ערפל בנגב: הפועל ב"ש חוזרת אחרת
מצד אחד העזיבה הדרמטית של אלונה ברקת וחוסר הוודאות בנוגע לעתיד הפועל באר־שבע, מצד שני הגביע שיכול להציל את העונה. מה עבר על קבוצות ליגת העל במהלך הפגרה הכפויה ואיך הן יצאו ממנה - כתבה שנייה בסדרה
המשבר העולמי הכניס את הפועל באר־שבע לבור עוד יותר עמוק בעונת הבלהות שעברה עליה. 2019/20 כבר הייתה איומה מספיק מבחינתה בגלל היכולת על המגרש, הכישלון ברכש והשינוי בצוות המקצועי, ואז הגיעו שיחות הקיצוץ שניפצו לרסיסים את הפרויקט של אלונה ברקת. הבעלים הזועמת הודיעה על עזיבת המועדון והשאירה המון סימני שאלה בנוגע להמשך, והאוהדים חוששים שכבר לא יראו בקרוב את ההצלחה לה התרגלו תחת הבוסית. העונה עוד נותר הגביע, אבל העתיד הרחוק יותר לא ברור.
צבע הכסף
מהדקים חגורות
בעידן שלפני הקורונה הפועל באר שבע הייתה אחד המועדונים היציבים ביותר מבחינה כלכלית בכדורגל הישראלי, אך כעת, לאחר שברקת הודיעה על רצונה לעזוב – הכל התערער. לצד חיפוש אחר בעל בית חדש, ברקת תתרום באופן חד־פעמי חמישה מיליון שקלים לקבוצה, אחרי שעל פי ההערכות התקציב עמד השנה על כ־80 מיליון שקל. מעבר לכך, הספונסר הראשי "תדיראן" עשוי לסיים את ההתקשרות, והעירייה התחייבה להעביר שני מיליון שקל – שהם רק חצי מהתמיכה העירונית השנתית. גם אם תתאפשר חזרה של קהל בחודשים הקרובים, בבאר שבע יכולים רק לפנטז שוב על 12 אלף מנויים. בקיצור, מה שהיה הוא לא מה שיהיה.
מבחינת השחקנים, פרשת הקיצוץ הסתיימה אחרי שהנאמן שמונה לנהל את המועדון, עו"ד יצחק יונגר, סיכם איתם על קיצוץ של 35־30 אחוז משכר יוני – שהצטרף לקיצוץ של 25 אחוז במארס ו־50 אחוז באפריל־מאי. הצדדים הגיעו לקו הסיום אחרי שרשרת משברים, שבשיאם יונגר החליט להוציא את השחקנים לחל"ת לפני שחזר בו.
מצב הסגל
הקאמבק של צדק
שבעה שערי ליגה היו העונה לנייג'ל האסלביינק, מקום שני בטבלת המבקיעים של קבוצתו, אבל אף אחד בבאר־שבע לא הזיל דמעה כשהוא ביקש להתיר את חוזהו ולחזור להולנד. העובדה שהצליח להסתכסך עם הקהל, ובעיקר החוזה הכבד עליו היה חתום לעונה הבאה, גרמו למועדון לוותר עליו אף שנרכש לפני כשנה וחצי בלבד בקרוב לשני מיליון יורו.
מעבר לכך, כל שאר שחקני הסגל נשארו, ובנגב אפילו הצליחו למצוא נקודת אור בפגרת הקורונה המאולצת – באר־שבע סבלה ממכת פציעות קשה בדיוק לפני הפגרה, אבל השחקנים קיבלו זמן להחלים, ולמאמן יוסי אבוקסיס יהיו אופציות לגיוון. לדוגמה, השוער ארנסטס שטקוס בכלל לא היה אמור לשוב העונה בגלל שבר ביד, אבל צפוי להיות כשיר בעוד שבועיים. לואי טהא, תומר יוספי ואור דדיה סובלים מפציעות קלות, וצפויים להיכלל בסגל למשחק החזרה לליגה נגד בית"ר ירושלים.
ותאמינו או לא, לא רק ששיר צדק ממשיך, אלא אתמול הוא האריך את החוזה עד לסיום עונת 2021/22. במועדון עשו הכל כדי להיפטר ממנו בשנתיים וחצי האחרונות, אבל אבוקסיס החזיר אותו לתמונה. עם זאת, הקפטן בתחילת העונה, בן ביטון, לא זומן למשחק האימון היום מול מכבי נתניה, ובסביבתו חוששים שמנסים לדחוק אותו החוצה ולגרום לו לוותר על חוזהו לשנתיים הבאות.
שעת כושר
רחוקים מהמטרה
עצירת הליגה הגיעה בדיוק אחרי הניצחון החשוב ביותר של באר־שבע העונה, 1:2 בסמי עופר על מכבי חיפה ברבע גמר הגביע. אבל לפני כן היכולת של באר־שבע לא הייתה טובה מספיק, ולא אידיאלי להמשיך משם למצב של השבתה מוחלטת, שאחריה קשה עוד יותר לחזור לכושר סביר.
עם הפסקת האימונים קיבלו כל השחקנים תוכנית אימונים ממאמני הכושר דרור שמשון ומיכאל ברוש, שגם עקבו אחר ביצוע ההוראות. מאז החזרה ועד עתה קיימה הקבוצה משחק אימון אחד בלבד נגד מ.ס אשדוד, בו לא נראתה טוב והפסידה 3:2. במשחק הזה המשיך אבוקסיס בשיטה של חמישה בהגנה, ונראה שכך יתמודד עם היריבות החזקות שמחכות לו בפלייאוף העליון.
מציבים מטרות
הנפה מאושרת
העלייה לחצי גמר גביע המדינה שמרה את העונה של באר־שבע בחיים, כי לא בטוח שהמקום הרביעי יסדר כרטיס לאירופה (מה גם שהוא לא הובטח לגמרי). בנגב מכוונים חזק לזכייה שנייה בהיסטוריה בגביע, כאשר האקסית של אבוקסיס, בני־יהודה, היא המשוכה שמחכה לפני הגמר. אבל התואר עצמו אינו הכל: אוהדים רבים מפנטזים ומקווים שזכייה בגביע תסלול את דרכה של ברקת חזרה למועדון.
אז מה אומרים
מחכים לאוהדים
שיר צדק: "הכוח שהאוהדים מעניקים לקבוצה ככלל ולכל שחקן בפרט מעצים אותנו, ונותן לנו את התשוקה להמשיך במה שאנחנו עושים. אני מצפה לרגעים שנשחק בטוטו־טרנר כשכל הקהל שוב איתנו. תקופת הקורונה שקטעה את שגרת הכדורגל הייתה קשה לכולנו, ואני מקווה שנחזור במהרה לשמח את האוהדים".