שתף קטע נבחר

 

הליך גישור עם הנאשמים באסון נחל צפית

ל-ynet נודע כי בשבוע הבא יתקיים דיון ראשון במסגרת ההליך שעשוי להביא להסדר טיעון. כאהן וברדיצ'ב נאשמים בהמתה בקלות דעת וגרימת חבלה חמורה בעקבות חלקם באסון שבו נהרגו 9 נערות ונער. המשפחות זועמות: "נעמוד על כך שהם ישבו על כיסא הנאשמים"

אביב ברדיצ'ב ויובל כאהן  ()
אביב ברדיצ'ב ויובל כאהן

ביום שני יתקיים דיון במסגרת הליך גישור בין הפרקליטות לבין סנגוריהם של הנאשמים באסון נחל צפית. כך נודע ל-ynet. הליך הגישור, שעשוי להסתיים בהסדר טיעון או בהקלה בסעיפי האישום, יתקיים לאחר שבחודש אוקטובר הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד יובל כאהן, שעמד בראש המכינה הקדם צבאית "בני ציון", ונגד אביב ברדיצ'ב, לשעבר מנהל התוכנית החינוכית של המכינה, המייחס להם עבירות של המתה בקלות דעת וגרימת חבלה חמורה. משפחות הקורבנות הגיבו בזעם ובתדהמה: "עומדים על בירור התיק בהליך פומבי בבית המשפט".

 

באסון שאירע באפריל 2018 בנחל צפית נהרגו 10 מתלמידי המכינה ומהמועמדים ללמוד בה ושניים נוספים נפצעו. בכתב האישום, שהוגש באמצעות עורכי הדין ואדים סיגל ודרור שטורק, נכתב כי למרות סכנת השיטפון הברורה והמיידית, שהיתה ידועה לנאשמים, ולמרות התרעות חוזרות ונשנות שהגיעו לידיעתם לפני הטיול ובמהלכו, ובכלל זה התרעות מגורמים בקיאים וממומחים בענייני סכנת הגשמים והשיטפונות באזור הטיול, הם לא ביטלו את הטיול שתוכנן באזור ולא מנעו מהחניכים מלהיכנס לתוך ערוץ הנחל, ובמיוחד לתוך החלק הצר, המעוקי, שבו.

 

נזכיר גם כי לפני כשבועיים צויינו שנתיים לאסון ועדיין לא הוקמה ועדת חקירה למרות דרישת המשפחות והבטחות הממשלה.

אילן בר שלום ז
ההרוגים באסון
 

עורכי הדין אהרן מיכאלי ואפרת רייטן, שמייצגים את הורי ההרוגים, מסרו בתגובה: "ההורים השכולים עומדים על בירור התיק בהליך פומבי בבית המשפט. אנו סומכים על הפרקליטות שתביא לידי ביטוי את האינטרס הציבורי וגם את הכאב והאסון של משפחות הקורבנות".

 

יעל כהן, אמה של רומי ז"ל, אישרה כי קיבלו הודעה על הליך גישור שצפוי להתקיים: "קיבלנו את ההודעה במורת רוח ובתדהמה. לא יעלה על הדעת ששני נאשמים בהמתה של עשרה ילדים לא יעמדו לדין פומבי קבל עם ועדה. אנחנו נעמוד על כך שהם ישבו בבית משפט על כיסא הנאשמים מול כל עם ישראל. שום הסדר שיגיעו אליו בדיון בדלתיים סגורות לא ירצה אותנו.

 

"הנאשמים מעלו באמון הציבור, הם ניצלו את הכוח שלהם ואת המעמד שלהם לרעה לעשות כל מה שעולה על רוחם עם הילדים שלנו, ללא האישור שלנו, וגרמו למותם, ואנחנו נעמוד על כך שהם יעמדו לדין. זכות הציבור לשמוע ולדעת, שום דבר אחר לא ירצה אותנו. אני רוצה לראות אותם יושבים שם ואני אשב שם (בבית המשפט)".

 

כהן הגיבה גם לנושא סעיפי האישום, ואמרה: "הם אשמים בהריגה ושום דבר אחר לא יעלה על הדעת במקרה ההזוי הזה. אני לא מוכנה לשמוע, ולא רק אני, אלא כל ההורים. לא יעלה על הדעת".

 

שנה לאחר האסון: ארבע אמהות חזרו לנחל    (כתב: אדיר ינקו, צילום: רועי עידן ומשי בן עמי, בימוי ועריכה: תמר אברהם, הפקה: מיכאלה חזני ופז מור)

שנה לאחר האסון: ארבע אמהות חזרו לנחל    (כתב: אדיר ינקו, צילום: רועי עידן ומשי בן עמי, בימוי ועריכה: תמר אברהם, הפקה: מיכאלה חזני ופז מור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מפרקליטות מחוז דרום נמסר: "הגישור נקבע בפני נשיאת בית המשפט המחוזי, כבוד השופטת יפה כץ, לבקשת באי כוח הנאשמים. המשפחות עודכנו על כך על פי חוק. מדובר בהליך חסוי שמקובל בתיקים פליליים, כשהפרקליטות ככלל לא מתנגדת לקיומו, זאת על פי הנחיות פרקליט המדינה. חשוב לציין כי קיומו של הליך הגישור לא צריך לעכב את המשך ניהול התיק העיקרי שקבוע באותו יום".

 

עורכי הדין אורי קורב וסיון רוסו, שמייצגים את יובל כאהן, אישרו את קיום הליך הגישור: "הצדדים ינהלו הליך גישור בפני הנשיאה כדי לנסות לקדם הסכמות בתיק, כמקובל. סעיף האישום שבו הואשמו הנאשמים אינו מתאים כלל לעובדות הנטענות בכתב האישום ולאירועים עצמם. כידוע, סקירת הפסיקה מאז קום המדינה מדגימה כי בכל המקרים מסוג זה האשימה המדינה לכל היותר בעבירת רשלנות, אם בכלל, ואנו מקווים כי הדברים ילובנו במסגרת הגישור יחד עם סוגיות נוספות.

 

"יובל היה האחראי על כל פעילות המכינה מכוח תפקידו כמנהל המכינה. הבטיחות הייתה בראש מעייניו של יובל ובטוחנו כי בסופו של יום יתחוור כי הוא פעל להבטחת ביטחונם של חניכי המכינה שעמד תמיד לנגד עיניו".

 

עו"ד ציון אמיר, המייצג את אביב ברדיצ'ב, אמר ל-ynet: "קיימת מחלוקת מהותית ועמוקה בין ההגנה לבין התביעה בנוגע לסוגיות המרכזיות בכתב האישום. סוגיות אלה הינן מהותיות, עקרוניות ותקדימיות ובית המשפט שיושב בכובעו כמגשר בוחן סוגיות אלה בניסיון לסייע לצדדים לצמצם את המרחק בין העמדות המנוגדות. לפעמים זה מצליח ולפעמים זה לא, אבל הליך הגישור מתקיים בהרבה תיקים כמעט בדרך של שגרה, ואם בית המשפט יצליח לצמצם את המחלוקות בין הצדדים מה טוב ואם לא אז הדרך פתוחה לניהול המשפט עד תומו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים