ההתפרעויות במירון: 317 מהעצורים שוחררו
לאחר התפרעויות קשות של מאות קיצונים במתחם הרשב"י במירון, 317 מהעצורים שוחררו לאחר שקיבלו דו"ח על הפרת צווי הקורונה. שלושה חשודים שתקפו שוטרים עדיין עצורים. החסידים פרצו למתחם הקבר שהיה נעול בשבועות האחרונים, ואף יידו אבנים וחפצים על כוחות המשטרה
מאות בני אדם הגיעו לפנות אתמול (יום ג') למתחם קבר רשב"י במירון, וחוללו מהומות. בין השאר פרצו לציון הקבר, שהיה נעול בשבועות האחרונים, תוך שהם שוברים את דלת הזכוכית של המקום בשלב מסוים החלו התפרעויות אלימות, שכללו יידויי אבנים וחפצים נוספים לעבר השוטרים, וכן התנגדות בכוח להוראות להתפזר מהמקום. המשטרה עצרה כ-320 חסידים בגין התפרעויות ותקיפת שוטרים, וכן הפרת צווי החירום.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>
הבוקר שוחררו רובם - 317 איש - לאחר שקיבלו כל אחד דו"ח על הפרת צו הקורונה. שלושה חשודים שהיו מעורבים בתקיפת שוטרים עדיין עצורים, והבוקר יוחלט אם לבקש להאריך את מעצרם או לשחררם בתנאים מגבילים.
קראו עוד בערוץ היהדות:
- הילולה באוויר: מירון בסגר - החסידים חגגו בטיסה מעל הקבר
- כשרות תמורת כסף: בכיר ברבנות מואשם בשוחד
- עומר אדם ומקורבי דרעי: זו רשימת המוזמנים המצומצמת להילולה במירון
האירוע החל זמן קצר לאחר שהאדמו"ר מחסידות תולדות אברהם יצחק מירושלים הגיע למקום, אולם במשטרה הבהירו כי מפרי הסדר אינם מחסידיו, וכי ככל הנראה מדובר באנשים שהמתינו ביערות בסביבה, ועלו לציון לאחר שבשעות אחר הצהרים המשטרה צמצמה כוחות באזור, לנוכח הרגיעה. בין המתפרעים גם כמה חסידים השוהים במקום באופן קבוע.
במשטרה קראו לציבור להתפזר, והודיעו כי אם לא יעזבו את המקום, המתפרעים יפוזרו בכוח. כן ציינו כי המחסומים שהוצבו בימים האחרונים עדיין פעילים. במשטרה ציינו כי "כרזו למפרים לעזוב את המקום, אך הם סירבו לעזוב ותקפו את השוטרים שנאלצו להשתמש בכוח ולפנות אותם מהמקום".
התפילה התבטלה
במשטרה ציינו כי בין הנוהרים להר, בניגוד לתקנות לשעת חירום, גם נשים ילדים. "לצערנו הם בחרו להפר במכוון וברגל גסה את התקנות לשעת חירום האוסרות הגעה למקום והתקהלות, ובכך סיכמו את בריאותם ואת בריאות הציבור והשוטרים הפועלים במקום", אמרו במשטרה.
כוחות משטרה גדולים הוזעקו למקום במטרה להשליט את הסדר. הם הרחיקו את ההמון וביצעו מעצרים של פורעי החוק, והשקט הושג רק בשעות הלילה. "משטרת ישראל רואה בחומרה רבה את התנהגותם של פורעי החוק, שבחרו לתקוף את השוטרים הפועלים לאכוף את החוק ולשמור על שלום הציבור ובריאותו, באופן בוטה ומשולח כל רסן", נמסר. "המשטרה תפעל בנחישות נגד כל תקיפה או אלימות מכל סוג שהיא שתופנה כלפי השוטרים במקום".
חונא דייטש, עד ראייה ששהה סמוך לקבר רשב"י, סיפר כי "קנאים מושחתים נכנסו למקום נגד כל ההנחיות", בשעה שנערכת בו תפילה מיוחדת הנועלת את אירועי ל"ג בעומר. "ביטלו לנו את הנעילה בגלל כמה חוליגנים", אמר. "לא יודע מאיפה חוסר האחריות הזו". לדבריו, המוזיקה שהתנגנה במקום במשך כל היום הופסקה בגלל הפרות הסדר.
בפעילות של מג"ב באזור מירון מאז תחילת ל"ג בעומר נתפסו כ-260 בני אדם שניסו להסתנן למתחם ההר וקבר רשב"י. הם עוכבו לחקירה, וייתכן שחלקם ייעצרו. 30 חשודים בניסיון להגיע למירון בניגוד להנחיות נעצרו בדרכם מחדרי אירוח בצפון. החשודים נקנסו והמשטרה פיזרה אותם באוטובוס שהוזמן במיוחד. חמישה מסתננים נקלעו למצוקה, לאחר שטעו בדרך והסתבכו בצמחייה, והם חולצו על ידי יחידת חילוץ גליל מערבי-כרמל שהוזעקה לסייע.
מאז השבוע שעבר אזור מירון סגור ומסוגר למבקרים ולשהייה למעט החריגים שהוגדרו בתקנות. לכתחילה רק שלושה רבנים משלושה מגזרים הורשו להדליק את המדורות במירון, בזמנים שונים, ומספר המשתתפים בכל הדלקה עמד על כ-50 מאושרים בלבד - ו-150 בסך הכול.
נציג הזרם החרדי האשכנזי בהדלקת המדורה היה האדמו"ר מבויאן, רבי נחום דב ברייאר, האוחז בחזקה העוברת מאב לבן כבר שנים רבות, והוא הראשון שהדליק כמדי שנה את המדורה שפותחת את ההילולה במירון. הנציג הספרדי היה רבה של ירושלים, הראשון לציון משה שלמה עמאר – ואת הציונות הדתית ייצגו הרב חיים דרוקמן, ראש ישיבות בנ"ע וזקן רבני הציונות הדתית, והרב שמואל אליהו, רבה של צפת. כל אחד מהם הדליק בשעה אחרת במהלך אמש - ולא התקיימו עשרות ההדלקות המסורתיות.
גם בימים רגילים מגיעים אלפים למקום ציון קבר רשב"י, הנחשב לאתר הדת השני במספר המבקרים בישראל (אחרי הכותל המערבי). בשבוע שעבר אישרה הממשלה תקנות חירום מיוחדות לל"ג בעומר ובהן, בין היתר, איסור הגעה למירון בכל ימי החג - וגם לפניו ואחריו. על אזור הר מירון, מקום קבר הרשב"י וסביבתו הוטל סגר במהלך החג - למעט לתושבים או לעובדים באזור. התקנות אף אוסרות השכרת יחידת אירוח או צימר בשטח מירון. תוקפן של התקנות למעשה עד יום ד', למחרת החג, בבוקר - ושוב מיום ה' (14/5) ועד יום א' (17/5). לאורך תקופה זו לא תופעל תחבורה ציבורית אל שטח הר מירון, למעט הסעת תושבי המקום והמשתתפים באירועי הדלקת המדורות שהותרו.