אחת, ולא למנוע מהילדים שלנו את העונג הזה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא צריך לרוץ ממדורה למדורה
צילום: shutterstock
מומלצים