שתף קטע נבחר

 

השופטים קבעו: משפט נתניהו לא יועבר בשידור חי

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את הבקשה לאפשר להעביר בשידור חי את דיון פתיחת המשפט בתיקי 1000, 2000 ו-4000, שבהם מואשם בין היתר ראש הממשלה נתניהו. לאולם תותר כניסה של נציג אחד מטעם צוות ההגנה של כל נאשם

מליאת הכנסת אישור חוק הרוטציה (צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)
בנימין נתניהו(צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת)

 

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה הערב (יום א') את הבקשה מטעם כמה כלי תקשורת להעביר בשידור חי את דיון פתיחת המשפט בתיקי 1000, 2000 ו-4000, שבהם מואשם בין היתר ראש הממשלה בנימין נתניהו. הדיון צפוי להתקיים ב-24 בחודש בשעה 15:00.

 

לצד זאת, קבעו השופטים כי בשל מגבלות הקורונה, תותר כניסה של נציג אחד של צוות ההגנה של כל אחד מהנאשמים - שאול ואיריס אלוביץ', נוני מוזס ונתניהו. במקביל, הדיון ישודר במעגל סגור לשני אולמות סגורים.

 

הבקשה הוגשה בעקבות העברת הדיונים בבג"ץ בנוגע להטלת הרכבת הממשלה על נתניהו ובנוגע להסכם הקואליציוני עם כחול לבן בשידור חי.

 

הדיונים בבג"ץ בנוגע להסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן    (צילום: לע"מ)

הדיונים בבג"ץ בנוגע להסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן    (צילום: לע"מ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לקראת פתיחת המשפט, מעריכים בצמרת הפרקליטות כי תומכי ראש הממשלה יחריפו את המתקפות על היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בעיקר באמצעות הרשתות החברתיות. "מקורבי נתניהו ינסו להפוך את היועמ"ש ממאשים לנאשם, אמר בסוף השבוע גורם בכיר בפרקליטות.

 

בצמרת הפרקליטות אמרו כי ברשתות החברתיות, המהוות פלטפורמה חלופית לעיתונות הרגילה המתנהלת תחת מגבלות של אתיקה, מועבר מידע חלקי ומגמתי בניסיון להטות את העובדות ולהעביר את המיקוד להאשמות נגד מנדלבליט במקום להתמקד באישומים נגד נתניהו. "על בסיס זה ח"כים ושרים מסוימים מהליכוד קוראים ליועץ להתפטר", אמרו בפרקליטות. "בשבוע שעבר היה זה ח"כ שלמה קרעי מהליכוד".

 

נזכיר כי ראש הממשלה נתניהו פנה בספטמבר האחרון ליועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט וביקש ממנו לערוך את הליך השימוע בשידור חי. "הגיע הזמן שהציבור ישמע גם את הצד שלי", אמר אז נתניהו. "אחרי שלוש שנים של מבול של הדלפות מגמתיות, חלקיות, הגיע הזמן שהציבור ישמע את הכול בצורה שלמה ומלאה - ללא מתווכים, ללא צנזורים וללא מעוותים. אלה הדברים שנותנים ביטחון לציבור".

 

עוזרו הבכיר של היועץ גיל לימון השיב בטון חריף מאוד לבקשה: "שום שימוע בעניינו של אף חשוד לא מתקיים ולא התקיים מעולם באופן פומבי, לא למותר להזכיר לעניין זה את עקרון השיוויון בפני חוק המחייב גם בתיקי החקירה המדוברים". בביקורת על המהלך שיזם נתניהו קבע עו"ד לימון: "מוטב היה אם חלף העלאת בקשות סרק כגון דא בקשר להליך השימוע אשר אתם יודעים היטב שלא יתקבלו הייתם פועלים לקיים את ההנחיות המחייבות בהליך זה. בפרט - העברת עיקרי טיעון מנומקים ומפורטים עובר למועד השימוע, אשר נועדו לסייע בקיום הליך שימוע ענייני, יסודי ומעמיק".

 

בעניין שידור המשפט, היועמ"ש התכוון לתמוך בבקשה, כל עוד הנאשמים, ובראשם נתניהו, היו מסכימים לדבר, וכן הגבלה לדיונים, ששידורם לא יפגע בהליך הפלילי. המשפט אמור היה להיפתח ב-17 במרץ, אולם בשל צמצום פעילות בתי המשפט לאור מגפת הקורונה, הוא נדחה ל-24 במאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים