תושב עוטף עזה הורשע במגע עם סוכן חוץ, זוכה מסיוע לאויב
לפי פסק הדין, מיכאל פרץ, תושב מועצת אשכול, הבריח לסוחר פלסטיני בעזה סחורה שלגביה נדרש היתר מיוחד. אותה סחורה הגיעה לידי חמאס לאחר "צוק איתן". הוא זוכה מהסעיף החמור של סיוע לאויב במלחמה. פרקליטיו: "בורג קטן במדינת ישראל שסוחרת מידי יום עם חמאס"
אישום: ישראלים הבריחו חומרי גלם ששימשו את חמאס
כתב אישום חמור נגד פרץ ושני נאשמים נוספים הוגש במרץ 2015, בגין הברחה לרצועת עזה של סחורה ששימשה לשיקום תשתית המנהרות והתעצמות חמאס לאחר מבצע "צוק איתן". כתב האישום זעזע את התושבים בעוטף עזה, על רקע העובדה שהנאשם הוא תושב האזור.
על פי כתב האישום, פרץ עסק במסחר, אריזה ושינוע סחורות לרצועת עזה. על פי הנטען, ניסה פרץ להבריח לעזה סחורה שהעברתה הייתה טעונה תיאום או היתר, במטרה למנוע הכנסת ציוד העלול לסייע לארגון הטרור חמאס במלחמתו בישראל. בין השאר מדובר בסחורות כמו מתכות, מוטות ולוחות, ציוד חשמלי ואלקטרוני, ציוד תקשורת וחומרי גלם ותעשייה שונים שהועברו לרצועה בהזדמנויות רבות.
לטענת התביעה, פרץ ידע כי אחד הסוחרים העזתיים מעביר את הסחורה שסופקה לחמאס, ואף הוזהר בנוגע לכך. למרות זאת, הוא לא נרתע למהמשיך ולהבריח סחורות דרך מעבר כרם שלום לרצועת עזה לידי אותו סוחר פלסטיני, בהיקפי מסחר גדולים. לשם כך, נטען, הוא הסווה את הסחורה, קיבל תשלום במזומן, העלים מרשויות המס עסקאות בשווי 8 מיליון שקלים, וכל זאת בזמן שהוא הוגדר פושט רגל והונה את נושיו. לפי התביעה, הוא לא ניהל ספרים כחוק, הנפיק חשבוניות פיקטיביות, רשם הוצאה כוזבת בספריו, ניכה מס תשומות שלא כדין, הפר חובות ואיסורים שחלו עליו כפושט רגל, הונה נושים והלבין הון.
בית המשפט: ההודאה במשטרה נמסרה מרצון חופשי
"הנדון החל לומר שידע שאוסמה זוערוב מוכר סחורה לפעילי טרור ועם זאת המשיך להעביר לו סחורה למטרות רווח אישי", נטען בתביעה. במהלך עדותו בבית המשפט, התייחס פרץ לעובדה שאמר בחקירתו במשטרה כי עשה את מעשיו לשם הרווח כספי, כשחוקריו שאלו מדוע המשיך להעביר לאותו סוחר סחורה אם ידע שהוא מעורב בהעברת ציוד לארגוני טרור.
"לאחר שבית המשפט חוזר על השאלה ושואל אותי ביחס לדברים שלכאורה אמרתי, אני משיב שבהכל כתוב שאני אמרתי - מפי לא יצאו דברים כאלה", אמר בעדותו בפני בית המשפט, "נכתבו דברים שלא אמרתי. לאחר שמוצצים לי את הדם. דברים כאלה לא נאמרו מפי. אם אמרתי שהפעילות היא לרווח כספי, זו הפעילות שאני עובד - היא לרווח כספי, לא רווח כספי לארגוני טרור".
בית המשפט קיבל את עמדת הפרקליטות ודחה את טענותיו של פרץ ביחס לקבילות הודאתו במשטרה. בית המשפט ציין, כי "הדברים נמסרו מפיו מרצון חופשי וללא שהופעל עליו לחץ שאינו במסגרת החוק". כמו כן, דחה בית המשפט את טענותיו של פרץ להגנה מן הצדק. לצד הרשעתו במרבית האישומים והעבירות בכתב האישום, זיכה כאמור בית המשפט את הנאשם מהעבירה של סיוע לאויב במלחמה וממספר עבירות נוספות.
עורכי הדין עדי קידר ויובל קינן, שייצגו את פרץ, מסרו כי בכוונתם לערער על הכרעת הדין: "אנו מברכים על הזיכוי מעבירת הסיוע לאויב שכזכור העונש בצידה הינו מאסר עולם או מיתה. הזיכוי הוא תחילתו של מסע הלבנת התיק שבראשיתו היה בטחוני ואט אט מקבל את הגוון המסחרי שבו ,שהרי עסקינן בסופו של יום בבורג קטן במדינת ישראל שסוחרת מידי יום עם חמאס באופן בו היא מספקת את צרכיהם של תושבי עזה. אין מדובר בנשק או ציוד לחימה.
"בצד זאת אנו מיצרים על ההרשעה בעבירות הנוספות ובטוחנו כי בית המשפט העליון יתערב בעתיד, שכן הפרשה מוכרת לו מתיקים מקבילים".