שתף קטע נבחר

 

שר המשפטים: אפנה למבקר שיבדוק את הנעשה בפרקליטות

רגע לפני שיעזוב את המשרד, מתכוון אמיר אוחנה להיפגש עם מבקר המדינה אנגלמן: "פרקליט מדינה לשעבר (ניצן) נכנס למערכות משרד המשפטים, לכאורה בניגוד לחוק". שי ניצן מגיב: "טענה מופרכת לחלוטין שמהווה חלק ממסע הדה-לגיטימציה"

שר המשפטים אמיר אוחנה מסר שייפגש מחר בבוקר (יום א') עם מבקר המדינה מתניהו אנגלמן וידרוש ממנו לפתוח בבדיקת הנעשה בפרקליטות המדינה. "אם מבקר המדינה יימנע מלבצע את הבדיקה, אשקול הקמת ועדת בדיקה ממשלתית לבדיקה כוללת של כל הטענות החמורות המתרבות ונערמות", כתב אוחנה בפוסט שפרסם.  

אמיר אוחנה ומתניהו אנגלמן (צילום: אבי מועלם, עמית שאבי)
המבקר מתניהו אנגלמן (מימין) והשר אמיר אוחנה(צילום: אבי מועלם, עמית שאבי)
 

לנוכח העימותים חסרי התקדים שהתחוללו בין היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לבין ממלא מקום פרקליט המדינה לשעבר דן אלדד, כתב אוחנה: "אם הכל יעבוד כמוכנן, אסיים השבוע את כהונתי כשר המשפטים. זמן סיכומים עוד יגיע, אבל אני עוזב בדאגה גדולה. הגעתי לתפקיד עם הרבה ידע על מערכת המשפט, כמי שעסק בתחום וספג לא מעט שעות בית משפט ופרקליטות. הגעתי מודאג - אני עוזב הרבה, הרבה, ועוד כמה פעמים הרבה יותר מודאג.

 

לטענת השר מהליכוד, "רבים שקדמו לי זיהו במערכת המשפט חולי, נקמנות, היעדר שקיפות, ריקבון ועוד שלל תארים. אבל מה שחושפים כמה עיתונאים אמיצים בעת האחרונה, ראו למשל מה שחושפת בימים האחרונים העיתונאית אילה חסון, אמור להיות רעידת אדמה של ממש. אם הדברים לא היו משרתים את אג'נדת 'רק לא ביבי', אין לי ספק שכך גם היה. יש במערכת גם אנשים המכירים באמור לעיל, אך יש פחד גדול ואימה לתת לדברים פומבי".

 

חסון פרסמה אתמול בתוכניתה ברשת דברים משיחה אסורה בפרסום כחלק מפרשת הרפז ב-2010, בין מנדלבליט, שהיה אז הפרקליט הצבאי הראשי, והרמטכ"ל גבי אשכנזי. עוד היא פרסמה על כך ששי ניצן, שפרש מתפקיד פרקליט המדינה בדצמבר, נראה מחובר למערכת המחשוב הפנימית בחודש שעבר, יותר משלושה חודשים לאחר פרישתו.

ארכיון אביחי מנדלבליט שי ניצן (צילום: מוטי קמחי)
פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן, לצד היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט(צילום: מוטי קמחי)
 

 

"כל מי שעיניו בראשו רואה את הירידה חסרת התקדים באמון הציבור בפרקליטות ובייעוץ המשפטי לממשלה, ורק מי שהדבר איננו מדאיג אותו יכול להתעלם מכך", הוסיף אוחנה. "זה היה צריך להיות בראש ובראשונה אינטרס של מי שמערכות אכיפת החוק והמשפט יקרות ללבו - ובראשם היועץ המשפטי לממשלה - לבצע בהן בדיקה מקיפה, כוללת ושקופה לעיני הציבור. לחזק את אמון הציבור במערכות. לצערי זה לא קורה".

 

לדברי אוחנה, "המערכות נגועות עמוק מדי בניגודי עניינים, בקשרים אישיים, קליקות ושיקולים זרים המונעים זאת. החשדות הולכים ומתרבים, אבל היום גם אין פרקליט מדינה שיבדוק אותן. בינתיים, יש פרקליט מדינה לשעבר שנכנס למערכות משרד המשפטים, לכאורה בניגוד לחוק. על כן החלטתי להיפגש מחר בבוקר עם מבקר המדינה ולבקש ממנו להיכנס לעובי הקורה". 

 

את הסיבה לפנייה למבקר הסביר אוחנה: "אין גורם אחר שיכול לקיים בקרה כוללת ואפקטיבית על הרעות החולות שבמערכת. לנציב הביקורת על הפרקליטות, אדם שיש לי הערכה רבה מאוד אליו - השופט רוזן - אין את הסמכויות בחוק לבצע זאת". 

 

 

פברואר: אוחנה קורא למנדלבליט להתיר את פרסום ההקלטות

פברואר: אוחנה קורא למנדלבליט להתיר את פרסום ההקלטות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאז מינה אותו ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר המשפטים לפני כשנה, ניהל אוחנה מאבק תקיף מול הפרקליטות, ותקף את "הפרקליטות שבתוך הפרקליטות", הפועלת לדבריו ממניעים זרים ותופרת תיקים לאישי ציבור.

 

לאחרונה נסוב המאבק בעיקר סביב איוש משרת ממלא מקום פרקליט המדינה אחרי פרישת ניצן - אוחנה דחה את מועמדיו של מנדלבליט ובחר באלדד, בניגוד מפורש לעמדת היועץ המשפטי לממשלה. אף שביקש להאריך את כהונתו הזמנית של אלדד, בג"ץ הוציא צו ביניים שמנע את הצעד, ובינתיים מכהן מנדלבליט עצמו כממלא המקום.

 

מהפרקליטות נמסר: "השיחה בין אשכנזי למנדלבליט שאליה התייחסו הפרסומים של אילה חסון, הייתה אחת ממספר שיחות שעליהן נחקר מנדלבליט בשעתו. במהלך חקירתו של מנדלבליט, בזמן השמעת השיחה, התברר לראשונה כי ההקלטה נעשתה על אף שאשכנזי הורה למזכירתו להפסיק את ההקלטה האוטומטית, הוראה שהפכה את השיחה להאזנת סתר. משכך הורתה הפרקליטה המלווה שלא לעשות שימוש בהקלטה זו מאותו רגע ואילך, ולשים את ההקלטה והתמליל במעטפה סגורה, בהתאם לחוק האזנת סתר".

 

עוד נמסר, כי "בניגוד לפרסומים שונים, כל הנוגעים בדבר סברו בשעתו כי אין אפשרות משפטית לפנות לבית המשפט על מנת לעשות שימוש בשיחה במסגרת החקירה, מאחר שזו אפשרות שקיימת רק לגבי עבירות מסוג פשע חמור. החקירה לא עסקה בעבירות מסוג זה. הפרסומים במהלך סוף השבוע האחרון הם מעוותים ואינם משקפים את התוכן ואת הדברים כהוויתם. מכל מקום, אנו שבים ומבהירים כי פרסום תכנים כאלה ואחרים מתוך האזנת סתר הוא עבירה פלילית".

 

פרקליט המדינה לשעבר, שי ניצן, הגיב לטענות שנכנס למערכת משרד המשפטים בניגוד לחוק: "טענת שר המשפטים אוחנה, שייחס לי פעולה שלא כחוק, היא מופרכת לחלוטין ומהווה חלק ממסע הדה לגיטימציה המתמשך שלו כלפיי וכלפי פרקליטות המדינה, המונע משיקולים זרים וברורים. למותר לציין, שהשר אוחנה לא פנה אלי לקבל התייחסותי לטענה מופרכת זו לפני שפרסם ברבים את האשמותיו".

 

לדבריו, "העובדות בנושא הן פשוטות: בשלושת החודשים שלאחר תום כהונתי כפרקליט המדינה נותרתי עובד המשרד בחופשה. בתקופה זו המחשב האישי שלי נשאר ברשותי וגם כתובת המייל המשרדית המשיכה לשמש אותי. מדובר בפרוצדורה מקובלת לעובדים בחופשה והיא נעשתה בתיאום עם הגורם המוסמך. מאחר שבתום התקופה שהיתי בבידוד, המחשב הוחזר פיזית למשרד ב-6 באפריל. בכל התקופה מאז סיום כהונתי כפרקליט המדינה ועד החזרת המחשב למשרד, עשיתי שימוש רק במייל האישי שלי ולא נכנסתי לכל מאגר מידע משרדי כלשהו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
שר המשפטים אמיר אוחנה
צילום: שאול גולן
מומלצים