ימינה מתרחקת מהממשלה: "נתניהו טרק את הדלת"; רה"מ: "בקשות בלתי אפשריות"
גורם במפלגה כינה את מינוי אדלשטיין לשר הבריאות "בגידה" וטען כי מדובר ב"מהלך מחושב לחיסול הברית עם הציונות הדתית". נתניהו הגיב: "נתתי הצעה נדיבה, הרבה מעבר לגודלם היחסי"
המתיחות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראשי מפלגת ימינה מתגברת והשבעת הממשלה ה-35 שצפויה להתקיים השבוע מתקרבת. הערב (ג') וכשברקע מינויו של יו"ר הכנסת לשעבר יולי (יואל) אדלשטיין לשר הבריאות הבא, אמר גורם בימינה כי "נתניהו טרק את הדלת לכניסתנו לממשלה". ראש הממשלה הגיב ופרסם סרטון: "הבקשות של ימינה - בלתי אפשריות בכל צורה".
הגורם טען כי נתניהו משפיל את הציונות הדתית. "הוא חיפש את הדרך המושלמת להשפיל את ימינה ואת כל ציבור בוחריה, והצליח בכך. אדלשטיין לא דרש כלל את תיק הבריאות ובנט כן. זה הגיע לימינה לאור תפקודו של בנט במשבר הקורונה", אמר הגורם שציין כי "זה מהלך מחושב של נתניהו לחיסול הברית עם הציונות הדתית".
הוא כינה את מעשי נתניהו "בגידה" והוסיף: "היא מסמנת את תחילת הסוף שלו (של נתניהו) בפוליטיקה". מוקדם יותר היום כאמור הודיע נתניהו על מינויו של אדלשטיין לשר הבריאות, אחד התיקים בהם הייתה מעוניינית ימינה. אדלשטיין יחליף בתפקיד את השר יעקב ליצמן, שאמור להתמנות לשר השיכון בממשלה המתקרבת.
אדלשטיין אמר בתגובה למינוי כי "לאחר ששירתתי את אזרחיי ישראל במשך שבע שנים בתפקיד יו"ר הכנסת, בחרתי להיענות לאתגר המרכזי והמשמעותי שלפניו ניצבת מדינת ישראל - והוא מאבק בקורונה והתאמת מערכת הבריאות בישראל לאתגרים החדשים".
נתניהו ניסה להדוף את הטענות ובסרטון שפרסם לאחר הודעת ימינה החריפה אמר כי "המטרה שלי היא שממשלת האחדות תכלול את כל גוש הימין. לצערי ימינה דחו את ההצעה הנדיבה שנתתי להם, הרבה מעבר לגודלם היחסי, הצעה שדואגת להרבה מהאינטרסים בליבת הציונות הדתית".
נתניהו סיפר כי ראשי המפלגה ביקשו ארבעה תפקידים בכירים על שישה חברי כנסת. "ש"ס ואגודה יחד מונים 16 חברי כנסת, הם ביקשו שלושה שרים", אמר ראש הממשלה והסביר "הבקשה של ימינה היא בלתי אפשרית בכל צורה".
בהודעתו רומז נתניהו על כעס שצבר על המפלגה שסירבה להמליץ עליו כמועמד להרכבת הממשלה בפני הנשיא: "זה בניגוד גמור להבטחה שהם נתנו לבוחריהם. אני מקווה שיתחולל פה שינוי. בכל מקרה, הציונות הדתית היא בשר מבשרנו. רוב הציונות הדתית הצביעו לליכוד, הם מיוצגים בליכוד והממשלה בראשות הליכוד תמשיך לדאוג לאינטרסים ולערכים המשותפים שלנו".
כזכור, בשבוע שעבר, המליצו על נתניהו חברי הכנסת של הליכוד, כחול לבן, ש"ס, יהדות התורה, יו"ר העבודה עמיר פרץ וחברי הכנסת איציק שמולי ואורלי לוי-אבקסיס. בימינה העדיפו שלא להמליץ על אף מועמד.