תסיסה בליכוד: 14 מועמדים לשרים, הרבה פחות תיקים
דיכטר והנגבי זועמים, אמסלם מחכה, גמליאל מצפה, ברקת בפלונטר ועל סער אין מה לדבר. לנתניהו, שדחה את ההשבעה עקב הבעיות באיוש התיקים, נותרו מעט משרדים לחלוקה ביחס לרשימת הבכירים הארוכה - אך ייתכן שימצא פתרון יצירתי, כמו במקרה לוי-אבקסיס. הדד-ליין החדש: יום א'
פארסת חלוקת התיקים בליכוד שהובילה לדחיית השבעת הממשלה החדשה שתוכננה להתקיים אמש (יום ה') עדיין רחוקה מסיום. הסיבה: מעט תיקים ותפקידים שראש הממשלה בנימין נתניהו עוד יכול לחלק ורשימה ארוכה יחסית של דורשים. חוסר שביעות הרצון בלשון המעטה של חלק מהשרים בליכוד עדיין לא נפתר, ובסביבתו של נתניהו עדיין מנסים למצוא פתרונות יצירתיים.
נתניהו הודיע עד כה על מינוייהם של יולי אדלשטיין לשר הבריאות, אמיר אוחנה לשר לביטחון פנים, מירי רגב לשרת התחבורה והתשתיות (ובהמשך שרת החוץ), גדי יברקן לסגן השר לביטחון הפנים, מיקי זוהר ליו"ר הקואליציה, חיים כץ ליו"ר ועדת העבודה והרווחה, וגלעד ארדן לשגריר באו"ם ובוושינגטון. בנוסף בגוש של נתניהו ימונה אריה דרעי (ש"ס) לשר הפנים, יעקב אביטן (ש"ס) לשר לשירותי דת, יעקב ליצמן (יהדות התורה) לשר הבינוי והשיכון, ואורלי לוי-אבקסיס (גשר) לשרה לחיזוק וקידום קהילתי.
התיקים שעוד נותרו לנתניהו באופן רשמי פנויים לחלוקה הם האוצר (ישראל כץ אמור להתמנות לתפקיד), החינוך, האנרגיה, הגנת הסביבה, המודיעין, שיתוף פעולה אזורי, וירושלים ומורשת. עם זאת, כפי שנעשה עם התיק שנמסר לאורלי לוי-אבקסיס, ייתכן שיווצרו יש מאין משרדים נוספים כדי לספק את כולם.
השרים צחי הנגבי ואבי דיכטר היו הראשונים שהביעו את זעמם על נתניהו באופן פומבי כשטענו כי התנהלות נתניהו מולם מהווה פגיעה ברצון המתפקדים ודיכטר אף טען שזו יריקה בפרצופם. הנגבי השמיע ביקורת על כך שלמרות שהוא מכהן כבר שנים בתפקידים שונים בממשלה, הוא לא זומן עדיין לשיחה אצל נתניהו. בסביבת נתניהו זעמו על הביקורת והחליטו לעכב את הפגישות עם השניים.
בנוסף להנגבי ודיכטר שלא בטוח כלל שימונו לשרים ישנם שרים מכהנים נוספים שעדיין לא נמצא להם תפקיד שיספק אותם. לשר דודי אמסלם, שנחשב בליכוד לאחד מנאמני נתניהו הוצע תפקיד השר המקשר בין הכנסת לממשלה, ואמסלם ביקש סמכויות נוספות כדי לבצע את התפקיד. גורמים בליכוד אמרו כי אמסלם היה מעדיף את תיק ירושלים והמורשת אולם זה הובטח לרפי פרץ תמורת עזיבת "ימינה" - והלילה הוא אף קיבל אותו רשמית.
לשרה גילה גמליאל, שציפתה מבחינתה לשדרוג, התברר שנתניהו מייעד אותה למשרד חדש כ"שרה להשכלה גבוהה", משרד שגמליאל הבהירה שאין לה עניין בו. גם ניר ברקת עדיין מחכה למינויי ולא ברור כיצד מתכוון נתניהו לפתור את הפלונטר בעניינו, לאחר שהבטיח לו במהלך מערכת הבחירות כי יכהן במשרד האוצר.
לברקת מצטרפים גם השרים אופיר אקוניס (ככל הנראה ימונה לשר לשר לשיתוף פעולה אזורי), השר יובל שטייניץ (מועמד לשר החינוך) וכן אלי כהן שצפוי להתמנות לשר אולם טרם ברור באיזה משרד. מינויים נוספים שטרם הוסדרו הם של ח"כ דוד ביטן שלפי שעה נותר ללא תפקיד וציפי חוטובלי שגם היא טרם קיבלה מינוי. שני שרים נוספים הם זאב אלקין שככל הנראה יישאר כשר להגנת הסביבה וישראל כץ שאמור להתמנות לשר האוצר. לגבי יואב גלנט הדברים עדיין אינם ברורים.
ח"כ בולט נוסף הוא גדעון סער שלא זומן לפגישה כלל ולא ברור עדיין האם נתניהו מתכוון למנותו לתפקיד כלשהו חרף מיקומו הגבוה בפריימריז. בכירים בליכוד אומרים כי בקרב חברי כנסת רבים המרמור עוד גדול למרות הניסיונות של נתניהו לפייס אותם.
המינויים בכחול לבן הושלמו
בניגוד לנתניהו, בני גנץ הספיק לסיים אתמול את סבב המינויים בגוש שלו. בכחול לבן מונו גבי אשכנזי לשר החוץ, אבי ניסנקורן לשר המשפטים, מירב כהן לשרה לשוויון חברתי, מיכאל ביטון לשר במשרד הביטחון, עומר ינקלביץ' לשרת התפוצות, אסף זמיר לשר התיירות, אורית פרקש-הכהן לשרה לעניינים אסטרטגיים, חילי טרופר לשר התרבות והספורט, פנינה תמנו-שטה לשרת העלייה והקליטה, אלון שוסטר לשר החקלאות, יזהר שי לשר המדע, ח"כ מיקי חיימוביץ' ליו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה, רם שפע ליו"ר ועדת החינוך, וח"כ איתן גינזבורג ליו"ר ועדת הכנסת.
גנץ הודיע ליועז הנדל מ"דרך ארץ" על מינויו לשר התקשורת, לצבי האוזר על מינויו ליו"ר ועדת החוץ והביטחון, לעמיר פרץ ממפלגת העבודה על מינויו לשר הכלכלה, ולאיציק שמולי מהעבודה כי יכהן כשר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. את זהות השר לענייני מיעוטים הוא עדיין לא הודיע. אחד המועמדים הוא טלאל אל-קרינאווי.
בתוך כך, נציגי הקואליציה הניחו אמש על שולחן הכנסת את הצעות החוק הנורבגי שיאפשרו לשרים להתפטר מהכנסת ולהיות מוחלפים על ידי ח"כים מסיעתם. מכיוון שהצעות החוק שהוגשו אינן מאפשרות לדלג על חברי יש עתיד-תל"ם כפי שרצו בכחול לבן לעשות בתחילה, במקום חמישה שרים מכחול לבן שיתפטרו, יכנסו לכנסת ארבעה חברי כנסת חדשים מכחול לבן וחבר כנסת אחד מיש עתיד תל"ם - יוראי להב הרצנו, וכחול לבן למעשה "תפסיד" ח"כ. מטעם הליכוד יתפטרו שני שרים ושני חברי כנסת נוספים יכנסו לכהן.