שתף קטע נבחר

 

לא חוזרים לבית הספר - כי אי אפשר לשטוף ידיים

מאות תלמידים מהפזורה הבדואית לא חזרו לספסל הלימודים, בגלל שבית הספר לא מחובר למים כבר שנים, והילדים לא יכולים לשמור על היגיינה בסיסית. יו"ר ועד ההורים: "העובדים צריכים להתאפק ולא ללכת לשירותים. זה עצוב". משרד החינוך: "זה באחריות המועצה המקומית"

 

בית ספר יסודי תל ערד (צילום: חיים הורנשטיין)
בית ספר תל ערד שבנגב (צילום: חיים הורנשטיין)

 

כ-650 תלמידים, מגן ילדים עד כיתה ט', שלומדים בבית הספר "תל ערד" בפזורה הבדואית שבנגב, לא חוזרים לבית הספר כבר יומיים, מכיוון שאין ביכולתם לקיים את הוראת משרד הבריאות - ולשטוף ידיים. כבר שנים שההורים זועקים על כך שאין לבית הספר חיבור הולם לתשתית ולמצרך הבסיסי ביותר - מים. לפי המתווה של משרד החינוך, חצי מהתלמידים בבית הספר יכולים היו לחזור וללמוד.

 

כיוון שאין להם תשתית מתאימה לקיום הלימודים החליטו ההורים שלא לשלוח את ילדיהם לבית הספר ולגנים. עלי אלנבארי, יושב ראש ועד ההורים, הסביר: "זה מצב אבסורדי. אפילו העובדים בבית הספר צריכים לעבוד ולהתמודד ימים שלמים בלי מים, להתאפק ולא ללכת לשירותים. מבקשים מהם לעבוד בתנאים לא סבירים. אז לבקש מילדים להתמודד עם המצב הזה?".

 

בית ספר תל ערד ()
בית ספר תל ערד

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לדבריו, "לשלוח ילדים למקום בלי גישה למים ובלי אפשרות לשטוף ידיים, במיוחד במצב הזה של הקורונה, זה ממש לסכן אותם. זה לא בא בחשבון. משרד הבריאות מבקש כל חצי שעה לנקות ידיים והם לא יוכלו לעמוד בזה או בכלל בסטנדרטים של היגיינה. התפלאתי שמשרד הבריאות לא נקט עמדה בנוגע לזה. פניתי אליהם וזרקו אותי מאחד לשני ולאף אחד לא הייתה תשובה. שוב מגלגלים את הנושא מאחד לשני כמו כל הזמן ובינתיים הילדים נשארים בלי פתרון, זה עצוב".

 

בעיית אספקת המים היא לא חדשה בבית הספר. ראש מועצת אל קסום, סלאמה אל אטרש, סיפר כי בית הספר נמצא בשטח בו אסור למועצה לבצע עבודות תשתית. בית הספר הוקם בשנת 2000 והיה מחובר למים דרך תושב פרטי. "בית ספר לא צריך להיות מחובר למים בצורה כזו והוא לא צריך להיות תלוי באף אדם פרטי", אומר אל אטרש. "המשכנו עם זה כדי שנוכל לפתוח את הלימודים, אבל לחץ המים היה לא אחיד ולפני הקורונה היו כמה ימים ללא מים. אני חושב שלא צריך להעניש את הילדים בגלל שהם חיים בפזורה וחייבים לחבר את בית הספר למים. אני פונה למשרד הפנים ולרשות הבדואים שיעזרו עם זה. אנחנו עושים את כל המאמצים מול משרדי הממשלה השונים, זה מצב לא נורמלי. זה לא קיים בשום מקום בעולם. אני חושב שגם לילדים אלו מגיע לקבל את הטוב ביותר".

 

מהרשות להסדרת התיישבות הבדואים בנגב נמסר: "המועצה מבקשת חיבור ישיר. הרשות החליטה לפנים משורת הדין לממן את ביצוע קו המים החדש ישירות לבית הספר, אבל המועצה צריכה להתקשר עם ספק המים באזור. יש למועצה חוב על מים של מיליוני שקלים ולכן היא לא מתקשרת עם הספק. אחרי שהמועצה תחתום על הסכם עם חברת 'מימי הנגב' יבוצע החיבור".

 

ממשרד החינוך נמסר: "אספקת המים לבית הספר הופסקה על ידי גורמים מקומיים עקב סכסוך כספי. הודענו כבר לפני חצי שנה, ושוב בהמשך, למשרד החינוך ולראש מועצה אזורית אל קסום, כי אין לאפשר פעילות כל שהיא בבית הספר ללא אספקת מים סדירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
בית הספר היסודי בתל ערד
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים