שבועיים לפתיחת משפט נתניהו: מנדלבליט על הכוונת
בצמרת הפרקליטות מעריכים כי תומכי ראש הממשלה יחריפו את המתקפות על היועמ"ש, בעיקר ברשתות החברתיות, ככל שיתקרב מועד המשפט. גורם בכיר: "מקורבי נתניהו ינסו להפוך את היועמ"ש ממאשים לנאשם"
בצמרת הפרקליטות מעריכים כי תומכי ראש הממשלה בנימין נתניהו יחריפו את המתקפות על היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ככל שיתקרב מועד משפטו של ראש הממשלה - בעיקר באמצעות הרשתות החברתיות. "מקורבי נתניהו ינסו להפוך את היועמ"ש ממאשים לנאשם", אמר בסוף השבוע גורם בכיר בפרקליטות.
בית המשפט העליון, שהיה יעד למתקפות מקורבי נתניהו, פסק ביום רביעי שנתניהו יוכל להרכיב את הממשלה. אחרי שהממשלה תקום, יתפנה ה"בייס" של ראש הממשלה, בניצוח מקורביו, ליעד הבא - 24 במאי, מועד תחילת משפטו של נתניהו בבית המשפט המחוזי בירושלים.
"מטרת ראש הממשלה היא להגיע למשפט כאשר מצמידים 'אות קלון' למנדלבליט, כאילו הוא עצמו עבריין, שכפרקליט צבאי ראשי בזמן פרשת הרפז פעל למען הרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי. על פי הנרטיב הזה, מנדלבליט יוצג כמי שאינו ראוי להנהיג את התביעה נגד נתניהו", הוסיף הגורם בפרקליטות.
בצמרת הפרקליטות אמרו כי ברשתות החברתיות, המהוות פלטפורמה חלופית לעיתונות הרגילה המתנהלת תחת מגבלות של אתיקה, מועבר מידע חלקי ומגמתי בניסיון להטות את העובדות ולהעביר את המיקוד להאשמות נגד מנדלבליט במקום להתמקד באישומים נגד נתניהו. "על בסיס זה ח"כים ושרים מסוימים מהליכוד קוראים ליועץ להתפטר", אמרו בפרקליטות. "בשבוע שעבר היה זה ח"כ שלמה קרעי מהליכוד".
הם הזכירו כי מנדלבליט התריע כבר בנובמבר 2018. "אני יודע שהמאמצים לעשות דה-לגיטימציה לעבודת פרקליטות המדינה, ולעבודתי כמי שיעמוד בראש התביעה הכללית, רק ילכו ויתעצמו", אמר אז מנדלבליט.
גם בליכוד לא פספסו את ההזדמנות ומיד עם צאת השבת החלה המתקפה על היועץ: "הדברים מלמדים עד כמה חמור מצבה של מערכת אכיפת החוק בישראל", אמרה השרה מירי רגב, המקורבת מאוד למשפחת נתניהו, "הגיעה העת לפתוח מחדש את פרשת הרפז ולמצות את החקירה עד תום. הגיע הזמן לנער את מערכות אכיפת החוק, הגיע הזמן שמערכות אכיפת החוק יבינו שהן לא מעל החוק".
במקביל, השר אמיר אוחנה, שיעזוב את משרד המשפטים עם השבעת הממשלה החדשה, הבהיר אמש שאינו מתכוון לפנות את לשכתו בדממה. אוחנה מסר שייפגש הבוקר עם מבקר המדינה מתניהו אנגלמן וידרוש ממנו לפתוח בבדיקת הנעשה בפרקליטות המדינה. "אם מבקר המדינה יימנע מלבצע את הבדיקה, אשקול הקמת ועדת בדיקה ממשלתית לבדיקה כוללת של כל הטענות החמורות המתרבות ונערמות", כתב אוחנה בפוסט שפרסם.
דיון נוסף במימון הוצאות המשפט
ביום רביעי הקרוב תתכנס ועדת ההיתרים שליד מבקר המדינה לצורך קיום דיון מחודש בבקשת פרקליטיו של ראש הממשלה לאשר לו לקחת הלוואה לצורך מימון הוצאותיו המשפטיות. הפרקליטים שפנו בשמו של נתניהו לפני כחודשיים, אומדים את הוצאותיו המשפטיות בינתיים בסכום של 10 מיליון שקל.ועדת ההיתרים אישרה לפני כמה חודשים לנתניהו לקחת הלוואה בסכום של שני מיליון שקל, בתנאי השוק, מהמיליונר ספנסר פרטרידג'. הוועדה בראשות השופטת המחוזית בדימוס חוה מוניץ הודיעה כי לאחר בחינת טיעוני באי כוחו של ראש הממשלה, היא סבורה שהצביעו על שינוי נסיבות משמעותי, לאחר שבקשתו נדחתה בעבר.
בחודש יוני אשתקד ניתנה החלטת הוועדה למתן היתרים (שפעלה אז בהרכב שונה) במסגרתה נדחתה בקשת ראש הממשלה להתיר לו לקבל מימון להוצאותיו המשפטיות כתרומה מנתן מיליקובסקי, בן דודו, ומחברו הקרוב פרטרידג'. הבקשה נדחתה בין השאר היות שנתניהו לא מסר מידע על מצבו הפיננסי כבקשת הוועדה.
עתה סבורה הוועדה ששינויי הנסיבות המשמעותיים באים לידי ביטוי בעצם הגשת שלושת כתבי האישום נגד נתניהו, אליהם צורפה רשימה של מאות עדים ויותר מאלף קלסרים של חומרי חקירה.
בימים הקרובים יקבל היועמ"ש החלטה האם להמליץ לבית המשפט לאפשר שידור חי מפתיחת משפטו של ראש הממשלה. מסתמן שהיועץ יתמוך בבקשה, שהוגשה על ידי כלי התקשורת, בשני תנאים: הסכמת הנאשמים בתיק, ובראשם נתניהו, והגבלה לדיונים ששידורם לא יפגע בהליך הפלילי. ההערכה היא שבית המשפט שאליו הופנתה הפניה ישקול את עמדות שני הצדדים בטרם יחליט.