שתף קטע נבחר

 

טיפול רשלני ושיבוש חקירה: רופא הואשם בהפעלת מתחם לא חוקי ללידה טבעית

ד"ר אילן הלוי הפעיל במשך חודשים את "ג'הארה דולה", שם ביצע לידות טבעיות לנשים שהיו בסיכון גבוה והפלות לנשים שלא קיבלו אישור לכך. באחת הלידות נוצר קרע ברחמה של היולדת, ובמקרה אחר התינוקת נפטרה

ד"ר אילן הלוי, רופא נשים ומיילד שהפעיל מתחם ללידת בית בניגוד לחוק, הואשם בשורת עבירות של טיפול רפואי רשלני, הפרת הוראה חוקית, שיבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה ושורת עבירות נוספות. כך עולה מכתב האישום שהוגש נגדו היום (רביעי) לבית משפט השלום בנתניה.

 

הרופא הבכיר שמיילד בניגוד לחוק

 

בכתב האישום נכתב כי הלוי הפעיל מתחם בשם "ג'הארה דולה" במושב חבצלת השרון אף כי לא מדובר במוסד רפואי מוכר לביצוע לידות, ובמסגרת פעילותו במתחם קיבל נשים ללידות טבעיות בהשגחתו למרות שהיו בעניינן הוראות שנגדו את הלידה הטבעית.

 

הלוי פוטר במרץ 2017 מבית החולים לניאדו בנתניה, בטענה שחברת הביטוח לא הייתה מוכנה לבטח אותו בשל ביצוע לידות בעלות סיכון גבוה. "ביצעתי לידות רגילות לנשים שעברו שני ניתוחים קיסריים. המון נשים היו מגיעות לכאן מכל רחבי הארץ", סיפר אז הלוי. "יילדתי בעשר השנים האחרונות יותר מ-250 לידות כאלו. ידעתי לתת להן את הטיפול המיטבי, ואף עובר או אישה לא נפטרו".

 

כך למשל, ציינו בפרקליטות כי קיבל בחודש יוני 2018 אישה ללידה טבעית למרות שעברה שני ניתוחי קיסרי, ובסיום הלידה גילה שנוצר קרע ברחמה.

ארכיון (צילום: באדיבות המרכז הרפואי שיבא) (צילום: באדיבות המרכז הרפואי שיבא)
ארכיון(צילום: באדיבות המרכז הרפואי שיבא)

בפרקליטות ציינו כי במהלך הלידה העניק הלוי טיפול נמהר או רשלני, שהיה בו כדי לסכן את חייה או לגרום לה לחבלה. לאחר הלידה נמנע הלוי מלבצע את הפעולות הנדרשות והמליץ ליולדת להתפנות לבית החולים הלל יפה, ולא לבית החולים לניאדו שהיה קרוב יותר אליו. עוד נכתב כי הרופא ביקש מהיולדת ומבעלה להימנע מאזכור שמו, ולומר שהלידה התרחשה אצל חברים.

 

בעקבות המקרה הוצא להלוי צו הפסקה מנהלי, ומשרד הבריאות קבע כי הוא יוכל לעסוק במקצועו אך ורק במוסד רפואי מוכר - ובפיקוח רופא בכיר. הלוי ערער על ההחלטה, ובית המשפט המחוזי בירושלים קבע כי מוטב למנוע ממנו לעסוק בלידות ובנשים בהיריון בכלל.

 

בסעיף אחר בכתב האישום צוין כי למרות הצו שהוצא נגדו, המשיך הלוי להפעיל את המתחם וקיבל נשים יולדות. ביולי 2018 קיבל אישה למרות שידע על כך שהיא מוגדרת בהיריון בסיכון גבוה בשל שני ניתוחים קיסריים.

 

כתב האישום ייחס לרופא כי למרות שהיה מודע להידרדרות במצב התינוקת, הוא נמנע מלתת לה את הטיפול הנדרש והיא נפטרה בהמשך בבית החולים. "הנאשם נתן לה וילודה טיפול רפואי בדרך שהיה בה כדי לסכן את חייה של הילודה או לגרום לה לחבלה", כתבו בפרקליטות.

 

וחודשיים לאחר מכן, בספטמבר 2018, ביצע הרופא הפלה לאישה שנכנה להיריון לא רצוי ולא קיבלה אישור מוועדה של משרד הבריאות - למרות שהוא ידע כי מדובר בעבירה על החוק. בתום ההליך, הלוי התקין לאישה התקן תוך רחמי, וכשבועיים לאחר מכן פונתה לבית חולים עם דימומים וסיפרה על הפסקת ההיריון, דיווחה לרופא על כך - שחשש שהרשויות יגלו שהוא ממשיך לעבוד בניגוד לצווים, והנחה את האישה להגיד שההיריון היה לא תקין.

 

הלוי נתפס בפברואר 2019, כשבמסגרת חקירה נגדו התקשרה אליו שוטרת שהציגה את עצמה כאישה בתחילת היריונה השני, וביקשה להגיע ולהתרשם מהמקום. אחרי שקיבלה מהלוי מסמך בשם "חבילת לידה -ג'הארה דולה", שם פירט על השירות שהוא מציע והזמין את השוטרת לבדיקת אולטרסאונד שביצע בה.

 

כעת, כמעט שנתיים לאחר צו ההפסקה הראשון שהוצא להלוי, מבקשת הפרקליטות להגביל את עיסוקו כרופא.

 

עו"ד לירן זילברמן המייצג את הרופא מסר: "כתב האישום שהוגש נגד מרשי הוא כתב אישום תקדימי שמבקש לייצר נורמה פלילית במקום שבו לא ניתן לייצר נורמה כזו. צפוי משפט ארוך ומורכב שבסופו אני מצפה כי בית המשפט יקבל את עמדתנו ויקבע כי דין כתב האישום הזה הוא אחד - זיכוי מוחלט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים