עם די ג'יי ואלכוהול: כאלפיים במסיבת מחאה בתל אביב
אנשי חיי הלילה חברו לעצמאים, שכירים, מסעדנים וסטודנטים - וקיימו "מסיבת מחאה" נגד המצוקה הכלכלית: "להתחיל להתייחס לצעירים". כ-2,000 מפגינים השתתפו באירוע, שלפרקים נראה כמו מסיבה באישור המשטרה חרף הנחיות הקורונה
המצוקה הכלכלית בזמן משבר הקורונה פגעה ברבים, והלילה (שבת) הם התאחדו למסיבת מחאה בהשתתפות כ-2,000 מפגינים בפארק צ'ארלס קלור שבתל אביב. איגוד הלילה, עצמאים, שכירים, מסעדנים וסטודנטים חברו יחדיו, כשעל הבמה ניגנו די ג'ייז מוכרים ובין לבין נאמו מארגני המחאה. הרוקדים התקשו לשמור על הנחיות הריחוק החברתי - והמחאה נראתה כמסיבה באישור המשטרה.
גל פישר, ממארגני המסיבה, אמר כי "ענף חיי הלילה מעסיק יותר מ-200 אלף צעירים, והגיע הזמן לראות אותנו לשמוע אותנו. צריך להבין את המצוקה של הענף ואת מצוקת הצעירים שלא נכללים באף אסטרטגיית יציאה".
פישר הוסיף שהוא מבין את הבעייתיות שבפתיחת הברים והמועדונים, לאור איסור ההתקהלות, והסביר כי הדרישות הן קבלת סיוע. לדבריו, "צריך להתחיל להתייחס לצעירים, להקים משרד ממשלתי שיעסוק בהם ויבנה חבילות סיוע. שיישבו ביחד איתנו ויבנו מטה צעירים חדש שיהיה חלק מקבלת ההחלטות".
המסר המרכזי של מארגני המחאה ואיגוד הלילה הוא שעסקי הלילה היו הראשונים להיסגר והאחרונים להיפתח, ללא קבלת סיוע או תמיכה מהמדינה. לטענתם, "200 אלף עובדי הלילה לא רוצים להתעורר בבוקר. מלצרית, ברמן, נהג מונית, בעל בר או מועדון, צלם, אחמ"ש, זמרת, יח''צנית, טבח, מארחת, די ג'יי, תאורן, איש תחזוקה ועוד עשרות משרות ותקנים - שרשרת אנושית שלמה וענקית שנפלה ב-100% הכנסות בגלל משבר הקורונה. אלה אנשים שלא יכולים לגמור את החודש ולחיות בכבוד, שלא נדבר על העתיד שנעלם ברגע אחד. זה הקול של כולנו".
קהל הרוקדים לא הקפיד ברובו על הנחיות הריחוק החברתי, חרף קריאות מארגני המחאה ולמרות נוכחות המשטרה במקום. למעשה, המחאה שנועדה להציף את מצוקת אנשי חיי הלילה נראתה יותר כמו מסיבה המונית באישור משטרת ישראל - בזמן שהנחיות משרד הבריאות אוסרות על קיום מסיבות, אך מתירות הפגנות.