חמים על ההנחיות: רבבות בחופים
למרות שלפי ההנחיות אסור עדיין להגיע לחופי הים, הגיעו המונים לחופי הים התיכון והכינרת. בני זוג שהגיעו לכינרת: "אנחנו לא יוצרים אינטראקציה עם אנשים, לא נוגעים, לא כלום, אז צריך קצת לשחרר"
חופי הרחצה ייפתחו ביום רביעי הקרוב, אך המוני ישראלים לא חיכו לפתיחה הרשמית - שנדחתה בשל התפשטות נגיף הקורונה - וכבר היום (ו') אל חופי הים התיכון והכינרת בשל גל החום הכבד. למרות שהגעה לחופים היא בניגוד להנחיות, לא הייתה כל אכיפה.
אתמול הודיע שר הפנים אריה דרעי כי חופי הרחצה ייפתחו ב-20 במאי. עד אז יידרשו הרשויות להכשיר את חופי הרחצה בהתאם להנחיות משרד הבריאות. על פי המתווה שגיבש מנהל אתרי רחצה ארצי במשרד הפנים עאטף חיראלדין בהתאם ל"תו הסגול" והועבר למשרד הבריאות, על קהל המתרחצים לעטות מסכות ולהקפיד על מרחק של 2 מטרים בין מתרחץ למתרחץ. כמובן שמיום רביעי הקרוב יחזרו גם המצילים לחופים.
אלפים הגיעו היום לחופי לתל אביב, למרות הנחיות משרד הבריאות שאוסרות שהייה בחוף. בדיוק כמו בשבוע שעבר, גורמי אכיפת החוק - המשטרה והפיקוח העירוני, לא נתנו קנסות. האלפים הגיעו עם שמשיות, מחצלות, אבטיחים ובירות על מנת להשתזף וגם ליהנות בחוף הים במזג האוויר השרבי.
אחד מפקחי החוף של העירייה אמר ל-ynet כי לא ינקטו צעדים נגד אלה שמפרים את ההנחיות בחוף: "אף אחד לא יחלק דוחות היום, תראה איך כולם נהנים בחוף. זה מקום פתוח, צריך לרדת מאנשים שנמצאים בחוף, אי אפשר להגיד כל הזמן מה לא - שיגידו גם מה כן".
אריאל (23), הגיע בצהריים לחוף עם חברו יונתן (24) אחרי תקופה ארוכה שבה לא הגיעו למקום. "זה ממש תענוג. תראה איזה יופי", אמר אריאל. "יש מחצלות, יש בירות, מה רע? לא ראיתי עד עכשיו שום פקח, שום דבר. נשב קצת בחוף, אחר כך נכנס למים, אחר כך נסע לחומוס אבו חסן. שישי נורמלי. ישראלים אוהבים את הים, ולכן אי אפשר שלא להגיע לים".
ליאן הגיעה לחוף עם חברותיה ליאור, אלינור ובטי לחוף עם בקבוק יין וחטיפים. "בדיוק אמרנו לעצמנו שזה נראה כמו המלדיבים, החוף נקי. ליאור הרגישה שהיא חזרה להיות תיירת שוב", אמרה ליאן. "בזמן שהיה אסור להגיע, הלב שלי היה שבור. אני סטודנטית באוניברסיטה, אין עבודה, היה קשה בקורונה".
זיו וחברתו עידן נהנו גם הם מבילוי בחוף: "זה נראה רגיל גמרי. זה הים הראשון שלי השנה", אמר זיו. עידן הוסיפה: "אני באה כל הזמן לים. כשהיה אסור הייתי משתזפת במרפסת בחצר אצל חברות. זה כיף לחזור. אין שום הגיון לאסור להגיע לים".
אלפים גם בחופי הכינרת
מפלס הכינרת נמצא היום רק 9 ס"מ מהקו האדום העליון ואלפים הגיעו להינות מהכינרת הכמעט מלאה במזג האוויר הלוהט. כמו בתל אביב, גם בכינרת שם נמדדו 41 מעלות, לא הייתה אכיפה נגד אלו שהגיעו לחופים, אלא רק מול אלו שחנו במקומות אסורים לצידי הכביש. לחוף שיטים הגיעו אמש איתי טרנר מצורן, עם חברתו ליר. השניים הקימו אוהל והיו עסוקים הבוקר במשחק שש-בש סוער.
"הבנתי שעקרונית אנחנו מפרי חוק", אמר איתי. "אבל לא באנו לעשות חאפלה או משהו גדול ומוקצן, באנו שנינו לתפוס פינה לבד. אין באמת הבדל אם נהיה בבית שנינו לבד או פה. אנחנו לא יוצרים אינטראקציה עם אנשים, לא נוגעים, לא כלום, אז צריך קצת לשחרר". השניים אמרו כי לא ראו פקחים בחוף. וכי הם שומרים על הכללים גם לאור העובדה שלא מדובר בחוף עם מציל - ולא נכנסים לעומק האגם. "רצינו קצת לצאת ולהרגיש את הטבע, לפני גל החום המוגזם ממש שאמור לבוא", אמרו השניים.
רונן לוזון, מפדואל הגיע לכינרת עם שני חברים, קיאק וסאפ על גג הרכב. "אתמול התקשרתי למוקד 110 ולמשטרת טבריה ושניהם אמרו במפורש שספורט ימי מותר, ואסור לשהות על החוף", אמר לוזון. "אז באנו לראות את המפלס הגבוה. בימים רגילים אני מגיע לכינרת לפחות פעם בחודש, אבל עכשיו לא הייתי םה שלושה חודשים".
עקיבא אהרונסון, חייל משוחרר מקיבוץ בארות יצחק, בא גם כן עם חברה, לטבילה קצרה וארוחת בוקר בכינרת. "אפשר לטייל, וכשמטיילים משתדלים ללכת למקומות רחוקים, לבד. לא מתקרבים למקומות עם הרבה אנשים. לוקחים בחשבון שיכול להגיע פקח, ואם זה יקרה - אז נלך".
בחוף רותם הסמוך, מתחת לאקליפטוסים, ערכו דניאלה פאטל, בעלה וחבריה ממושב אחיטוב, פיקניק מאולתר - אך לא נכנסו למים. "רצינו מזמן לבוא, אבל אנחנו שומרי חוק. כשאמרו שאפשר לטייל אז באנו לטייל", הם אמרו. "קצת חורה לי האמת שעדיין אסור לשחות. אני מקווה שיחליטו וישנו תוך כדי תנועה", אמרה דניאלה.
גם בדרום הגיעו מתרחצים לחופים. לחוף זיקים, דרומית לאשקלון, הגיעו מאות - למרות שכאמור אין מצילים. "זה ממילא חוף פתוח ואין מגע בין האנשים, אז גם אין סיבה שלא להגיע ולהרטיב מעט את הרגלים ואת הגוף", אמר אחד הגולשים שמגיע באופן קבוע לחוף. "אני יכול להבין את האנשים שבאים לכאן. כמה עוד אפשר להישאר כלואים בבית ועוד בחום הזה, כשלמעשה כבר רוב המשק חזר לפעול. הבעיה היא לא אצל האזרחים שרוצים בסך הכל לחיות את חייהם. הבעיה היא אצל מקבלי ההחלטות שמשגעים את כולם עם ההנחיות החדשות כל יום".