באוויר הפתוח או כל אחד בנפרד: איך מכניסים 36 שרים לתמונה אחת?
ממשלת נתניהו-גנץ תושבע בקרוב כנראה אך עדיין לא ברור מה יעלה בגורלה של התמונה המסורתית עם הנשיא. בשל מגבלת המרחק שוקלים לבנות במה, לצלם בנפרד ואפילו לדחות את הצילומים
מעבר לעלות העצומה של הממשלה שצפויה להיות הגדולה בהיסטוריה, השבעתה של ממשלת נתניהו-גנץ מעלה בעיה אחרת, והיא כיצד מצליחים לצלם את כל 36 השרים יחד עם נשיא המדינה תחת מגבלות הקורונה?
כידוע, כיום ישנה מגבלה על התכנסות באופן שמחייב שמירת מרחק של 2 מטר אחד מהשני. בבית הנשיא יפנו השבוע למשרד הבריאות כדי לבחון האם אפשר לקיים את התמונה המסורתית, וומקביל פנו לאחראי הצלמים בלשכת העיתונות הממשלתית אבי אוחיון והתייעצו איתו לגבי האפשרות של צילום התמונה המשותפת בכמה מקבצים נפרדים (כדי לשמור על המרחק) ואחר כך להרכיב את התמונה באופן מלאכותי.
קיימת גם אפשרות שמשרד הבריאות יתיר את הצילום המשותף מחוץ לבית הנשיא באוויר הפתוח, ולא כמקובל באולם בית הנשיא על רקע קיר התחריטים המפורסם של האומן משה קסטל באולם הטקסים הרשמי. על רקע הקיר הזה הצטלמו כל הממשלות בעשורים האחרונים.
בבית הנשיא מעריכים כי התמונה המשותפת לא תיערך ביום חמישי הקרוב, וייתכן כי תדחה עד שתבוטל מגבלת המרחק.
עם זאת, גם במידה ומשרד הבריאות יתן אור ירוק לתמונה משותפת תיווצר בעיה טכנית חדשה: איך מכניסים 36 שרים לתמונה אחת - כמעט משימה בלתי אפשרית מבחינה צילומית. נזכיר כי בממשלת הרוטציה של שמיר ופרס בשנת 1984 היו 26 שרים בלבד.
כדי לפתור את הבעיה נבחנת האפשרות להקים במה שתאפשר לצלם את השרים בכמה מפלסים, כאשר במפלס הנמוך הנשיא ריבלין ולצידו נתניהו וגנץ יושבים ומעליהם עומדים על שתיים או שלוש במות שאר השרים. ביצוע התמונה המסורתית מסובך מאוד ומניסיון העבר גורם גם ללא מעט חיכוכים בין השרים והשרות שרוצים להיות קרובים יותר לראשי הממשלה ולנשיא.