שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

הפילוג האירופי: איטליה נגד "בועות תנועה" ביבשת

רה"מ קונטה זועם על הניסיון של מדינות באיחוד לכרות הסכמים שיאפשרו מעבר תיירים ביניהן – וישאירו אותן סגורות לתיירים ממדינות אירופיות אחרות: "השוק המאוחד ייהרס, אנחנו נישאר בחוץ, לא נסכים לזה". מחקר בצרפת: רק 4.4% מהאוכלוסייה נדבקו, הרבה פחות מהדרוש ל"חסינות עדר"

ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה קרא אמש (יום ד') למדינות האיחוד האירופי שלא לגבש זו עם זו הסכמים נפרדים שיאפשרו מעבר תיירים ביניהן, והזהיר כי צעד כזה עלול להרוס את השוק המאוחד באירופה.

 

משבר הקורונה – עוד בעולם:

 

תיעוד מהרחפן: כך נראתה מילאנו בזמן הסגר

תיעוד מהרחפן: כך נראתה מילאנו בזמן הסגר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

50 ()
באיטליה שאלו איפה הסולידריות. דגל האיחוד האירופי

בימים האחרונים מסירות מדינות אירופה עוד ועוד הגבלות שהטילו על אזרחיהן בצל מגפת הקורונה, ובהתחשב בכך שהסכנה של התפרצות גדולה מחודשת עדיין ממשית מנסות חלקן להתניע את כלכלותיהן באמצעות גיבוש הסכמים דו-צדדיים או תלת-צדדיים עם מדינות אחרות, שבמסגרתם יותר מעבר של אנשים ביניהן. לפי הרעיון שעליו מבוססים ההסכמים האלה, הגבולות של אותן מדינות יישארו סגורים בפני מדינות אחרות, שבהן נתוני התחלואה עדיין אינם טובים דיים, וייפתחו בפניהן רק כשהסכנה תחלוף.

 

השיטה הזו זכתה בשבועות האחרונים לכינוי "בועות תנועה". המדינות הבלטיות ליטא, לטביה ואסטוניה היו לראשונות באירופה שהכריזו בשבוע שעבר על הסכם כזה ביניהן, והועלתה האפשרות שבהמשך יצטרפו ל"בועת התנועה" שלהן גם פינלנד ופולין הסמוכות. בדרום כדור הארץ מתנהלים דיונים בין אוסטרליה לניו זילנד על הקמת "הבועה הטרנס-טסמנית" שתאפשר חידוש של תנועת נוסעים ביניהן בעודן נותרות סגורות לשאר העולם.

 

בשיחה אמש עם כתבים אמר ראש הממשלה האיטלקי קונטה: "לא נקבל מצב שבו יגובשו הסכמים בילטרליים בתוך האיחוד האירופי – הסכמים שעלולים ליצור נתיבי תיירות שיזכו לפריבילגיות. זה ישאיר אותנו מחוץ לאיחוד האירופי, ולעולם לא נאפשר את זה".

נגיף קורונה ראש ממשלת איטליה ג'וזפה קונטה האיחוד האירופי (צילום: EPA)
ראש הממשלה קונטה. לא נסכים לזה(צילום: EPA)

נגיף קורונה נשיאת הנציבות האירופי אורסולה פון דר ליין האיחוד האירופי (צילום: רויטרס)
נשיאת הנציבות פון דר ליין. התנצלה בעיתון(צילום: רויטרס)

איטליה, נזכיר, הייתה המדינה הראשונה באירופה שספגה מכה קשה מנגיף הקורונה. עד כה הרג בה הנגיף כבר יותר מ-31 אלף בני אדם. במהלך המגפה נשמעה באיטליה ביקורת חריפה על תגובתן של מדינות האיחוד האירופי: כשהנגיף התפשט באיטליה בקצב מבהיל ומדי יום דווחו מאות מקרי מוות חדשים סירבו בעלות ברית אירופיות של רומא, בכלל זה גרמניה וצרפת, להעביר לאיטלקים ציוד שהיה דרוש להם, ככל הנראה משום שחששו שבקרוב הן עצמן יזדקקו לציוד הזה. בזמן שמדינות באיחוד הפנו לאיטליה עורף, דווקא רוסיה וסין, יריבותיו המרות של האיחוד, הגישו לה סיוע.

 

תרעומת על האיחוד האירופי הביעו במהלך המגפה לא רק מתנגדיו המסורתיים באיטליה, אלא גם פוליטיקאים שנמנים עם תומכיו. הם הזהירו כי היעדר הסולידריות מצדו יחזק בציבור האיטלקי את אלה הקוראים לפרוש ממנו. סקר של Monitor Italia שנערך בחודש מרץ העלה ש-88% מהאיטלקים – העם שהיה פעם המאמין הגדול ביותר באחדות אירופה – היו סבורים אז שהאיחוד האירופי לא עשה די כדי לסייע לארצם.

  ()
המדינות הבלטיות יצרו "בועת תנועה"

נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין פרסמה בהמשך התנצלות בפני איטליה, ובמכתב גלוי בעיתון האיטלקי "לה רפובליקה" כתבה כי מדינות רבות מדי באיחוד התמקדו בתחילת משבר הקורונה בבעיותיהן שלהן במקום לסייע לאיטליה: "הן לא הבינו שנוכל לנצח את המגפה הזו רק יחד, כאיחוד. זה גרם נזק ואפשר היה להימנע מזה. היום אירופה ניצבת לימינה של איטליה".

  

בינתיים בצרפת פורסם היום מחקר בהובלת מכון פסטר, שלפיו רק 4.4% מאוכלוסיית המדינה, כלומר 2.8 מיליון בני אדם, נדבקו בנגיף הקורונה. זהו נתון נמוך בהרבה מזה שבו אפשר אולי להשיג "חסינות עדר", המאיטה את התפשטות הנגיף באוכלוסייה.

  (צילום: רויטרס)
פריז חוזרת לחיים, השבוע. רק מעטים יחסית נדבקו(צילום: רויטרס)

לפי המחקר החדש, שיעורי ההידבקות הגבוהים ביותר נרשמו במזרח צרפת ובאזור פריז – 10-9 אחוזים מהאוכלוסייה נדבקו בהם. לפי המחקר, כדי להשיג חסינות עדר צריכים כ-65% מהאוכלוסייה להידבק בנגיף.

 

בבריטניה ממשיכה הממשלה לנסות להתמודד עם הביקורת על הטיפול שלה במגפה, שיש הטוענים כי החל מאוחר מדי. השר הבריטי אדוארד ארגר אמר היום כי אם מודדים את התמותה לפי מספר המתים ל-100 נפש, היקף התמותה בבריטניה דומה לזה של צרפת, איטליה וספרד, ונמוך יותר מזה של בלגיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutetrstock
לא להסכמים בילטרליים. האיחוד האירופי
צילום: shutetrstock
מומלצים