קצין בודק בלהב 433: טענות להקלטת סתר בריאיון לשוטר
לפי התלונה שהובילה לבדיקה החריגה, סגן-ניצב העביר חומרים לקצין אחר - שנמצא בסכסוך עם השוטר - לטובת תביעת דיבה. בכיר במשטרה: "ריאיון מפקד זה קודש הקודשים, לא יכול להיות שדברים ממנו יודלפו"
עדכון: בתביעת דיבה שהגיש סיקסיק, קבע בית הדין ביום 24.11.22 כי לא הוכח שהתובע נהג שלא כשורה בארגון האירועים בחוף הים בראשון לציון, וכן שאמירותיו של הנתבע בנושא, לשניים מהגורמים במשטרה, הינן בגדר לשון הרע.
סיקסיק יפוצה בסך 30 אלש"ח בגין הוצאת לשון הרע בצירוף 5 אלש"ח בגין שכר טרחת עורכי דינו. באשר לקליטתה של זיידמן לתפקיד במוקד 105, לא הוכחה אמירה מצד הנתבע כמו גם לקישור שבין גיוסה למשטרה ובין סיקסיק.
האם קצין בלהב 433 הקליט את פקודו במהלך ריאיון והעביר את ההקלטה לקצין אחר לצורך תביעה אזרחית? האם במסגרת "חיסול חשבונות" הורדה הערכתו של השוטר הזוטר בשלוש רמות רק בגלל ש"העז" לדווח על אי סדרים? טענות אלה שעלו במשרדי יחידת העילית של המשטרה והגיעו למחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), הביאו למינויו של קצין בודק מטעם ראש אגף משאבי אנוש במשטרה.
כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, יחידת להב 433 מצויה בחודשים האחרונים בטלטלה בעקבות אירועים שנחשפו במסגרת תביעת לשון הרע שהגיש סגן-ניצב בדימוס אבי סיקסיק, בעודו במדים, נגד שוטר זוטר שהעלה טענות לעבירות על טוהר המידות ביחידה. התביעה הולידה תלונה למח"ש, ובה נטען שרק לאחר הגשת התביעה נחשף כי "עד התביעה" המרכזי נגד השוטר, זה שבאוזניו כביכול נאמרו דברי הדיבה, הוא לא אחר ממי שהיה מפקדו של השוטר – סגן-ניצב שי האוסליך. עכשיו, כשהאוסליך נמצא בסבב ריאיונות לקראת קידום, ביקש השוטר לדווח לבכירים בארגון על התנהלותו.
כתב התביעה מפרט שלוש שיחות שבהן אמר כביכול השוטר דברי לשון הרע על אודות התובע סיקסיק, כולן שיחות וריאיונות אחד-על-אחד שבהן זימן האוסליך את השוטר למשרדו בנסיבות רשמיות. באותן שיחות פירט השוטר את חששו כי יחידת אתגר קיימה אירועים בחוף הים של עיריית ראשון לציון. בכתב ההגנה שהגיש השוטר באמצעות עורך דינו, אמיר טיטנוביץ, טען כי זימונו על ידי האוסליך נעשה בתואנות שווא על מנת "לדובב" אותו לצורך "תפירת תיק" שנרקמה בין האוסליך ובין סיקסיק, על מנת להפר את החיסיון שהובטח לשוטר הזוטר בלהב 433.
בכתב ההגנה טוען השוטר כי עולה חשד שלפיו הריאיונות הוקלטו בסתר על ידי האוסליך – דבר האסור על פי הנחיות מחלקת המשמעת של משטרת ישראל. הוא התבסס על ציטוטים מדויקים כביכול מריאיונות ארוכים שנערכו לו ולא הופיעו בסיכום הריאיון. יש לציין כי הקצין הבכיר הכחיש בכתב תביעת הדיבה כל ידיעה על הקלטות סתר "ככל שיש כאלה".
עוד הוסיף השוטר, כי בעקבות טענות אלה, הוריד סגן ניצב האוסליך את הערכת העובד שלו באופן חריג וקיצוני, מהלך חסר תקדים בלהב 433, "ללא כל גילוי נאות כי פעל מאחורי גבו למסירת המידע אודותיו לתביעה נגדו". הורדה זו, יש לציין, בוטלה לאחרונה על-ידי אגף משאבי אנוש במשטרה בעקבות גילוי הממצאים והעברתם לבדיקת גורמים מוסמכים. השוטר טוען כי האוסליך מעל בתפקידו כמפקד בכך שפעל מאחורי גבו ואף ניסה להסתיר זאת בתחילה.
בעקבות תלונת השוטר באמצעות עורך הדין פיני פישלר, במח"ש בדקו את הדברים, וכן אירועים נוספים שעליהם דווח, והחליטו להעביר את סוגיית "הריאיון התקופתי והציטוטים" לטיפול מחלקת המשמעת של המשטרה. כאמור, בעקבות זאת, החליטו באגף משאבי אנוש לקיים בדיקה מקיפה של הטענות באמצעות קצין בודק בדרגת ניצב משנה, שיחל בימים הקרובים את עבודתו. "אם הדברים נכונים, זו שבירת כל הקודים שאנחנו מכירים", אמר בכיר במשטרה. "ריאיון מפקד זה קודש הקודשים ולא יכול להיות שדברים ייצאו ממנו החוצה, ועוד ישמשו לטובת תביעה אזרחית".
מהמשטרה נמסר בתגובה רשמית: "הנושא מצוי בבדיקה ובהליך אזרחי בבית משפט ולפיכך איננו יכולים להתייחס לנושא".